User Tag List

Sayfa 13/23 İlkİlk ... 31112131415 ... SonSon
432 sonuçtan 229 ile 247 arası

Konu: Otoyollarda Hız Koridoru Uygulaması

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barisy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de tehlike atlattım. En solda 90 la giden adamı tüm sabrıma rağmen yol vermeyince sağından geçmek zorunda kaldım. Geçerken üstüme kırdı. En kısa sürede durması lazım yoksa daha fazla kaza olacak. Ayrıca plaka söküp gidenler de , kapayıp gidenler de gördüm. her yerden zarar bir uygulama bu.
    O arac beyaz fluence miydi o ise ayni sekilde baya gittim arkasindan en son sagindan gecerken 2 kere ustume kirdi en son bariyere yapistiriyordum yavasladi verdi yolunu haftada min 2 kere giriyorum otobana hayatim boyunca hic bu kadar yorulmamistim resmen psikolojik eziyet cektim gelebilmek icin

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mertrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O arac beyaz fluence miydi o ise ayni sekilde baya gittim arkasindan en son sagindan gecerken 2 kere ustume kirdi en son bariyere yapistiriyordum yavasladi verdi yolunu haftada min 2 kere giriyorum otobana hayatim boyunca hic bu kadar yorulmamistim resmen psikolojik eziyet cektim gelebilmek icin
    Bana denk gelen sarı bir Siena idi. Bu arada aydın istikametinde ogs öncesi 30-40 civarı aracı sağa çekmiş beklerken gördüm. Eziyet kelimesinin tam karşılığı gerçekten şu uygulama. Rezalet yani tam rezalet. Yazık günah insanlara.

CemBerk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çeşme otoban dahil değil,söylentiden ibaret.yerleri belirttiler zaten

ist edirne
    edirne ist
    ankara ist
    ist ankara
    izmir aydın
    aydın izmir

biyer daha var sanırım . Zaten çeşme otobanı tek nokta otoban başka yere gitmiyo arada çıkışta yok bişeyde yok oraya böyle uygulama yaparlarsa heralde cumartesi-pazarcılar 4saatte falan gelir çeşmeden izmire.
    abi çeşme otobanı da tek nokta değil ki yine ayrımlar var alaçatı, karaburun, zeytinler gibi

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilecikten fethıyeye gıdecegim, camlıca ile bilecik sapagı arasında olucak dımı radar? eskisehir yolu otoyol olmadıgı ıcın orada yok muhtemelen.
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ChtArdARSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilecikten fethıyeye gıdecegim, camlıca ile bilecik sapagı arasında olucak dımı radar? eskisehir yolu otoyol olmadıgı ıcın orada yok muhtemelen.
    Eskişehir girişine doğru var Eskişehir içerisinde var Kütahya çıkışında var bildiğim bunlar devamında genel olarak ortalama hız 110 km civarı olması gerekli iyi yolculuklar şimdiden

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskişehir girişine doğru var Eskişehir içerisinde var Kütahya çıkışında var bildiğim bunlar devamında genel olarak ortalama hız 110 km civarı olması gerekli iyi yolculuklar şimdiden
    dıger radarlar hk bılgım var abı gıse radar uygulaması gecerlımı acaba cunku orası paralı yok degıl ya
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Dean's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kaç gündür çözmeye çalışıyorum , şimdi Hgs gişe falan olmayan yerde radar yok mu? Yani atıyorum Ankara-Antalya arasında gişe falan yok orada 120 sınırlaması yok mu ?

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün İzmir Aydın otobanını kullandım, aydın tarafında giseye gelmeden önce herkes sağa çekmiş bekliyordu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı snan1910 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün İzmir Aydın otobanını kullandım, aydın tarafında giseye gelmeden önce herkes sağa çekmiş bekliyordu
    Bu gece aydın otobanı tekrar kullandım. Aydın yönünden girerken sıfırladım km yi. İzmir ışıkkentten çıkarken 85 küsür km gösteriyordu. Haber kanalları 112 km yazmış , kgm sitesinde ücretler kısmında 99,6 km yazıyor gişeler arası. Çorba gibi oldu milletin kafası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit : şimdi Google dan baktım. Işıkkent - aydın kuzey kavşağı 85 km. Tatile gidecekler için bilgi olsun. 132 km ortalama ile 39 dakikada geçilmesi gerekiyor. Hadi 40 diyelim.

Şu haberciler nasıl bir kafayla hesapladılarsa artık 1 saat 11 dakika dediler milleti sefil ettiler.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu %10 sabit radarda sollama payı degil miydi ya ?

Mesafe ölçümünde de var mı böyle bir tolerans 2-3yerden duyuyorum.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı süleymann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi benim araba 14 janttı suan 16 var göstergede 120 ile giderken gerçekte gittigim hız fark edermi?
    bir önceki lastik boyutlarını ve şu anki lastik boyutlarını da yazarsanız hesaplanır. Örnek veriyorum 14 jant iken 65 yanak lastik vardı ve 16 ya geçince 50 ye düştü vb.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi eger assagida ki olay gibiyse %10 tolerans yok...120yle gidip 50 dkde gecilen yol 132 ile gidildiginde 48 dkden dahada az oluyor...

"Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Güney gişelerinden otoyola giren aracın Pozantı gişelerinden 50 dakikada çıkması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer 48 dakikada turnikeden çıkarsa sistem o plakaya otomatik olarak ceza işlemi yapacak.” dedi."

Amaa assagidakine bakincads %10 olmak zorunda..%10 altina bir ceza gözükmüyor

"HIZ CEZALARI NE KADAR?
    Yönetmelikte belirlenen hız sınırlarını yüzde 10-30 arası aşanlar 154 TL yüzde 30'dan fazla aşanlar 427 lira ceza ödüyor."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    %10 tolerans içerisinde ceza yazacak kanun yok. Ama yakın zamanda mesafe ölçümlü radar uygulamasında tolerans dikkate alınmaz şeklinde bir tebliğ yayınlanırsa ancak o zaman ceza kesimi başlar. Şu an yürülükteki kanuna göre tolerans içerisindeki bir hızda yazılacak her ceza iptal edilir. Zaten öyle bir cezayı da boşuna yazmazlar.

Bu arada dün Sarıgerme den dönerken , gökova yönüne yola çıktıktan 20-30 km sonra karşı yönden selektör ile uyarıyı aldım yavaşladım. Arkama gelen dacia logan ve ford turneo yol istedi , camdan elimi çıkarıp yavaşla işareti yaptım , adam el salladı sonra yanımdan geçip gitti ikisi de. Bir kaç dakika sonra ikisini de polis kenara aldı. Bu kadar bedava bir ceza yediler inanamadım. O kadar uyarmama rağmen.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tolerans konusuna dikkat edin..

Gördüğünüz hız ile reel hız farklı olabilir. Misal siz 120 ile giderken reel hızınız 125 ise; nasıl olsa %10 var diyerek 132'ye çıktığınızda ceza yersiniz.

Bu arada şunu da bilmekte fayda var.. bu hız konusu gişeden gişeye hiç yavaşlamadan girip çıkma için geçerli. Misal, toleransı dikkate almadığımızda 120 ise o yolun hakkı, giriş gişesinden 120 ile geçeceksiniz, 1 km dahi yavaşlamayıp hızlanmayacaksınız, çıkış gişesinden 120 ile çıkacaksınız. Pek mantıklı değil dolayısıyla..

Bunun yerine hesaplarsınız 120 üzerinden yolun kaç dakikada bitmesi gerektiğini, ona göre biraz hızlı biraz yavaş gidersiniz. En olmadı benzinciye girip çiş molası verirsiniz. Tabi bu biraz hızlı kısmı 140-150... 180-200+ hızlara sabitleyip uzunca süre giderseniz yolun kalanında epey yavaş gitmeniz ya da uzunca bekleme yapmanız gerekir.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Valla ben de Kaş dönüşü Aydın otobanını kullandım, gişeden sonra 120 CC'ye aldım bütün yol öle gittim. Çıkış gişesinden önce bir sürü bekleyen vardı çok saçma geldi.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Unutun ortalama hızı kamerayı cartı curtu.
    Otobandaki hız tabelalarına uyun, %10 toleransı da abartmayın ceza yemezsiniz bu kadar basit.

Sadece hız limitlerinde değil şu genelde trafik kültürünü bir oturtsak trafiğe terörden daha fazla can vermeyeceğiz ama milletimiz bencil ve aceleci.
    Kimsenin beklemeye hız sınırlarına uymaya yol vermeye ışıklara ve tabelalara uymaya tahammülü yok memlekette.

Bu kafayla sonumuz en hafifinden sanayi en kötüsünden Karacaahmet. Sen ben diye düşünme birileri hergün gidiyor işte...
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CemBerk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi çeşme otobanı da tek nokta değil ki yine ayrımlar var alaçatı, karaburun, zeytinler gibi
    Yahu iyide istanbuldan edirneye de otobam var yolda 35tane ayrim var. Giseden alacati ornek veriyorum 80km
    80km ist icinde min 10 cikis var. Nerdeyse komple otobano bitirmeden geri donebiliyomusun acil telefon gelse donemiyosun : ))
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün Ankaradan İstanbula geldim, Geliş yönünde sabit radar ( füme symbol ) vardı ...

Yani sabit radar devam ediyordu ...

Temde Kartepeye gelmeden çalışma olduğu için D-100 e çıkmak zorunda kaldım, buraya kadar hızım 190- 200 km/s arasıydı ...

Ama yol genel olarak boştu, hatta top speed için uzun düzlüklerde bile önüme çıkan çok olmadı ...

Bakalım ceza gelicek mi ? Bende merak ediyorum ...
    ...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler