Klasik araç getirmek hakkında yardımcı olabilecek insan aranıyor. (Arama yaptırdım fakat bulamadım.)
Başlıkta yazdığı gibi bir abimize Amerikadan 64 Impala getirtmek istiyoruz. Bu işleri bilen varsa yardımcı olabilen varsa mesut oluruz.![]()
![]()
Klasik araç getirmek hakkında yardımcı olabilecek insan aranıyor. (Arama yaptırdım fakat bulamadım.)
Başlıkta yazdığı gibi bir abimize Amerikadan 64 Impala getirtmek istiyoruz. Bu işleri bilen varsa yardımcı olabilen varsa mesut oluruz.![]()
![]()
19051919-23041920-30081922-01111922-29101923
geçen gün kırmızı 62 bi impala vardı bi abimizde gerçekten çok güzel araçlar. nette baktığımda şöyle bir yazıya rastladım.
klasik oto ihtalatında vergilendirmeyi 0 km kullanılmamış araçlarda olduğu gibi düşünebilirsiniz,yani nasıl ki kullanılmamış bir aracın ilk trafik tescilinde ötv ödeniyorsa klasik otomobillerde de motor hacmine göre aynı %lik dilim üzerinden ötv ödenecektir.gümrük vergisi konusuna gelince ithal etmeyi düşündüğünüz araç avrupa üzerinden atr serbest dolaşım belgesi ile geliyor ise gümrük vergisi ödenmez,fakat abd üzerinden veya avrupa üzerinden atr dolaşım belgesi olmadan gelecek ise fatura bedeli üzerinden %10 gümrük vergisi ödenecektir.klasik otomobillerde yaş sınırı için kesin bir kriter yoktur dış ticaret müsteşarlığından 25 ile 35 yaş üzeri araçlara ithal izni verildiğinden yaşa aralığı kesin olarak belirtilmemektedir. yaş sınır konusunda en sağlıklı bilgiye dış ticaret müsteşarlığı ithalat genel müdürlüğü'nü arayarak ulaşabilirsiniz
Son gümrük mevzuatına göre 18 bin USD 'ın altındaki klasik otomobilleri Türkiye'ye sokamıyoruz malesef... 18 bin USD değerindeki araçlara da 18 bin USD bedel üzerinden vergilendirme yapıldığından oldukça yüksek rakamlar çıkıyor karşımıza..
Let Chevrolet put you in beautiful shape for '65
Arkadaşlar en yakın arkadaşım 10 senedir amerikadan klasik araç ithalatı yapıyor. İsteyenler bana ulaşabilir en kısa sürede ruhsat teslimi fiyat veririm. Fakat malesef bikaç ay önce böyle bir kanun çıktı ve ne marka araba olursa olsun, ordan aldıgınız fiyatta önemli değil, buraya ithalatını yapabilmek için minimum 18000$ lık fatura kesilmesi gerekiyor. Buna ötv ve kdv de ekleniyor. Bu arada geyik için bana mesaj atmayınAma gerçekten klasik araç isteyenler bana ulaşabilir şuana kadar arkadaşım minimum 200+ tane araba ithalatı gerçekleştirdi.
hortlama olacak ama araştırırken aşağıdaki bilgilere ulaştım.
Bir süre öncesine kadar yoktu ancak geçmişte ithalat yapanların vergi kaçırmaya yönelik yaptığı usulsüzlükler nedeniyle aracın faturası ne olursa olsun 18.000 Dolar altında hesaplanmıyor. Yani aracı size 25.000 dolar faturalı olarak aldıysanız 25.000, 4.000 dolar faturalı aldıysanız 18.000 dolar üzerinden hesaplanıyor tüm vergileriniz.
Klasik otomobil ithalatında masraflar :
Bunu bir örnekle açıklamak daha yararlı olur sanıyorum.
Aşağıda Amerika’dan ithal edilmek istenen bir Mercedes – Benz 350 SLC için hesaplamaları yaptık.
Çıkış Limanı: ABD
Arac: 1986 Mercedes Benz 350 SLC
Arac fatura bedeli : 18000 USD (Aynı zamanda aracın bedeli)
Nakliye Bedeli : 3000 USD
CIF Tutari: 21000 USD (CIF : Cost, Insurance, Freight – Bedel, sigorta ve nakliye dahil rakkam)
OTV TUtari: 21000 USD X %84 = 17640 USD
CIF + OTV = 38640 USD
Gumruk Vergisi : 38640 USD x %10 = 3864 USD
KDV %18 : CIF + OTV + G.V = 42504 X%18 = 7650 USD
Toplam Maliyet : 50154 USD
Tabi burada bir ayrıntı var; devlet düşük gösterilen faturaların önüne geçmek için 18.000 dolar altında fatura ibrazında 18.000 dolar olarak işlem yapıyor. Ancak size buna rağmen aracı daha düşük değere satın almış olabilirsiniz.
Bu durumda ödeyeceğiniz vergiler aynı kalacaktır ancak totalde maliyetiniz 18.000 – araç satış fiyatı. kadar düşecektir.
Örneğimizde aracı 10.000 dolara aldığını varsayarsak 50514 – 8000 = 42514 dolar olacaktır.
alıntıdır.
Vay arkadas rezillik ya! 10bin dolarlik araba alsan 42bin odicen bole sacmalik varmi ya? Klasikler icin ne bir kanun ne bir uygulama var memleketimizde ne yazikki bole sacma sapan islerle ugrasio vatandas yazik![]()
bbm pin :2B244451
RetroWorks – İthalat dilerseniz buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)