dogo gerçekten çok güzel bir köpek... ırk olarak oynanmış ırk karıştırılmış ırk vs vs ama artık karakterleri oturmuş hayvanlar(10 nesilde oynanmış ırkların genlerinin oturduğu söylenir).
eğer apartmanda bakıcaksan dogodan daha mantılı bir seçenek bence cane corso dur..dogo horlar cane horlamaz...hem dogo herkeste var..
![]()
dogo gayet ıyı bır kopektır.pıtt e benzemez dıyenler neye gore demıs anlamadım,hıc pıtt yada dogo beslemısler mı acaba ?pıtt le benzerler.yanı sevgıyle,olması gerektıgı gıbı yetıstırırsen gorunuslerının aksıne gayet dost canlısı olurlar.pıtt e gore mınımum 2 kat agır ve buyuk olurlartavsıye ederım kısaca
![]()
saol kardesım tesekkur ederım kanka gel sanada alalım bı tane artık araba rollerı sarmıyo bunarın kı daha fena oluyo gel bı tanede sana ya pıt yada dogo alalım onları denersın artık
Ben zamanında deli gibi araştırmıştım Dogo Argentinoyu
Almaya karar vermiştim ama bahçeli ev olmadımı apartmanda köpeğe eziyet diye düşünüyorum..
Halbuki apartman için uygun bir köpek çünkü çok az havlıyor Dogolar
Aynı zamanda kısa sert tüylü oldukları için evde tüy dökme sorunlarıda yok..
Fakat dominant sınıfındaki bir köpek o yüzden fazla sevgi, şımartılmaya gelmiyor kendini sahip sanıyor sahibine karşı geliyor onun için herzaman sahibi olduğunuzu hatırlatmak gerekiyor..
Mükemmel bir karışım bir çok köpeğin özelliğini almış cesareti bull terrierden kemik yapısı danoadan koşma hızı bir tazıdan beyaz rengi yine bir tazıdan çene kuvveti pitbulldan vs..
Ama resimlerde görünen siyah lekeli köpekler safkan değil çünkü safkan dogo argentinolar lekesiz bembeyaz olarak kabul ediliyor..
Arjentinin gurur kaynağı çünkü Arjantinli bir profesörün ürünü isminide ordan alıyor Dogo Argentino lakabı beyaz melek, beyaz ölüm, beyaz ölüm meleği vs..
Bilalin imzasındaki gibi şöyle tanımlanıyor
Coat of White Satin, Body of Steel, Heart of Gold
Beyaz saten gibi bir deriye, çelik gibi bir vücuda ve altın bir kalpe sahip
Türkiyede yasaklandığını bende duydum ama hala satışı yapılıyor o pek sorun olmaz ama bence alınabilicek en güzel köpek yalnız şunuda unutmamak gerekiyorki bu mükemmel özelliklere sahip köpek çok ciddi sıkı antreman istiyor..
Yani öyle alıp eve kapatıp çişe kakaya çıkartmak 5 dakikalığına köpeğe yazık olur çok iyi koşması yorulması antreman yapması gerekiyor sürekli..
Bence alınıcak en güzel köpek şu dünyadaki bukadar asil bukadar karizma bir hayvan olamaz
Amma yazdım nasıl bir sevgim varmışki dışa çıktı bu konuyla![]()
unless you ride the beast
you wouldn't understand
peki slow loris tr'de bulunabilirmi ? ben pet shop a gidip sordum, o ne dedilerinternetten izlettim videosunu bilmiyorlardı ama yasaklı hayvanlar arasında olabilir dediler zten sonra nette 2500 dolar gibi rakam oldugunu duyunca rollinge beraber çıkma hevesim kursağımda kaldı
http://www.youtube.com/watch?v=g9f-6jygRJk Mproject kulakların çınlasın ahuahuah
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos..._4005009_n.jpg
yavrularada masallah hepsine masallah yalniz kocakafa fenaymiss yaa..ALLAH uzun omurler versin cidden cok tatli masallah![]()
- K -
________
Dr.Ecu
bu lekelı olan orjınal degıl yada lekesı war dogo deıl muhabbetıne gırmıycem bızdekı dogoları ısteyen gelıp gorebılır sımdıye kadar bır cok dogomuz oldu pitimiz oldu aralarında sus kopegı gıbı bakılanlar oldu gunde sabah aksam anteraman yapıpta ınsandan daha kaslı bı wucudu olanlarda oldu halada war ısteyen gelıp gorebılır hıc bırı hırcın deıldır hıc bırı sahıbıne hıc bır zaman donmemıstır we cok sakın kopeklerdır ama yerı geldıgınde canawar olmayı bılırler
jamda joker eger beslemek ıstersen yok dısarı cıkartamam dersen sana kosu bandyla berbaer werırız bı tane ewde kosturusunsaka bı yana bence alınması gereken bakılması gereken ıkı kopekte hem pıt hemde dogo ew ortamında guzel kopeklerdır
Senin köpekler orjinal değil demek için yazmadım ben zamanında araştırdığımda safkan dogo argentinoların lekesiz bembeyaz olduklarını okudum eğer aksini iddaa edicek bilgi varsa paylaşırsan sevinirim öğrenmiş olurum..
Beslemek istersem değil ben ciddi şekilde yurt dışındaki çiftliklerle görüştüm zamanında almak için, hernekadar Dogolar yazdığım gibi apartmanda yetiştirmek için biçilmiş kaftanda olsalar okadar özellikli bir köpeği eve hapsetmek bence günah.. Doğası gereği iyi antreman yapması gerekiyor yapmasa olmaz değil ama hakettiği bu değil.. Sonuçta yaratılış amacı silahsız şekilde yaban domuzu avına çıkıldığında avı öldürmesi.. Ama zaten hangi köpek Türkiyede amacına uygun olarak besleniyorki..
Ben dogo alsam zaten kıyamam koşu bandı kalsın gerekirse maratona katılırız birlikte ama herzaman isteklerimiz hayat şartlarımızla örtüşmüyor sen benim içinde bol bol yetiştir gerçekten çok güzel köpekler, şanslısın![]()
unless you ride the beast
you wouldn't understand
cane corso bi moda haline geldi artık.ve ciddi irilikteler.evde bakılamayacak derecede hemde. e boşuna mastiff denmiyor zaten ona.
presa canario bence cane corsa dan daha güzel görüntüde bir köpek. cane de güzel horluyo bakma sengece 4 te baya apartmanı sallar horlaması
presa ırkını bilmeyen herkes yolda görünce kaçar.ama köpüşün ağzındaki dişler bizim dilşerimizden pek farklı değilbiraz daha ufak olsaymış dişleri otçul olacaklarmış
![]()
ilgin için teşekkür ederim, ankara'da bulabileceğim ve irtibatta olduğum bir kaç arkadaş var onlardan almayı tercih edeceğim herhalde. sen tecrübeli bir arkadaşsın belli ki şöyle bir soru sorabilirim sana, biz evde 2 kişiyiz ikimizde çalışıyoruz akşamları geliyoruz, bu köpeği akşamları alıp gezdirsek yeterli olur mu veya biz evde değilken özelllikle küçükken evi falan dağıtma olayı olur mu
küçükçekmece düzlükte inanoğlu köpek çiftliği var metin abi var orda getirir de üretirde![]()
0 212 599 97 40
0 212 599 97 11
Ben matık olarak bu saflık kısmını anlamıyorum bu yzuden derecelendirilmseinide hoş bulmuyorum benim köpegim hayvanım bana en kıymetli sey baska biri bunu ansıl sınıflandırır varmı bunun izahı haa zmanında bende yarışmıstım köpek güzellik yarışmasında ama hiç bir zman hayavaların güzel cirkin die sınıflandırılmasını tasvip etmedim.
Bu arada gökhan senden birde dogomu alıcaz nee bana varsa birkac resim gonderebilirmisin kardeşim sagol![]()
[SIGPIC]http://i1106.hizliresim.com/2011/6/24/7826.png[/SIGPIC]
Arkadaşlar konu madem Dogo, bende bir kaç cümle yazma gereği duydum.
Ben dogomu 1997 yılında aldım. ALmaya karar vermem ise 1996 yılıydı. tam bir sene bu cinsi internet üzerinden araştırdımki o zamanlar nette bir tek türrkçe kaynak yoktu.
yada Türkiye'de fazla bi,lgisi ve bu köpeğe sahip olan kişi sayısı yok denecek kadar azdı.
Öncelikle kısa bir bilgi vereyim sizlerde doğrusunu öğrenin, lütfen bu yazdıklarıma itimad edin dedi kodu değil eski bir doğo sahibi olarak gerçek bilgi ve tecrübe sahibi biri olarak yazıyorum.
Dogo argentino diğer adıyla Arjantin Mastifi ilk safkan olarak haziran 1973 yılında Martinez kardeşler tarafından arjantinde üretilmiş ve saf kan belgesi almış bir köpektir. Bu cins genel olarak ise dünyada 2001 yılında saf kan olarak kabul edilip belgelenmi,ştir. Ana orjini şu an nesli tükenmiş olan Dog Of Cordoba dır. (eski arjantin dövüş köpeği )On farklı ırkın farklı üstün niteliklerine sahip olması gayesi ile büyük av köpeği olarak üretildiler. Amaç domuz avı, dağ aslanı avı vs.gibi büyük avlardı.
Bu köpeğin en önde gelen özelliği, sahibine aşık olmasıdır. Aklınıza gelebilecek her şekilde eğitim alabilirler, kurtarma köpeği, engelli köpeği, ilk yardım köpeği, gard köpeği v.s v.s.
Renk ve tüy konusuna gelince tüm vücut dahi siyah lekeli olabilir ama tüylerde değil! deride leke şeklinde. Yani tüyleri asla, siyah kahve gibi tonlarda olmamalı! Boy ayakta iken erkek omuz yüksekliği 68,5cm dişilerde 66cm. Gözler koyu veya açık kahve, asla mavi -yeşil gibi renklerde değil. Kaslı kalıplı bir vücut 50kg-55kg civarı ağırlık. Bu özellikler yarışma şartları, bunun altıda olur üstüde ama dediğim gibi bu yazdıklarım safkan belirtilen özellikleri.
Ben dedğim gibi bu dogo ya 1997 yılında, sahip oldum, Arjantin'den 68günlük olarak geldi ve 2008 yılı ramazan bayramına ölene, kadar en iyi dostum en güvendiğim varlık olarak her şeyimi paylaştım.
Aynı zamanda **.Staff cinsi bir köpeğim daha var ve dogo ile aynı dönemde aldım ama o henüz 7 yaşında kısaca pittbull orjinli bir köpek., bunu yazdım çünkü söylemek istediğim Bir dogo ne görünüş nede huy ve karakter olarak pittbull cinsi bir köpeğe benzemez.
Beraber geçirdiğim 11 sene ye yakın zamanda defalarca bir çok extreme olay yaşadık dogom ile defalarca benimle kavgaya bile katıldı. Bakın arkadaşlar önce temel bir sorunu halletmeniz gerek bir köpek alıcaksanız unutmayınki onu ölene kadar bırakmamanız gerekir, hele bir dogo yu asla. En iyi şekilde eğitmeniz gerekir ki dogo çok kolay öğreniyor. Asla dövüştürmek veya saldırgan olması için bu köpeğe yanaşmayın haddinden fazla tehlikeli oluyor. Hiç canı yanmaz, çıtı çıkmaz, uyuşturulmadan defalarca dikiş atıldı. Av için düşünebilirsiniz ama asla kuş için değil.
Bakın ben Antalya'ya taşınmadan evvel 2004 de kadar Apartmanda kaıyordu dogom. Bunu ne için söyledim? Evde yaşıyabilecek en mükemmel köpektir, çok uyumludur asla havlayıp gürültü etmez. Tüylerine gelince çok kısa ve parlaktır, ama sert yani şu cam elyafındaki cam kırıkları gibisadece mevsim dönüşümlerinde dökülür bunun dışında fazla tüy dökmez.
Umarım yardımcı olacak bişiler yazmışımdır.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)