User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Video formatları sorunsalı?

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Video formatları sorunsalı?

Arkadaşlar bendeki Sony kamera mpeg formatında kayıt yapıyor ama yüksek kaliteli çekimlerde ortaya muazzam boyutlu videolar çıkıyor.Sitedeki konudan Total Video Convertor ü indirdim ve kurdum.Şimdi bana görüntü kalitesinde minimum kayıp olacak şekilde hangi formata çevirirsem dosya boyutlarını küçültürüm.( çevirilenlerin bir kısmı dvd ye aktarılacak dolayısıyla her dvd playerda oynatabileceğim bir format olması lazım)
    Biraz önce divx e maksimum kalitede çevirim yaptım 256 mb lık dosya 56 mb oldu ama görüntü çizgi çizgi çok kalitesiz oldu...
    Teşekkürler..
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    direk dvd yazma programları ile atmayı denedinmi convert edip yazması gerekiyor nero 8 falan ?

nero8 yoksa ozel mesaj gonderiyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok mu başka cevaplayacak?

tyMu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce başka bir konuda yazmıştım ekleyim burayada.DVD kayıt için direk neronun programını kullanabilirsin divx için aşşağıdakini deniyebilirsin
    Biraz uzunca bir döküman hazırlayim özellikle avi formatı için codeclerin pc de kurulu olduğuna emin olun ilk önce k-lite cıdec pack yeterli oluyor genelde
    Codecler Download
    Program Download
    İlk önce videonun belirli bir yerini kesmek ..
    aşağıdaki sağa sola ok ları ullanıyoruz ilk önce başladığı yere 1. işarete tıklayarak videoya giriş yerini ayarlıyoruz . daha sonra bitiş yerine getirip 2. işrate tıklıyoruz eğer videoda küçültme yapmıyacaksanız videodan direct stream copynin seçili olduğundan emin olun ve file dan save diyoruz kaydediyorz.

Eğer küçültmede yapcaksak aşşağıdaki yolu izliyeceğiz.

Virtual Dub ayarlarında
    Video---comprress (ctrl+p) Xvid , xvid ayarlarında Single pass ve video bitrate oranını düşürerek boyut ufaltılabilir.

..

Ses içinde stream list den ses kalitesi düşürülebilir,
    Stream -- Stream list
    çıkan pencerde sese sağ tık full compression ---
    compression yandaki listeden mp3 seçilebilir .

Biraz uzun ama aviler için kaliteli bir dönüşüm saygılar

Burda video(xvid) bitrate i 1500-2000 civarı tutup bir dene(çok olması iyi ama boyut artar)
    ses içinde 128 kbps yeterli oluyor genelde.
    Bukadar..

Eğer isterseniz xvid bölümünü aşşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

Biraz daha kaliteli olur.
    Xvid 2pass

ayarlar aynı 1st pass ı seçip aynı şekilde kaydediyoruz daha sonra 2pass ı seçip aynı isimle üstüne kaydediyoruz değişitir sorusuna evet diyeceksiniz.

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar güzel açıklamalarda yapmışlar ama BİREBİR aynı konfigürasyonlarda daha dün bir EXPORT işlemi yapmış biri olarak;

Sony Video dan MPEG olarak export ettiğim 700MB lık bir görüntüyü TOTAL VIDEO CONVERTER ile tekrar MPEG e çevirdim, MPEG den MPEG yaptım anlayacağın,
    120MB a kadar düştü boyut ve gerçekten export ettiğim görüntü yani ufalan görüntü, çok tatmin ediciydi.

Total Video Converter da ilk video yu eklediğinde otomatik menüden MPEG i seç sağ taraftaki HEDEF KAYDEDİLECEK YERİ Seçtiğin kutucuğun altından da Settings e girerek HIGH QUALITIY ve Orginal Size ı seçmen yeterli...

detaylı ayarları hatırlayamayacağım şimdi. ama orginal Video Size ile yüksek kalite seçtiğimi hatırlıyorum. zaten onun dışında da pek birşeye dokunmadım.

1 e 7 oranında küçülmeye oranla kayıp çok az oldu diyebilirim.

Kolay gelsin...
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tyMu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önce başka bir konuda yazmıştım ekleyim burayada.DVD kayıt için direk neronun programını kullanabilirsin divx için aşşağıdakini deniyebilirsin
    Biraz uzunca bir döküman hazırlayim özellikle avi formatı için codeclerin pc de kurulu olduğuna emin olun ilk önce k-lite cıdec pack yeterli oluyor genelde
    Codecler Download
    Program Download
    İlk önce videonun belirli bir yerini kesmek ..
    aşağıdaki sağa sola ok ları ullanıyoruz ilk önce başladığı yere 1. işarete tıklayarak videoya giriş yerini ayarlıyoruz . daha sonra bitiş yerine getirip 2. işrate tıklıyoruz eğer videoda küçültme yapmıyacaksanız videodan direct stream copynin seçili olduğundan emin olun ve file dan save diyoruz kaydediyorz.

Eğer küçültmede yapcaksak aşşağıdaki yolu izliyeceğiz.

Virtual Dub ayarlarında
    Video---comprress (ctrl+p) Xvid , xvid ayarlarında Single pass ve video bitrate oranını düşürerek boyut ufaltılabilir.

..

Ses içinde stream list den ses kalitesi düşürülebilir,
    Stream -- Stream list
    çıkan pencerde sese sağ tık full compression ---
    compression yandaki listeden mp3 seçilebilir .

Biraz uzun ama aviler için kaliteli bir dönüşüm saygılar

Burda video(xvid) bitrate i 1500-2000 civarı tutup bir dene(çok olması iyi ama boyut artar)
    ses içinde 128 kbps yeterli oluyor genelde.
    Bukadar..

Eğer isterseniz xvid bölümünü aşşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

Biraz daha kaliteli olur.
    Xvid 2pass

ayarlar aynı 1st pass ı seçip aynı şekilde kaydediyoruz daha sonra 2pass ı seçip aynı isimle üstüne kaydediyoruz değişitir sorusuna evet diyeceksiniz.
    Ayrıntılı cevap için teşekkürler...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar güzel açıklamalarda yapmışlar ama BİREBİR aynı konfigürasyonlarda daha dün bir EXPORT işlemi yapmış biri olarak;

Sony Video dan MPEG olarak export ettiğim 700MB lık bir görüntüyü TOTAL VIDEO CONVERTER ile tekrar MPEG e çevirdim, MPEG den MPEG yaptım anlayacağın,
    120MB a kadar düştü boyut ve gerçekten export ettiğim görüntü yani ufalan görüntü, çok tatmin ediciydi.

Total Video Converter da ilk video yu eklediğinde otomatik menüden MPEG i seç sağ taraftaki HEDEF KAYDEDİLECEK YERİ Seçtiğin kutucuğun altından da Settings e girerek HIGH QUALITIY ve Orginal Size ı seçmen yeterli...

detaylı ayarları hatırlayamayacağım şimdi. ama orginal Video Size ile yüksek kalite seçtiğimi hatırlıyorum. zaten onun dışında da pek birşeye dokunmadım.

1 e 7 oranında küçülmeye oranla kayıp çok az oldu diyebilirim.

Kolay gelsin...
    Teşekkürler deniyorum şimdi...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)