Merhabalar,
Birçoğumuzun aklına takılan sorudur. Özellikle konu ile ilgili deneyimi olmayan arkadaşların kafalarında "deli sorular" vardır.O deli sorular beni de etkisi altına almış durumda.
Ben genç bir kardeşinizim, 23 yaşındayım ve bugüne kadar babamın CLA 180'ini ve diğer şirket araçlarını fabrikasyon olarak kullandım. Artık kendime 3 kapılı bir Punto 1.3 alma kararı verdim ve nakitimi tamamlar tamamlamaz Allah kısmet ederse alacağım. Küçük yaşlardan beri süregelen araba ve modifiye tutkumu sonunda sınırlar olmadan doyasıya yaşayacağım. Ama o sınırlar elbette muayene istasyonunda biraz sekteye uğrayacaktır.
![]()
Sorularım şunlar:
1)Press yay, spor yay, coilover gibi uygulamalar, lastik çamurluğa gömülmemiş halde, sınırda iken vizeden geçer mi?
2)Fabrikasyon jant ölçüsü 15-16 inç olan araca, 17 inç hafif ofsetli jant, geniş taban ve ince yanak lastik taksam vizeden geçer mi?
3)Spacer Flaşör ile 2 cm kadar jantların mesafesini dışarı açsam ve arkaya çok az bir camber eklesem vizeden geçer mi?
4)2 mm cam filmi ile CLA 180 geçti, ben Punto'ya 4 mm koyu cam filmi taktırsam (ön cam 1 mm) vizeden geçer mi?
5)9 farklı opsiyonlu sis çakarlar mevcut, bunu arka sislere uygulasam ve istasyona gidince sabit moda getirsem fark edilir mi, edilse vizeden geçer mi?
Aklımdaki alçaklık seviyesi ve jant-lastik ölçüleri hemen hemen aşağıdaki araçta mevcut. Bunu baz alabiliriz.(Tabi spacer ile bir kaç cm daha çıkıntılı olacak.)
![]()