Hayvansever bi forum olduğumuz düşüncesine sığınarak açıyorum konuyu ama makara olacaksa direk silinsin ,
Arkadaşlar 2003 te nohut ebadında yeni doğumundan buyana bizde olan muhabbet kuşumuz bu ara biraz problemli.Veterinerler kedi köpek at eşşeğe alıştığından ve kuş sanki hayvan değilmiş gibi kanatlı hayvana bakamıyoruz diye geçiştirdiler ama kaç senedir bizde olduğu için aileden bi fert haline geldi neredeyse ve üzülüyorum haline.
Durum şu , normalde iki günde bir çıkar uçar , hareketli bi hayvandır.Bundan bi iki ay önce tek başına kalmasın sıkılmasın diye dişi bi arkadaş aldık.O 6-7 aylıkmış sanırım yavru.Aralarında en ufak bi anlaşmazlık olmadı , kavga vss yok , biz tam iyi oldu derken bi haftadır ikisininde gereğinden fazla uyuduğunu farkettik.Gece gündüz farketmeksizin uçurmadığımız taktirde kafayı kanadın altına koyup dipdibe girip uyuyo ikiside.Uyku harici bi uyuşukluk yok ,kafesi açtığımızda uçmalarında bi sıkıntı yok.Ama ikiside boş kaldıklarında sürekli uyuyo ve sürekli birbirlerine bitişik bişekilde duruyolar üşümüş gibi.Bide eskiden parmağıma konduğunda ayakları vücut ısısından dolayı sıcakken şimdi buz gibi ayakları.
Veteriner iplemeyince küçük dişiyi aldığımız petshop a götürdük ikisinide fikir edinmek için...Bu arada senelerdir erkek sandıımız büyük kuşunda dişi olduu gerçeğini öğrendik, petshoptakiler ikisininde dişi olması sebebiyle bizim büyüğün ona annelik içgüdüsüyle sahip çıkığı , onun için sürekli ona yakın olduğu şeklinde bi sıkış yaptı ve hiç inandırıcı gelmedi tabi.Vitamin vss hiçbişe almadan geri getirdik ama içim rahat değil.Herhangi bi kanatlı besleyipte böyle bişe başına gelen varsa tavsiyelerini bekliyorum.