User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
120 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Yeni Haracınız hayırlı olsun. UTTS

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu düşük iq'lular sistem yapmışlar toplu araç eklemek için.
    asla eklenmiyor ama .

arıyon sorun var sistemde diyorlar.
    kesin vardır mk , ocağa kadarda sorunu çözmeyip % 40 daha fazla para alma derdinde değilsinizdir eminim...

ben 2-3 dakikada falan ekledim 4 aracı koydukları excel üstünden yap tıktık seciyorsun bitiyor.
    1881 - 193

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 2-3 dakikada falan ekledim 4 aracı koydukları excel üstünden yap tıktık seciyorsun bitiyor.
    o exceli yaptım. excel hazır.
    bande 510 tane araç var.

exceli seçiyorum yolluyorum bu zavazingo dönüyor dönüyor sonra bitiyor.
    "taşıtlarıma" giriyorsun araçlar çıkmıyor.

chrome edge vs farklı tarayıcıdada denedim sorun devam ediyor.

médiocrité partout

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    510 u 3-5 seferde denesene mala donmustur okadar veriye
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aha bu mantıklı , bunu bir deneyeyim
    médiocrité partout

SeRKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir videoda izlemiştim galiba bazı gizli satır/sütun olabilir onları kontrol ettiniz mi?

Bende 65 aracı yükleyeceğim umarım sorun yaşamayız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    reis 1 tanesin sen.

100 100 böldüm excelleri 4 tanesini aldı son kalan yüzlüğü almadı

şimdi onu sokuşturmaya çalışıyorum ama bu mk cocukları birde her araca ruhsat görüntüsü ekleyin diyor.

******* utts yapmıyorum ne olacaksa olsun
    médiocrité partout

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı neuras Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün önyargılarımı kenara bırakıp soruyorum; bu sistem akaryakıt ve vergi kaçakçılığının önüne geçebilecek mi, yoksa yine vatandaşı mı yoluyorlar?

“Halkla hükümet arasındaki uzaklık ne kadar artarsa, vergiler de o ölçüde ağırlaşır. Bundan ötürü halk, demokrasilerde en hafif vergi yükü altındadır, aristokraside daha ağır, monarşideyse en ağır yükü taşır."
    -J.J.Rousseau
    Benim aklıma tek gelen detay,

Tükettiğinden çok daha fazla fişi gider yazan şirketlerin yaptığıu bu üç kağıdın önüne geçip şirketlere akan para musluğunu kısmak.
    Şu an pompacılar ortalama 5-10%la istediğiniz plakaya fiş ayarlıyorlar (yapanlar var. hepsi değil)

neuras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim aklıma tek gelen detay,

Tükettiğinden çok daha fazla fişi gider yazan şirketlerin yaptığıu bu üç kağıdın önüne geçip şirketlere akan para musluğunu kısmak.
    Şu an pompacılar ortalama 5-10%la istediğiniz plakaya fiş ayarlıyorlar (yapanlar var. hepsi değil)
    Evet abi öyle bir şey de varmış. Hayırlısı bakalım.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

sekizsilindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

şu anda var olan petrol şirketlerinin taşıt tanıma fişleri zaten farklı çıkıyor utts fişleri haricindeki fişler gider gosterilmiycek demeleri yeterli, 50cc scooter bile takacak diyor bugün görüştüğüm sirket, büyük meblağ cezadan falan bahsetti.
    group b ___

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sekizsilindir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu anda var olan petrol şirketlerinin taşıt tanıma fişleri zaten farklı çıkıyor utts fişleri haricindeki fişler gider gosterilmiycek demeleri yeterli, 50cc scooter bile takacak diyor bugün görüştüğüm sirket, büyük meblağ cezadan falan bahsetti.
    Her şirket taşıt tanıma kullanmıyor. Olay da buradan çıkıyor.

VolkanA. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başvuru yaparken EPDK tarafından onaylanmış bir lisansınız bulunmamaktadır. Bu nedenle işleminiz gerçekleştirilememektedir. uyarısı alarak devam edemiyorum bilen varmı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bİr yönetmelik değişimi olmuş, kiralık araçlarda başvuruları kiraya veren firmanın yapması gerektiğine dair, bilgisi olan var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SeRKaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bİr yönetmelik değişimi olmuş, kiralık araçlarda başvuruları kiraya veren firmanın yapması gerektiğine dair, bilgisi olan var mı?
    henüz öyle bir haber duymadım ,

Leaseplan en son şunu yazdı ama ;

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ve Taşıt Tanıma Birimi (TTB) Hakkında Bilgilendirme
    Değerli Müşterimiz,

Sizi Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ve Taşıt Tanıma Birimi (TTB) uygulaması hakkında bilgilendirmek isteriz.

UTTS'ye başvuru ve TTB temini işlemleri Ayvens olarak tarafımızca gerçekeştirilecek olup sizlerin yapması gerekenler ise aşağıda belirtilmiştir:

Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlara TTB temin ve montajı için daha önce UTTS'ye başvuruda bulunmuş olabilirsiniz.
    • Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlar için daha önce UTTS üzerinden TTB temini başvurusunda bulunmadıysanız utts@ayvens.com e-posta adresine en kısa sürede başvuru talebinizi iletmenizi rica ederiz.
    • Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlar için daha önce UTTS üzerinden TTB temini başvurusunda bulunduysanız ya da TTB montajı gerçekleştirdiyseniz tarihleri ile beraber utts@ayvens.com e-posta adresine en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.
    Hangi tarihlere dikkat etmelisiniz?
    • 31 Ocak 2025 tarihine kadar UTTS'ye TTB temini için başvuruda bulunulması zorunludur.
    • 31 Ocak 2025 tarihine kadar yapılan başvurularda montaj işlemlerinin tamamlanması için 30 Nisan 2025 tarihine kadar süre verilmiştir. Böylece 30 Nisan 2025 tarihine kadar gerçekleşen akaryakıt harcamalarını da gider olarak gösterebilirsiniz.
    • 31 Ocak 2025 tarihinden sonra yapılan başvurularda ise montaj tarihine kadar geçen sürede gerçekleşen akaryakıt harcamalarınız gider olarak gösterilemeyecektir.
    Başvuru sonrası süreç nasıl işleyecek?
    utts@ayvens.com e-posta adresi üzerinden Ayvens'a ilettiğiniz başvur talebinin ardından siparişi oluşturma işlemi Ayvens tarafından gerçekleştirilecektir.

TTB montaj süreci nasıl işleyecek?
    TTB siparişi oluşturulduktan sonra TTB tutarı Ayvens tarafından sizlere fatura edilecektir. İlgili fatura tutarını ödemeniz, TTB montaj randevusu oluşturulması için ön koşuldur.

İlgili fatura tutarının Ayvens'a ödenmesinin ardından TTB montaj randevunuzu oluşturmak için Ayvens'a bilgi vermeniz gerekmektedir.

TTB'nin takılmaması başta olmak üzere belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket eden veya belirlenen sürelerde öngörülen yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında 213 sayılı kanunun ilgili ceza hükümleri uygulanacaktır. Bu konuda sürelere uyulmaması, geç başvuru ve geç montaj yapılması gibi nedenlerle Ayvens'ın herhangi bir yükümlülüğü ve sorumluluğu bulunmamakta olup Sözleşmemiz gereği Ayvens'ın sizlere rücu hakkı saklıdır.

Sevgi ve Saygılarımızla
    Ayvens
    médiocrité partout

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sekizsilindir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Laf etmiş, bal kabağı. 50cc motosikletim işyerine kayıtlı. Deposunu deldirmek istemiyorum. Bundan sonra yakıt fişlerini gider göstermem, olur biter.
    Kaldı ki yakıt deposu gövdesinde bulunan motosikletler için doğru dürüst bir çözüm bulmuş değiller. Diğer motoruma asla böyle bir işlemi yaptırmazdım mesela.

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    karbon vergisi ayağına gödümüze de çip takacaklar diyen komploteorisyenleri haklılarmış diye düşünmey başladım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Laf etmiş, bal kabağı. 50cc motosikletim işyerine kayıtlı. Deposunu deldirmek istemiyorum. Bundan sonra yakıt fişlerini gider göstermem, olur biter.
    Kaldı ki yakıt deposu gövdesinde bulunan motosikletler için doğru dürüst bir çözüm bulmuş değiller. Diğer motoruma asla böyle bir işlemi yaptırmazdım mesela.

söylenecek çok şey var fakat normal şekilde eleştirel ifadeler kullanmak istemiyorum, sinkaflı yazılarla da forumu kirletmek abes olacak, alayının canı kızıl tamuya dersem sen anlarsın
    group b ___

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    karbon vergisi ayağına gödümüze de çip takacaklar diyen komploteorisyenleri haklılarmış diye düşünmey başladım

çipe gerek yok, nakit ödeme seçeneği haric, diğer ödeme yöntemleri (kredi-banka kartı) ile karbon ayak izini takip ediyorlar bir süredir, yeşil yoncalı banka bunu yapıyor, zaman ilerledikçe diğerlerini de dahil ederler.

Çin'deki Sosyal Kredi Sistemini örnek alıyorlar, bireylerin ve işletmelerin davranışlarını kontrol etmek için tasarlanmış bir sistem.
    group b ___

ByKazim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 araca taktırdım, ikisinin faturası geldi birininki hala gelmedi.
    Şimdi bir de fatura peşinde koşacağız bakalım.
    Randevu montaj vs sorunsuz geçmişti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    henüz öyle bir haber duymadım ,

Leaseplan en son şunu yazdı ama ;

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ve Taşıt Tanıma Birimi (TTB) Hakkında Bilgilendirme
    Değerli Müşterimiz,

Sizi Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ve Taşıt Tanıma Birimi (TTB) uygulaması hakkında bilgilendirmek isteriz.

UTTS'ye başvuru ve TTB temini işlemleri Ayvens olarak tarafımızca gerçekeştirilecek olup sizlerin yapması gerekenler ise aşağıda belirtilmiştir:

Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlara TTB temin ve montajı için daha önce UTTS'ye başvuruda bulunmuş olabilirsiniz.
    • Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlar için daha önce UTTS üzerinden TTB temini başvurusunda bulunmadıysanız utts@ayvens.com e-posta adresine en kısa sürede başvuru talebinizi iletmenizi rica ederiz.
    • Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlar için daha önce UTTS üzerinden TTB temini başvurusunda bulunduysanız ya da TTB montajı gerçekleştirdiyseniz tarihleri ile beraber utts@ayvens.com e-posta adresine en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.
    Hangi tarihlere dikkat etmelisiniz?
    • 31 Ocak 2025 tarihine kadar UTTS'ye TTB temini için başvuruda bulunulması zorunludur.
    • 31 Ocak 2025 tarihine kadar yapılan başvurularda montaj işlemlerinin tamamlanması için 30 Nisan 2025 tarihine kadar süre verilmiştir. Böylece 30 Nisan 2025 tarihine kadar gerçekleşen akaryakıt harcamalarını da gider olarak gösterebilirsiniz.
    • 31 Ocak 2025 tarihinden sonra yapılan başvurularda ise montaj tarihine kadar geçen sürede gerçekleşen akaryakıt harcamalarınız gider olarak gösterilemeyecektir.
    Başvuru sonrası süreç nasıl işleyecek?
    utts@ayvens.com e-posta adresi üzerinden Ayvens'a ilettiğiniz başvur talebinin ardından siparişi oluşturma işlemi Ayvens tarafından gerçekleştirilecektir.

TTB montaj süreci nasıl işleyecek?
    TTB siparişi oluşturulduktan sonra TTB tutarı Ayvens tarafından sizlere fatura edilecektir. İlgili fatura tutarını ödemeniz, TTB montaj randevusu oluşturulması için ön koşuldur.

İlgili fatura tutarının Ayvens'a ödenmesinin ardından TTB montaj randevunuzu oluşturmak için Ayvens'a bilgi vermeniz gerekmektedir.

TTB'nin takılmaması başta olmak üzere belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket eden veya belirlenen sürelerde öngörülen yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında 213 sayılı kanunun ilgili ceza hükümleri uygulanacaktır. Bu konuda sürelere uyulmaması, geç başvuru ve geç montaj yapılması gibi nedenlerle Ayvens'ın herhangi bir yükümlülüğü ve sorumluluğu bulunmamakta olup Sözleşmemiz gereği Ayvens'ın sizlere rücu hakkı saklıdır.

Sevgi ve Saygılarımızla
    Ayvens
    Yönetmelik değişmiş, sıkça sorulan sorularda yazıyor.

Çalıştığım şirket için 55 araca başvuru yapmıştım geçen ay. İptal edildi hepsi ve ödemeyi yaptılar şirket hesabına.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler