Bayram öncesi cuma gecesi şehir merkezinde kırmızı ışıkta rölantide beklerken sivil polis kenara çekti egzozdan cezamızı yedik. Yanlız dikkatimi çeken konu cezayı yazan memurlar trafik değilde sivil memurdu. Araç beyaz ford kurye ( yazılışını beceremedim ) iki tanede sivil memur, çok belli avlanmaya çıkmışlar. Adam ehliyet ruhsat bile istemedi direkt tc kimlikten yazdı cezayı. Duran araba rölantide ne kadar ses çıkarır. Kendimi geçtim benden önce eski model 8 silindir bi pontiac vardı. Bunun neyine yazdınız arabanın kendi sesi dedim. Ben ses duyarsam yazarım beni ilgilendirmez tarzı klasik cahil memur cevabı aldım.
Neyse ben zaten egzozu takerken o cezayı göze aldım şimdi araç trafikten men edildi bi hafta süresi var yarın cezayı ödeyip trafik şubeden meni kaldırtıcam. Şimdi işin civcivli kısmı burda aracımda orta susturucu yerine varex var. Ben aracı lifte kaldırıp bakacağını sanmıyorum eğilip baksa aracın altında plastik bir muhafaza var tam görünmüyor altı. Ben kumandadan kapatsam egzozu kumandayıda atsam cebime efendi efendi gidip egzozu değiştirdim desem kurtarabilirmiyim. Çünkü gene taktırıcam bedavadan sök tak parası vermek istemiyorum. Diyelim ki gittm memur yemedi anladı söktürmediğimi git söktür gel mi der yoksa farklı bir işlem mi uygulanır.
Eski kulağı kesiklerden yorum bekliyorum