Bu arada gidecek olan arkadaşlar nurofen ve parol bolca temin edip valizine saklasın. İlaç alma durumunuz çok zor oluyor. Ben geleli 1 ay oldu hala iyileşemedim.
Coğrafya kaderdir
Arkadaşlar merhaba,
47 NCİ KOMD.TUG.K.LIĞI/İSTANBUL ZEYTİNBURNU
Sevk tarihi 16 Şubat. Forumda aynı tarihte aynı yere gidecek olan var mı ?
Bedelli askerliği yapmış arkadaşlar rica etsem şu konuya bir açıklık getirseniz? Sevk belgesinde sevk tarihi 16 şubat ve katılacağı tarih 18 şubat yazıyor, sizler katılacağı tarihe göre mi giriş yaptınız yoksa sevk tarihinde mi ?
Ben hiç belgeye bakmadan 16 şubat gidiş, 8 mart dönüş uçak biletlerimi aldım, sanırım biletleri değiştirmem gerekecek ?
Anıl Atabey
@sİR Merhaba hocam. Sevk tarihiniz 16 Şubat Cumartesi günü, 1 gün yol izni verdikleri için teslim tarihiniz 18 Şubat oluyor. 18'inde girip 08 Mart'ta yemin töreninden sonra çıkacaksınız. Aslında 09 Mart'ta çıkacaksınız ama o günü idari izin olarak gösterip sizi 08 Mart'ta terhis edecekler.
Benim de 22 Aralık sevk tarihim teslim tarihim 24 Aralık'tı, 11 Ocak'ta terhis oldum.
Merhabalar, aklımda birkaç soru var yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur.
Birlik Adı
15 İNCİ P.EĞT.TUG.KH./AMASYA MERKEZ
Sevk Tarihi
30/03/2019
Evrak Alma Başlangıç
15/03/2019
Evrak Alma Bitiş
30/03/2019
Durum bu şekilde. İstanbulda ikamet ediyorum ve duyduğuma göre 600km üzeri mesafelerde 3gün yol izini veriliyor falan dendi. İstanbul - Amasya arası yaklaşık 675km Var mı böyle bir şey?
Eğer var ise benim ayın kaçında birliğe katılmam gerekiyor?
Eğer yok ise anladığım kadarıyla 30unda amasyada katılmam gerekiyor değil mi ?
Ayrıca amasya bedelli askerlik deneyimi olan var ve paylaşacak biri varsa süper olur.
Şimdiden teşekkürler.
Legen...wait for it...dary!
Merhaba, ben Amasya'da yaptım, deneyimlerimi bir kaç sayfa önce paylaşmıştım, oradan okuyabilirsiniz,
benim sevk tarihim 29.12.2018 gözüküyordu, ancak belgeyi almaya gittiğimde ayın 31'inde birliğime katılmam gerektiğini gördüm, bu sebeple sizde belgeyi almaya gittiğinizde kesin tarihi görebilirsiniz, uzaklığa göre yol izini veriyorlar, bana 1 gün vermişlerdi, ayın 30'uda pazara denk geldi, muhtemelen idari izin falan durumları olmuştur, İstanbul'dan gelen arkadaşlarda vardı, onlarda benim gibi 31'inde teslim oldular
BEdelli değilde acemi olarak 3 ay kaldım.Acemi eğt. tugayı olduğu için standart birliklerden çok daha rahattı.Yemekleri şirket verir.İçerisinde lahmacun fırını,internet kafe,manav,bankamatik,ptt şubesi,sinema salonu,sabahları poaça simit vs.bir sürü şey var.Gayet rahat tamamlarsınız diye düşünüyorum
Mamak MEBS de yaptım bedelliyi gidecekler için biraz bilgi vereyim
Öncelikle biz baya keyif aldk 92 kişilik takımdık 2.tabur 2.bölük 3.takımdaydım bu tabur ve bölüğe düşücek herkes resmen makara yaparak vakit geçiriyor anladıgım.Takım komutanı astegmendi manga komutanları çavuş ve 10 başılardı.Kimseye zorla bir şey yaptırılmıyor ama 1.taburda sıkıntılı bölükler varmış bizde duyduk içerde.iştima sırasında falan çok astegmenin hani başka bölüklerde bagırdıgını duyduk. bizimkiler direk arkadaşlar sıkıntısı sorunu olan varmı diye geliyordu yanımıza
şu nette yazan basit işte yürüme silah faslını geçiom bir kaç püf nokta yakaladık onu vereyim ben sizlere.gündüz duşa giden bölüklere akşam 7-8 arasındada duş saati açılıodu revire giden falan olupda gidemediyse diye.2.tb 1.bl nin pazartesi 2.tb 2.bl salı 2.tb 3.bl çarşamba 2.tb.4.bl perşembe 2tb 5.bl cuma duş günü .duşların kapıda akşam o saatlerde astegmen bekliyor siz 7.30 da gidip çarşamba günü komutanım 2.tb 3.bl yiz dedinizmi kapılar açılıoher akşam duş alma bugunu verdim burda size
bol bol bozuk para götürün 1tl langırt ,ps3 (pes 13 türkçe yama güncel kadrolar),masa tenisi,bilardo(alay kantininde var bölük er gazinolarında top yok).ergazinosunda tüm kemal sunal filmleri ve park tv diye bir kanalda kaliteli yabancı filmler çıkıyor izlemesi keyifli oluyor.
lavabolarda sıcak su yok sabahın köründe çivi gibi suyla traş olmak çok zor oluo resmen suratınıza soguk demir vuruo
yemekler çok iyi hani lezzetli yani yemek seçen biri degilimdir genelde hepsi yenicek kıvamda .hacı baki (kantin) köftesi kötü oluo ,sucuku iyi ve tavugu idare eder. 25li çay fişi alın gittginizde 12.5 tl tek tek çay al sıraya gir mantklı degil çünkü.
içerde kahve otomatları falan var ayriyeten 1 ve 2 tabur arasında 3günde bir gezen bir nitelikli kahveci var .kahvesi güzel yani filtre kahveler falan baya bir çeşit var.içeride nakit sadece otomatlarda geçiyor herşey kart ile.
kogus nöbeti var 1 saat tutuluyor kimisine 3 sefer kimisine 4 sefer geldi bölük numarana göre 200e kadar olanlar 4 kez tuttu 200 den sonra olanlar 3 kez.saatleri random şekilde geliyor şans işi tamamen.
başka sorusu olan olursa yanıtlarım gidin keyif alın g3 ile ateş etmek keyifliymiş mptler var yeni onlarında bir gün sergisi oluo orda alın elinize kurcalayın komutanlar bsy demiyor .
NOT:Bence bi kameralı telefon sokun içeri yakalanmıcak şekilde resimler çekinin insanın içinde kalabiliyor resim işi güzel anılar oluyor çünkü.
Beyler selamlar 3 nisana erteleme olmuştu sevk belgesini aldım 5 nisan teslim olarak çıktı herkes pazartesi olarak gidiyordu dönüş tarihi ne zaman olarak bilen var mı? Bu arada Amasya ya gidecek olan var mı 3 nisanda konuyu geç farkettim![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)