Bunun komik bi hikayesi var bende. Burada çok midyeci olmadığı dönemde bizim midyecinin midyeleri beğenmiyordum. İzmirde okuyan kardeşimi ziyaret ettim küçükparkta poşet poşet kaliteli midye yedim. Dönünce mecbur bizimkine talimdik. Sohbet ederken neden izmirden almıyorsun falan dedim. Nasıl olur olurmu gibi derken. Her gece izmirden çanakkale üzerinden gelen otobüsten iste o sana yollar sabah burdan alırsın dedim. Olurmu adam bulurmuyuz dedi. Kardeşimi aradım, izmirde yediğiniz yere sorduk yollarmısın diye tamam dedi. 1-2 kere denedi. Baktı kar da iyi, iş de azaldı. Dalgıçlık yapan babası da boşa çıktı ona tezgah açtılar. Midyeyi dolduran anne boşa çıktı. Şimdi 3 kişi 2 tezgah değişe değişe bol zaman kalarak yaşıyorlar.
açık parfüm,50 ml parfumu 30 tl kadar satan var,esans maliyeti alkol şişesi vs normalde 50 ml 7 8 tl denk gelıyor max
100 erkek 90 bayan 4 er şişeden 760 küsür şişe,maliyet 6 8 bin tl arası , dukkan iyi bı yerdeyse iş yapar.
o midyecinin çok dua etmesi ömür boyu ücretsiz midye vermesi lazım size
izmir midyesi candır.
Abi parfüm işini araştırmış toptancılarla konuşmuş biri olarak söylüyorum, şişesi 3 liraya olanda var 5 liraya olanda 8liraya olanda(8tl lik çok iyi kokular güzel ama kar marjı düşük). Bu parfümlerde en iyi para getiren 5 liralık olanlarmış, kızılay atatürk bulvarında 10 liradan veriyorlar parfümleri peynir ekmek gibi gidiyor. Sabah 10 akşam 7 full çekiyor dükkan ama lokasyon çok önemli kar marjı yüksek bir iş. Tabi öyle bir dükkanın kirası da aylık minimum 5 6k Ankarada. İstanbulda böyle bir dükkan herhalde 9-10k yı bulur 15 20m3 bi dükkan belki 1 2k daha fazla da olabilir.
Açık parfüm işinden kendiniz üretim yapmıyorsanız yüksek karlar beklemeyin. Esanslar dolar üzerinden satıldığı için masrafınız sürekli aynı olmaz ve parfümden parfüme esansın fiyatı değişir. Givenchy nin x kokusunun litresi 80 dolarken y kokusu 50 dolar olabilir.
Benim aklıma en çok yatan HD iskenderin alt markası PİDEM in konseptini semt meydanlarına yaymak.
1 mikser, 1 hamur açma, 1 dolab, 1 mermer tezgah, 1 Konveyörlü Fırın, ekonomik masa sandalye takımı, hoş ama abartı ve masraf olmayan tasarım.
Lahmacun Normal - Acılı (3TL)
Kır Pidesi (peynirli kıymalı vs) (3TL)
Pide (Kaşarlı, kuşbaşılı vs ) (6-8TL)
Pizza (En bilinen, En tercih edilen) (8-13-18TL)
İçecek için Sütaş Ayran - Gazlılardan Coca Cola grubu,
Paket Servisi için whatsapp hattı falan olan ama kasadaki adamın iş takibinde olmayan bi sipariş hattı. Paket servis için hesap kitap ayrı tutulacak
Normal pideci gibi değil. Önce sipariş sonra ürün.
En önemli konu ürünlerin standartlaşması ve damak tadı. Bence bu işe ilk girecek adam önce PİDEM e iş başvurusu yapsın. 3 ay orada çalışsın. Gerekirse maaşsız çalışsın. Ben çok güzel kar görüyorum
Arkadaşlar ben IT olarak özel bir şirkette çalışıyorum. Fakat aklımda ticaret ile ilgili bir girişim fikri var. İstanbul'un çevre illerinde uygun fiyata (50k-60k) içerisi masraflı daireler mevcut bu daireleri satın alarak içerisindeki eksikleri yaptırıp düzgünce dekore ettirerek (15k) üzerine 10k koyarak satmak olabilir. 2 ayda satılsa bile sonuçta aylık 5k gelir elde edilebilir. Bu benim kaba taslak düşüncem tabi siz ne dersiniz bilemem.
Trafik sigortası, kasko, dask, sağlık sigortası ve tüm sigortacılık işlemlerinizde hizmetinizdeyiz. Dm atarak iletişime geçebilirsiniz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)