2005 getz benzinli marka aracımız alındığı hyundai erk plazadan devamlı olmak üzere başka hiç bir serviste bakımları yapılmamıştır. En son geçenlerde yapılan 60 bin ağır bakımdan sonra çalıştırıp hareket edildikten 10 dakika sonra sonra klimayı sıcak konumda içerisinin ısınması için açtık. Fakat hiç bir ısınma gözlemleyemedik.Kapatıp tekrar açtık gene ısıtmadı derken 5 dakika içerisinde aniden bir sıcaklık geldi ve aniden de kayboldu o arada hararete baktık tavan yapmıştı ( kademe kademe yükselmedi direk yükseldi ) .Durup hararetin düşmesini bekledikten sonra 5 dkaika kadar devam edip eve geri geldik o şekilde bıraktık aracı gene anında hararet tavan yapmıştı.Servise götürdük erk e.Hortumun patladıgını su boşaldıgı ıcınde aracın motor yedıgını söylediler. ve şöyle bir diyalog geçti.
Aracınızın masfarı rektefiyesi 5000 tl dir. Fakat biz size bunu 2500 yaparız . Ordan da bir şeyler yapar biraz daha düşeriz. dedik ki siz nasıl böyle bir teklifte bulunursunuz kaşımıza gözümüze mi kafadan 2500 lira iniyorsun sonra ordan da indirim yaparım diyorsun hani yakaladım belki kekodur .... hesabı. Ağır bakıma dı altında bu aracın her yeri kontrol edlimiyr mu ? Verilen cevap her yerine nasıl bakıcaz her yerini nasıl kontrol edicez ? E misal bijon gevşektir ben nereden biliyim ( misal kadın sürücü olsa nereden ne anlayacak )serviste genel aksam yada elektronık kısımlar kontrol edılmez mı ? Neyin çalışıp çalışmadığı vsvsvsvsv gözden geçirilmez mi ?
Kendi cebimden ben mi vereyim masrafını diyerek bize çıkıştı erk müdürü. Biz de genel merkeze gidip şikayette bulunacağız. prosedür nedir ? Yani ağır bakımda çıkan bir aracın kontrol edilmesi gereken yerleri nerelerdir ? Ona göre hareket etmek istiyoruz . Gerekli hakkı elde edebilirmiyiz ? Edersek davayı hemen açacağız.