User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
71 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Amerika'da yaşamak?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Amerika'da yaşamak?

Serlamlar arkadaşlar ,

Amerikada yaşayan arkadaşlardan bilgi toplamak için açtım bu konuyu .

şu aralar ciddi ciddi toparlanıp gitmek istiyorum japonyaya yada amerikaya . japonya daha düşük bir ihtimal zira japoncanın J sini anca biliyorum . İngilizcem advanced seviyede.

amerikaya yerleşmek için ne gerekiyor?

4 sene amerikada yaşamış bir arkadaşımla konuştum . elektrik mühendislerinin minimum 7000 $ ile işe başladığını söyledi. bende ufak ufak bakınmaya başladım amerikada işlere.

var mı detaylı bilgi verebilecek ? oturma izni almak için yapılması gerekenler. insurance durumları , emeklilik ( şu anda 1500 günlük ödenmiş ssk'm var işe yarar mı ?) . yada işten çıkma - çıkarılma durumunda neler oluyor. kurallar nelerdir yaşamak için ( 3 sene polisle başınbelaya girmicek vs. )

teşekkürler şimdiden

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ultimate çırak olarakta beni al yanına

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bir arkadaşım gitmişti.Ziraat mühendisi.Ama orada tekrar doktoramı ne yapması gerekiyormuş.Yoksa diploması işe yaramıyormuş.O yüzden hem muhasebecilik yapıp hemde okuyordu.Yeşilkartla gitmişti.
    Efe benim facebook ta arkadaşlarımın arasından Tuncay Çelik kendisi.Ekleyebilir ya da mesaj yazabilirsin.Cevap verir.
    Nadide şeyler değerlidir.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En kolay yolu bana göre dil kursu ayağına gidip kız tavlayıp oraya yerleşmek

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu sene green card için başvuruda bulundum. şubatta cekiliş var.. olurda kazanırsam bende yerleşmeyi dusunyorum. bole bişey olabilirse beraber takılalım

duydugum bildigim ekstra bir beceriniz mesleğiniz yoksa hiç gitmeyin diyorlardı.
    türkiyenin havasını suyunu çok özlersiniz diyorlardı.

japonyayı çok istedim ama japonca çok zor diyolar.. 2 sene surekli konuş bişeyler kaparsın demişti bana bi tanıdıgım...

bakalım kısmet ..

saygılar
    Rıdvan..

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 senedir green card çekilişine katılıyorum hala bişey yok umudumu kestim artık ondan çıkma oranı baya düşüktü sanırım 60\1 gibi....
    japonyaya lise bittiğinde gitmek istedim ama aylık 3000lira civarı masraf(öğrencilik için) olcağını sölediler bi kaç danıştığım yer oda kalın kaçtı hala burdayız şimdi olursa çift vatandaşlıktan umutluyum bulgaristan doğumlu babam,olursak ingiltereye giderim...
    bütün olanakları zorluyorum

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı suprolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 senedir green card çekilişine katılıyorum hala bişey yok umudumu kestim artık ondan çıkma oranı baya düşüktü sanırım 60\1 gibi....
    japonyaya lise bittiğinde gitmek istedim ama aylık 3000lira civarı masraf(öğrencilik için) olcağını sölediler bi kaç danıştığım yer oda kalın kaçtı hala burdayız şimdi olursa çift vatandaşlıktan umutluyum bulgaristan doğumlu babam,olursak ingiltereye giderim...
    bütün olanakları zorluyorum
    ben bulgaristan doğumluyum ve çifte vatandaşlık hakkım var. AB ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyorum ve yanlış hatırlamıyorsam çalışma izini de alabiliyorum ama hiç gitmedim. İngiltere AB ülkelerinden hariç bir uygulaması var ve vize istiyor. Zaten AB üyesi olmasına ramen euro yerine kendi para birimlerini kullanıyorlar.ama Hollanda Almanya vs. ülkelere çok rahat gidersiniz. ABD de en son duyduğum şey otomotiv bilgisi olanların çok rahat ve yüksek gelir elde edebilecekleri şeklindeydi. Gidip görmedim şahsen. Amerikaya gitmek yerine Dubai falan düşünürdüm çılgın arap driftçileri izlemek süper olurdu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ABD de en son duyduğum şey otomotiv bilgisi olanların çok rahat ve yüksek gelir elde edebilecekleri şeklindeydi.
    TT olarak göç ederiz

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ABD de en son duyduğum şey otomotiv bilgisi olanların çok rahat ve yüksek gelir elde edebilecekleri şeklindeydi.
    Alıntı White RC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TT olarak göç ederiz
    ahh aaaaahhhhhhhhhh bi gidebilsem japonya yada ABD ye :

saygılar
    Rıdvan..

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ABD den şahsen nefret ediyorum. Avustralya veya Canada yı çok merak ediyorum ben.

toonch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Efe boşver Amerikayı. Avustralya ve yeni zellandaya yerleşmek daha kolay. Daha nezih geliyor bana. Hem jdm in japonyadan sonra yuvası

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avustralya ve Canada huzurlu yerler. Suc orani dusuk, hayat daha basit, sistematik, gelir iyi ama ABD kadar ucuk degil. Tabii ucuk olanlari da var ama daha az oranli.

ABD'e gelince TR'deki diplomanizin pek bir onemi olmuyor, hele ki gocmen iseniz. Calisma izni olmadan TR'deki diplomanizi cok kaale almiyorlar. ABD'de zanaat cok degerli, el isciligi, ustalik, muazzam paralar ve kolay isler donuyor. Bu alanlarda olsun, iste elektrik muhendisligi olsun en azindan burada sertifika programi bile olsa bir egitim almis olursaniz is bulma olanaginiz kolaylasir. 2 senelik bir yer bitirir ya da master yaparsaniz size sponsor olabilecek sirketler bilabilirsiniz (H1 vize).

Olmadi evlilik yaparsiniz. Biraz sosyal biriyseniz sizinle evlenicek amerikan vatandasi bulabilirsiniz. 3 sene evli kalir, vatandasligi alir, ne istiyorsaniz yaparsiniz.

Amerika'nin neresine geleceginiz cok onemli. Su an guney kesimi ekonomik krizden en cok etkilenen yerler. Insanlar ciddi ciddi dusunuyor sonlarini orada. Buyuk sehirler. kuzey dogu kesimleri daha iyi.

Otomobil bilgisine ve becerisine guvenen arkadaslar;

Burada teknik okullar, sertifika programlari var. Cabbar cevval olup buraya bu isler icin gelmenizi tavsiye ederim. Benim gozum yemedi, yapmak istemedim ama baktim gordum arastirdim ki, inanin cok degerli. Hele ki guney kesimlerinde bu gibi zanaatcilari kapiyorlar. Bizim Turk insanin eli de becerikli, makinelerle calismaya yatkin adamlariz. Kesinlikle cesaret edin ve deneyin derim.

En kotu egitim icin gelir, sonra yol alirsiniz. Biraz da sizin atlangoçlugunuza bagli bu tip seyler.
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı toonch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Efe boşver Amerikayı. Avustralya ve yeni zellandaya yerleşmek daha kolay. Daha nezih geliyor bana. Hem jdm in japonyadan sonra yuvası
    10numara 5yildiz
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son bi haftadır kimnle nerede konuşşsam yurt dışı hep anılıyor. Bende bu konuyu inceliyorum. ABD ye gitmek, yaşamak için neler gerekli buradan giderken neler yapmalı yada kendimizi geliştirmeliyiz.

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu cok genis bir soru. Bunun cevabi ancak sizin ne yapmak istediginizle belirlenebilir. Kafanizda bir emeliniz ya da ulasmak istediginiz bir basari varsa veya her ne ise gitme sebebiniz, ona gore belirlenir yapilmasi gerekenler.
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

ilkerrrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni zelanda, japonya ... tamam bunlar güzel de. Hangisine nasıl gidilip, nasıl yerleşilir? Nasıl iş bulunur? Buradaki diplomamız ile orada geçerli mi? gibi soruların cevabını biliyor musunuz arkadaşlar.

enz0
    Misafir
    amerikada başın belaya girer kendimden biliyorum orda yaşanmaz. hayat şartları görüldüğü gibi deil baskı var . en iyisi tatil yaparsın.

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bulgaristan doğumluyum ve çifte vatandaşlık hakkım var. AB ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyorum ve yanlış hatırlamıyorsam çalışma izini de alabiliyorum ama hiç gitmedim. İngiltere AB ülkelerinden hariç bir uygulaması var ve vize istiyor. Zaten AB üyesi olmasına ramen euro yerine kendi para birimlerini kullanıyorlar.ama Hollanda Almanya vs. ülkelere çok rahat gidersiniz. ABD de en son duyduğum şey otomotiv bilgisi olanların çok rahat ve yüksek gelir elde edebilecekleri şeklindeydi. Gidip görmedim şahsen. Amerikaya gitmek yerine Dubai falan düşünürdüm çılgın arap driftçileri izlemek süper olurdu
    kaç göçmenisin abi 89 mu?daha öncesi ise neler yapmak lazım 2 belgemiz kaldı ordan ikametgah alıp bankaya para yatırmamız gerekmiş bana sölenen(doğum kağıdı,göç tarihi aile kütüğü eski ev adresi vs bunları aldık)
    aslında gitmekteki amacım araba vs değil biraz para kazanıp tekrar gelmek okulda kendi kendime yetmek için

Velter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eger yuksek lisans yapmadiysan bir yuksek lisans programina katilip okulu bitirip, 1 sene calisma izni (opt) sansini degerlendirebilirsin. Hem amerikada yasama sartlarini gormus olursun hemde karsina cikan -eger olursa- firsatlari degerlendirebilirsin.

yuksek lisans yaparken de ufak islerde calisip harcligini cikarabilirsin ben ole yaptim en azindan.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)