herkese merhaba, 2015 de pdr bölümünden mevzun oldum kpss ye girmeden ( kız uğruna ) koşarak askere gittim, ***** pdr de pek kısa dönem çıkmıyor, neyse yedek subay olarak gittik öndrn bi 15 temmuz gibi saçma birşey yaşadık sonra da kız gitti. Askerliği bitirdim geldim neyse kpss çalıştım sınava girdim 79 puan aldım yerleşirim diye umut ederken mülakat diye saçma sapan birşey çıktı ve puanım 60 a düştü kaldım, acayip ruhum bunalıyor babamın fırınında tezgah bekliyorum ama artık babamın eline bakmak istmiyorum. Özel okullara başvurdum tecrube istiyorlar, nasıl olcaksa artık kimse iş vermiyor, tecrube istemeyen dersaneler de 1400 tl veriyor mecburi olarak sonra 400 ü maaş yatınca elden vereceksin diyor ( felsefe mezvunları kabul ediyor istersen çalışma diye tehdit ediyorlar.) neyse uzun lafın kısası internette dolanırken bu gemi ilanlarını gördüm, yemek yapmayı acaip seviyorum, üniversite okurken aşçılık kurslarına falan gitmiştim. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba? Çalışan bir tanıdığı ya da kendisi çalışan?