bu hafta soylebiraz gezelim dedik. arkadaslarla mersinden antalyaya gecmemiz gerekecek acaba sahil yolu nasil bilgisi olan var mi nasil bir guzergah secmeliyiz
alternatif yollara acigiz
bu hafta soylebiraz gezelim dedik. arkadaslarla mersinden antalyaya gecmemiz gerekecek acaba sahil yolu nasil bilgisi olan var mi nasil bir guzergah secmeliyiz
alternatif yollara acigiz
sahil yolu öldürüyor adamı çok yoruyor.bayağıda uzun sürüyor mesafeye bakmayın yavaş gidiliyor zaten virajlardan dolayı.fakat bol vaktiniz varsa geze geze gidecekseniz manzarası güzeldir.yada aracınız güzel yol tutuyorsa zevkli bir yolculuk olur.onun dışında konya tafaına doğru biyerden gidiliyordu birde orayı araştırın derim![]()
şu an yolu yaptılar.birtek silifke çıkışında 15-20 dk bozukluk var oda öyle uçurum felan değil.sonrasında yollar gayet düzgün.iniş çıkışlı yollarda araba kullanmaktan haz alıyorsanız.sabah erkenden çıkın derim yola.hem muhteşem manzarayı görüyorsunuz heleki taşucundan sonraki manzaralar muhteşem.hatta yolunuz üzerinde soğuksu adı verilen biryer var.tuzlu su ile tatlı suyun karıştığı orada durup suya girebilir.çeşmeden suda doldurabilirsiniz.buz gibi tatlı su akıyor.işyerinde çalışan arkadaşlar haftada en az 2-3 kere gittikleri için biliyorum bukadar detayını.bende geçen hafta silifkeye gittim adanadan.bi sıkıntı yoktu.seçim sizin.konya üzeri o yol hiç bitmez ya:d
4 yıldır mersin antalya yapıyorum otobusle & araçla tek bir cümle kurucam.
aklınız varsa konya üzerinden gelin![]()
Ben sürekli gidiyorum o yolu açıkcası aracın yere yakınsa hiç girme derim o yola... mersin taşucu boğsaka kadar yol bölünmüş çift şeritli ve gayet rahatdır.... onun dışında boğsaktan yeşilovacığa kadar yollar virajlı sürekli ama yer yer yol genişletme çalışmaları var ama asfaltı düzgün. yeşilovacıktan çıkışta büyükeceliye kadar yol gidiş geliş uçurumlu ve tehlikeli ama çok zevkli bir yoldur. büyükeceli sipahili arası leştir dağları delmekle hayatında görmediğin kadar leştir orası keşke girmeseydim bile diyebilirisn o an resmen kayaların üstünde gidiyorsun kırık dökük heryer aman ince yanaklı lastiklerle gitme patlamasınlar. sipahiliden çıkışta karatepeye kadar yine gidişli gelişli yol ama düzgün yol. karatepeden aydıncığa kadarda yol yine double oluyor ve bölünmüş çok zevkli bir yoldur bir virajı var geniş dönen 180 le döndüm bir kere o virajı tafsiye ederim
Aydıncıktan-Bozyazıya kadar yol normal daha çok ormanın içinden gidiliyor gidişli gelişli rahat bir yol. ama sollamalarda dikkat et çok daralıyor yollar orda aynı zamanda orda orman büyük bir bölümü yandığı için insan kendini cehenneme gidiyormuş hissi veriyor virajlar yani uçuruma bakma hiç
Bozyazı-Anamur arası bölünmüş yoldur ama dikkat et mıcırlı çok keskin hızlı girmeye kalma sakın
anamurdan sonra yollar daha leş çalışma fazla yok ama virajları daha sertdir anamur gazipaşa arası dikkat et :9 gazipaşadan sonra yol dümdüz zaten bişi olmaz...![]()
sahil yolu kısadır ama tehlikelidir.yağmurlu havada cıkmıstık antalyadan sel götürüodu dağ yolunda sakin hava vardı vırajlar cok yoruo ama kısa mesafe olarak.
94 den beri her sene giderim çok keyifli yoldur sakin gider ve arada durup yol üstü mekanlarda sıkma börek yiyerek gelirseniz çokda zevkli geçer 4wd hızlı bir arabayla denemek istediğim nadide parkurlardandır)
ne olursa olsun virajlar derim hem manzara süper hem sürekli gözün yolda durup keyif yapacağın yerlerde çok konya dümdüz yol insanın uykusu geliyor zaten keyif için yola çıkacakmışsınız
PROJECT 01
gündüz geçecekseniz, aceleniz yoksa, güzel fotoğraf makinanız varsa zevkli, gece gidecekseniz, aceleniz varsa, sabırsızsanız, çekilmez...
yolda calisma vardi en son kaputum mayin tarlasina donmustu gelirken,virajlar bi noktadan sonra cekilmiyor valla hic mersin limanda bi gemi bulup gemiyle yolla antalyaya arabayi kendinde ucakla gec en rahati o sekilde oluyor![]()
Recent Project: ''Sharky'' E36 323TI Turbo
Daily Drive: Mini Countryman Diesel
Sen gidemiyon die pok atma yola
Aşağı yolu tek geçerim, virajlıdır. dikkatin dağılmaz. araba sürdüğünü hissetmek istiyor isen aşağıdan git derim. silifke girişinde radar var dikkat anamur girişinde yada çıkışında 1 tane olur ve gazipaşaya kuruyorlar 1 adet sonrasında zaten yol düz. tercih sizin.
Asalet; Boyda değil, Soydadır. İncelik; Belde değil dildedir. Doğruluk; Sözde değil özdedir. Güzellik; Yüzde değil, Yürektedir.!
sahil yolunda çalışmalar daha uzun süre devam eder gibi görünüyor zaten.bizzat silifkeliyim her yaz en az 2 kere antalyaya gittim geldim o yollarda.deponu fullle düş yollarakesinlikle eğlenceli yollar ağır ağır gidildiğinde.birinde acelemiz vardı kaptırdık her viraj acaba uçarmıyız diye düşünmemek elde değil.o yüzden ağır ağır tadını çıkarabileceğiniz bi yol..dedikleri gibi silifke girişinde radar oluyor.ama sen atakentten çıktıktan sonra 85 i geçme çünkü jandarma ve polis arka arkaya kuruyolar çoğu zaman..keyifli yolculuklar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)