User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: muhabbet kuşu yardım

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

muhabbet kuşu yardım

Hayvansever bi forum olduğumuz düşüncesine sığınarak açıyorum konuyu ama makara olacaksa direk silinsin ,

Arkadaşlar 2003 te nohut ebadında yeni doğumundan buyana bizde olan muhabbet kuşumuz bu ara biraz problemli.Veterinerler kedi köpek at eşşeğe alıştığından ve kuş sanki hayvan değilmiş gibi kanatlı hayvana bakamıyoruz diye geçiştirdiler ama kaç senedir bizde olduğu için aileden bi fert haline geldi neredeyse ve üzülüyorum haline.

Durum şu , normalde iki günde bir çıkar uçar , hareketli bi hayvandır.Bundan bi iki ay önce tek başına kalmasın sıkılmasın diye dişi bi arkadaş aldık.O 6-7 aylıkmış sanırım yavru.Aralarında en ufak bi anlaşmazlık olmadı , kavga vss yok , biz tam iyi oldu derken bi haftadır ikisininde gereğinden fazla uyuduğunu farkettik.Gece gündüz farketmeksizin uçurmadığımız taktirde kafayı kanadın altına koyup dipdibe girip uyuyo ikiside.Uyku harici bi uyuşukluk yok ,kafesi açtığımızda uçmalarında bi sıkıntı yok.Ama ikiside boş kaldıklarında sürekli uyuyo ve sürekli birbirlerine bitişik bişekilde duruyolar üşümüş gibi.Bide eskiden parmağıma konduğunda ayakları vücut ısısından dolayı sıcakken şimdi buz gibi ayakları.

Veteriner iplemeyince küçük dişiyi aldığımız petshop a götürdük ikisinide fikir edinmek için...Bu arada senelerdir erkek sandıımız büyük kuşunda dişi olduu gerçeğini öğrendik , petshoptakiler ikisininde dişi olması sebebiyle bizim büyüğün ona annelik içgüdüsüyle sahip çıkığı , onun için sürekli ona yakın olduğu şeklinde bi sıkış yaptı ve hiç inandırıcı gelmedi tabi.Vitamin vss hiçbişe almadan geri getirdik ama içim rahat değil.Herhangi bi kanatlı besleyipte böyle bişe başına gelen varsa tavsiyelerini bekliyorum.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Muhabbet kuşları ılgı alanım degıl ,şayet petshop bır nevı aslında dogru soylemıs..Genelde kedı,kopektede annelık ıcgudusu ıle yanına gelen kopege hatta kopegın yanına kedı bıle getırsen annelık ıcgudusu dogabılıyo.Bence sen daha fazla uzatmadan 6*8 aylık olan dısıyı guzel 1*2yasında bır erkekle takas et,sonrasında duruma(nabza gore serbet verırsın.) bakarsın.Muhtemelen ıcgudusel olarak tum ısısını ona aktarıyo ondan buz gıbın olabılebıleybıl..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Feridun Kalyoncu RV veteriner Kliniği Ben Böyle Adam Tanımadım Kablumbagaya Bile Bakıyor Google'a Yazarsan Adını Ulaşabilirsin Hiç Kasma Götür Feridun Beye Anlatsın Herşeyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeş bu kadar senedir tek kuşun yanına kuş almasaydın keşke...dediğin gibi o da bir ailenn ferdi olmuş...aynı hatayı ben yapmıştım 8 yaşındaki erkeğin yanına dişi yavru aldım ve erkeği kaybettim..adapte olamıyorlar özellikle insana alışmış kuşların yanına yavru vs.eş alırsanız sakıncalı bir durum oluyor..ben tavsiye etmem..bence hemen ayırın..yoksa farklı sonuçlarla karşılaşbilirsiniz..

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatihtemizer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş bu kadar senedir tek kuşun yanına kuş almasaydın keşke...dediğin gibi o da bir ailenn ferdi olmuş...aynı hatayı ben yapmıştım 8 yaşındaki erkeğin yanına dişi yavru aldım ve erkeği kaybettim..adapte olamıyorlar özellikle insana alışmış kuşların yanına yavru vs.eş alırsanız sakıncalı bir durum oluyor..ben tavsiye etmem..bence hemen ayırın..yoksa farklı sonuçlarla karşılaşbilirsiniz..
    Yeni gelen kuştan sanırım hastalık kapmış kuşunuz. Büyük ihtimal
    ayakları buz gibiyse hayvan üşütmüş. Kuşları birbiriniden ayırın ve
    suyuna çeyrek aspirinin yarısını ezerek koyun ve suda eritin.
    Vitamin takviyesi şart.

Muhabbet Kuşu, Muhabbet Kuşları, Muhabbet Kuşu Üretimi, Muhabbet Kuşu Bakımı, Muhabbet Kuşu Hastalıkları, Muhabbet Kuşu Beslenme

Bu siteye göz atın. Kuşunuzun gagasının üstü kahverengi ise dişi,
    mavi ise erkektir. Erkek muhabbet kuşları daha iyi evcilleşir ve konuşur.

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuşşlarını donduruyosun farkında degilsin

kaloriferin yakınına koy kuşlarını

yoksa yakında kas katı kesilip ölebilirler

Muhabbet kuşlarının klasik hastalıgı benimde 8 yaşında bundan dolayı ölmüştü

hep yaşadıgı yerrde bişi olmaz deme yaşlandıkça daha cok sıcaga ihtiyac duyuyor muhabbet kuşları
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

R21TURBO 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük ihtimalle yanına koyduğunuz kuştan hastalık bulaşmış.. Kışın mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarda , özellikle kanatlı kümes ve kafes hayvanlarında çok fazla hastalık görülür..Kuşun yaşı göz önüne alınırsa , kısa süre içinde iyi anlayan birine göstermelisiniz.. Profesyonel yardım alabileceğiniz birini bulamazsanız ,
    Yem yiyip yemediğini kontrol edin , dışkısının aşırı sulu olup olmadığını kontrol edin , üfleyerek tüy diplerini dikkatlice kontrol edin dışkısı tüylerine yapışıp çıkışı kapatmış olabilir , yeni kuştan bit geçmiş olabilir.. Petshop yada veterinerlerden fazla bir beklentiniz olmasın , kanarya yetiştiricilerinden destek almanızda fayda var..
    ^^ Insallah ; Masallah ile maneviyatiniz gelisir , guzellesir. Arabani gelistirmek guzellestirmek istiyorsan , para harcamalisin. ^^

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Sürekli kabarık mı duruyorlar? İshal mi?

kuşları birbirinden kesinlikle ayırın, adam gibi bir veterinere götürün. Çok geç olmadan götürün, muhabbet kuşları çok hassastır. Eğer solunum yolu iltihabı filan olduysa iğne olması gerekebilir ve bunu yapabilen kişi çok azdır.
    Built to fall....

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar saolun ,

yazdıklarınıza göre kuşları inceleyip aldığım izlenim şu şekilde.
    Normal haraketlenmesinde , yemesinde , yürüyüşte falan bi sıkıntı yok.Tek problem sebepsiz uyuma.Bide kafesin zemininde takılıyolar arada bi nedense.Salon sıcak normalde ama üşüdüğü düşüncesiyle dünden buyana kalorifer yakınına koydum inşallah sebep budur.Dışkısına baktım kafes içinde ; tam manasıyla ishal diyemesemde eskisi gibi değil , birazdaha sıvı gibi.Bide iki gündür şöyle bişe farkettim.2 kuş olmalarındanmıdır bilmiyorum ama eskisine göre fazla su içiyolar gibi.Suluktaki suyun %70 i bitmiş bi günde.Gerçi yemi suyu ben vermediğim için belli bi takibim olmadı ama yinede gözle görülür bi su azalması sözkonusu.

Diğer kuşu alalı 2 ay ; halsizleşileli bi hafta olduğu için pek konduramıyorum hastalık geçtiğini..İnşallah önemli bişey değildir , durumları dahada kötüleşmediği taktirde bu şekilde izleyip takip edicem sürekli.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar saolun ,

yazdıklarınıza göre kuşları inceleyip aldığım izlenim şu şekilde.
    Normal haraketlenmesinde , yemesinde , yürüyüşte falan bi sıkıntı yok.Tek problem sebepsiz uyuma.Bide kafesin zemininde takılıyolar arada bi nedense.Salon sıcak normalde ama üşüdüğü düşüncesiyle dünden buyana kalorifer yakınına koydum inşallah sebep budur.Dışkısına baktım kafes içinde ; tam manasıyla ishal diyemesemde eskisi gibi değil , birazdaha sıvı gibi.Bide iki gündür şöyle bişe farkettim.2 kuş olmalarındanmıdır bilmiyorum ama eskisine göre fazla su içiyolar gibi.Suluktaki suyun %70 i bitmiş bi günde.Gerçi yemi suyu ben vermediğim için belli bi takibim olmadı ama yinede gözle görülür bi su azalması sözkonusu.

Diğer kuşu alalı 2 ay ; halsizleşileli bi hafta olduğu için pek konduramıyorum hastalık geçtiğini..İnşallah önemli bişey değildir , durumları dahada kötüleşmediği taktirde bu şekilde izleyip takip edicem sürekli.
    Kafesin altına inmelerinin sebebi ve devamlı uyku hali üşümesi işte.
    Öyle fazla kalorifer peteğinin dibine kadar da sokma bu sefer tüy dökmeye
    girer bi daha toplayamazsın bu soğukta.
    kafesi ince tülbent gibi birşeyle sadece etrafını çevir üstü açık kalsın normal
    sıcaklıktaki bir odada. Cereyan olmayacak bir şekilde köşeye yerleştir.
    Sen genede vitamin takviyesi yap...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Kuşlar çok hasta olmadıkça yere inmez, genelde öleceğine inanan kuşlar yere iner.
    bir an önce ayırın ve veterinere götürün,haşmeti kızdırmayın !! kabarır

Built to fall....

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok çabuk üşütüyorlar ve genelde sonuç üzücü oluyor. kapı arasında kaldıklarında bile kapının açılıp kapanmasından oluşan hava akımından etkilenebilirler. gagasında bulunan delikleri kontrol edin eğer akıntı varsa genelde oraya tüy ve yem kalntıları birikir. nemli pamuk vs. nazikçe temizlemek gerekir. umarım en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde odamda bilgisayar masamda surekli yanımda duran bitane muhabbet kuşum var

yanına kuş almayı geçtim kafesinde değişiklik bile yapsam onu kırıp atıyor birşeykilde

benden başka kimse dokunamıyor zaten

benimkininde sıkıntısı obez oldu artık uçmak istemediğinden hep kapısını açıyorum bilgisayar masamda pıtır pıtır elimin sağında solunda gezip etrafı karıştırıyor yaptığı hiçbişe yok ayrıca sanki mide fıtığıgibi birşeyi çıktı gostermedim daha veterinere

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya kuş beslemek hele muhabbet kuşu ok güzeldir.ama çok hassaslar..ilgini azaltırsın hasta olur..yanına kuş alırsın hasta olur..devamlı seni yanında ister eğer evcilse..seni göremeyince dünyaya küser..seni arar..ne bilim usta canlı o da işte..kolay gelsin sanada geçmiş olsun

mhmtsrtp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eş alma konusuna gelince en mantıklısını yapmışsınız belirli bir döneme geldiklerinde aslında eşinin olmaması büyük bir sorun kim ne derse desin istediği kadar insana alışsın ne olursa olsun yinede eş isterler yanlış anlaşılmasın çok şey biliyo gibi konuşmuyum sadece çocukluğumdan beri sürekli muhabbet kuşu beslediğim için bazı şeyleri fazlasıyla öğrendim aynı zamanda eniştemde üretim yapıyo ondanda bişeyler kapıyoruz petshoplara fazla güvenme hiçbişe bilmiyorlar sadece biliyomuş gibi gözüküyolar onları dinleyip dediklerini uygulamayın çok üzülürsünüz. aslında sürekli uyumaları çok büyük sorun deil ama hareketsiz ve kabarık durmaları biraz üşüyo gibiler. annelik yapıyodur olayıda çok saçma ki zaten aldığınız ikinci kuş 6 7 aylıkmış yani anneye ihtiyaç duymaz şöle sölim size annesiyle veya babasıyla eş tutan muhabbet kuşları çok fazla aynı kafeste büyümelerine rağmen yani petshopçu o konuda çok fazla sıkmış. AYRICA UNUTULMAMASI GEREKEN Bİ KONU BENCE MUHABBET KUŞLARIYLA İLGİLİ EN BÜYÜK YANLIŞ ALIŞMIŞ ERKEĞE İNSANLARDAN SOĞUR DÜŞÜNCESİYLE EŞ ALMAMAK BU RESMEN KUŞA YAPILAN BİR EZİYETTİR UNUTMAYALIMKİ NE KADAR ALIŞIRSA ALIŞSIN NE KADAR GÜVENİRSE GÜVENSİN İNSANLAR ONUN HER İSTEĞİNİ KARŞILAYAMAZ.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayakları buz gibiyse hastadır, umarım iyilesir.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

///KDrÖZER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba iyi günler ben güvercin ırkı besliyorum bir zamanlarda 6 çift muhabbet kuşu besle fırsatım oldu...Keklik bıldırcın tavuk horoz hindi ördek hepsi mevcutdu...Biz genelde güvercinlere ve muhabbetleri eşe atarken direk alıp yanına koymuyoruz kur yapması için 1 hafta ikisinide ayrı kafeslerde karşılıklı bekletip birbirine kur yapmasını sağlıyoruz yoksa direk alıp atarsan zamanla başka hayvan görmediğinden ilk atışda birbirine saldırma genelde gözüküyor...İkiside kızdığından kur yapınca yaralanma olmadan direk eş alıyorlar...Ama sahiplenme olayına bende katılıyorum demiştim ya bende güvercin ırkı besliyorum benim bir çift kuşum vardı şuan soyun dedesi oluyor öyle bi hayvan ki mesela ucurduğum kuşların yavruları çıkıyordu kuş sora yavruya kusmuyordu ortada cıyık cıyık geziyordu yavru kuş o dede kuşum kendi yavruları olmasına rağmen onada kusardı bunu 2 3 sefer yaşadım...Sahiplenme iç güdüsü çok güzel bişey...Hele bir sibirya kurdum vardı yavrulamıştı 7 tane ilk yavrulayışıydı ben yavrular ölmesin diye günün belli saatlerinde gecede dahil yavruların yerlerini değiştirirdim anne sütünü emsin diye birgün gene bunu yaptım sabah uyandım bitanesini dışlamıştı neyse aldım tekrar emsin diye gene koydum gene dışlamış akşama doğru arkasına alıyordu sürekli gece kalktım ölmesin diye gene koydum sabah uyandığımda yavrunun uzerıne yatmış mosmor olmuştu çok canım sıkıldı aldım yavruyu kokmasın diye bir baktım patilerini cama nasıl vuruyor neyse dayanadım koydum geri klubenın ustune sustu o yavruyu aldı ağzıyla yanına koydu sonra tabi almak zorundaydım ço mıyıkladı havladı ama kokması diğer yavrular içinde sağlıklı ortam oluşturmazdı...sonra geldiğimde bana böyle gözleri yaşlı yaşlı böyle küsmüşcesine bakışı halen aklımda...buda fotoğrafı

buda muhabbetlerimin 6 sı 6 sıda buna benzer diğer kafesin içinde duruyordu.

ben hayvan pskolojisine inanırım bir sıkıntısı vardır yada annelik özlemi çekiyodur gidip göstermekde fayda var...

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun hasta olsa ölürdü o nedenle sevinebilirsiniz :d Büyük bir ihtimalle psikolojik bir nedenden dolayı öyle bence yanına aldığınızı geri verin bir süre gözlemleyin davranışlarını değişme varmı biraz daha çok ilgilenin problem ortadan kalkacaktır.

Buda bizim canafar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    haha çok yaramaz ve tatlı
    yerim ben valla kuşlara hiç kıyamıyorum. insana çok alışık dimi
    Built to fall....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)