Konuyu telefondan aciyorum oncelikle yazim yanlislarim icin ozurdilerim.
Konu soyle ki, bundan 4 ay once bir oto yikama devir aldim. Bir miktar hava parasi verdim ve bu aldigim mekan yaklasik 10 yildir faaliyet gostermekteydi. Sorun su ki ben burayi devir aldigimda apartmanda kimse yasamiyordu. Benden yaklasik 1 ay sonra ilk daire satildi sonra iki sonra uc derken apartmandaki dort daire de doldu.
Universite okuyup darbe girisimi yuzunden is bulamadigim icin bu ise yoneldim dukkanin vergi lehvasi var vegisi odeniyor. Elektrigi suyu var odeniyor herhangi bir sorun yok yalniz atladigimiz nokta bu islerde acemi oldugum icin atladigimiz ruhsat..
Ne muhasebecinin ne benim tam 4 aydir ruhsatin olmadigindan haberi yokmus ve ust katta oturan yalniz yasayan teyzelerin sikayeti uzerine yogun emek verdigim ciddi para harcadigim mekanim izin vermedikleri takdirde ruhsat cikartamadigim icin kapanacak . Verdigim hava parasi harcidigim para devir etme sansimda olmadigi icin yanacak. Uzerine bunlar yetmiyormus gibi sozlesmem oldugu icin daha 8 ay boyunca kira odemeye de mahkumum.
Olabildigince ilimli yaklasarak sorunu sordugumda bana binaya ses geldigini suyun temeli curuttugunu dile getiriyorlar. Bende buna karsilik bu sorunlari cozerek burayi artik oto yikama olarak degil detailing dukkani olarak kullanacagimi soylesemde malesef okumasi yazmasi olmayan cahil insanlar(asigilamak icin soylemiyorum)
Bugun imzalarini almam gerektigi icin cahiligin verdigi korkuyla bu imzanin asla atilmayacagini sorunlarin onemli olmadigini direkt olarak yikama isinin asagida olmasini istemediklerini beyan ediyorlar. Yikamaya isi yapmayacagimi soylesemde durum farksiz malesef.
-Simdi sormak istedigim nasil bir yol izlenilebilir ?
-Muvafakat almadan nasil bir ruhsat alinabilir ?
-Yikama 10 yildir ayni yerde ev sahipleri bunu bilerek burayi satin aliyorlar.
-Sorunlarin cozulebilecegibi soylesemde hatta girisimde bulunsamda ikna olmuyorlar.
Yardiminiza cok ciddi ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler.