User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Apartman altı iş yeri açma konusu (yardım)

Smt_Krblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Apartman altı iş yeri açma konusu (yardım)

Konuyu telefondan aciyorum oncelikle yazim yanlislarim icin ozurdilerim.

Konu soyle ki, bundan 4 ay once bir oto yikama devir aldim. Bir miktar hava parasi verdim ve bu aldigim mekan yaklasik 10 yildir faaliyet gostermekteydi. Sorun su ki ben burayi devir aldigimda apartmanda kimse yasamiyordu. Benden yaklasik 1 ay sonra ilk daire satildi sonra iki sonra uc derken apartmandaki dort daire de doldu.

Universite okuyup darbe girisimi yuzunden is bulamadigim icin bu ise yoneldim dukkanin vergi lehvasi var vegisi odeniyor. Elektrigi suyu var odeniyor herhangi bir sorun yok yalniz atladigimiz nokta bu islerde acemi oldugum icin atladigimiz ruhsat..

Ne muhasebecinin ne benim tam 4 aydir ruhsatin olmadigindan haberi yokmus ve ust katta oturan yalniz yasayan teyzelerin sikayeti uzerine yogun emek verdigim ciddi para harcadigim mekanim izin vermedikleri takdirde ruhsat cikartamadigim icin kapanacak . Verdigim hava parasi harcidigim para devir etme sansimda olmadigi icin yanacak. Uzerine bunlar yetmiyormus gibi sozlesmem oldugu icin daha 8 ay boyunca kira odemeye de mahkumum.

Olabildigince ilimli yaklasarak sorunu sordugumda bana binaya ses geldigini suyun temeli curuttugunu dile getiriyorlar. Bende buna karsilik bu sorunlari cozerek burayi artik oto yikama olarak degil detailing dukkani olarak kullanacagimi soylesemde malesef okumasi yazmasi olmayan cahil insanlar(asigilamak icin soylemiyorum)
    Bugun imzalarini almam gerektigi icin cahiligin verdigi korkuyla bu imzanin asla atilmayacagini sorunlarin onemli olmadigini direkt olarak yikama isinin asagida olmasini istemediklerini beyan ediyorlar. Yikamaya isi yapmayacagimi soylesemde durum farksiz malesef.

-Simdi sormak istedigim nasil bir yol izlenilebilir ?
    -Muvafakat almadan nasil bir ruhsat alinabilir ?

-Yikama 10 yildir ayni yerde ev sahipleri bunu bilerek burayi satin aliyorlar.
    -Sorunlarin cozulebilecegibi soylesemde hatta girisimde bulunsamda ikna olmuyorlar.

Yardiminiza cok ciddi ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler.

dasemert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizimde bir dükkan var apartman altı kiraladık bir iki ay önce cafe yaptılar.Bildiğim apartman sakinlerinden imza toplanıyor sadece ondan sonra ruhsat çıkartılabiliyor.Ancak siz apartman sakinlerinden eskisiniz.Bu durumda farklı bir prosedür olabilir.
    dasestar

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Katil nasıl olunur ? Bu konunun başlığı bu olmalı

Allah yardımcın olsun

İşin imkansız malesef devret kurtul yada illegal

Başka yolu yok kardeşim malesef acı gerçek
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

CRX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evliyseniz eşinizle değilseniz anne-baba gibi aile fertleri ile konuşmayı deneyin bence

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oto yıkama ruhsatı 400 m2 altı dukkanlar ıcın verılmıyor.
    zaten ruhsata basvursanda apartman altında 400 m2 bı yerın oldugunu sanmıyorum.
    ruhsata basvurunu yap ne belge ısteyecekler ne kadar suren var bır ogren en kotu oto yıkama yerıne baska bır ruhsat alırsın.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dasemert- abi sorunda tam olarak burda zaten. Keske bu insanlarla en ufak bir diyalog icinde bulanabilseniz, apartmandan daire alirken altinda yikama dukkani oldugunu biliyorsun ve bu yuzden daha uygun fiyata aliyorsun daireler birlesince guclendigini hissedip puruzleri ortadan kaldirmak icin zabita cagirip sikayet ediyorsun.

Yigit abi aklima gelen tek sey bu insanlar bu muhite yeni tasindiklari icin henuz apartmana muhtarliktan kayit yaptirmadilar ise mantiken orda oturmuyor sayilacaklar. Bu durumda benimde imza almama gerek olmayacak. Tek sansim sanirim bu o da sans ise..

Crx: abi malesef dukkan sahibi de annem de babam da konuya fazlasiyla hakim ve isin boyutu iletisim sorunu yuzunden cok farkli yerlere gidiyor. Insanlara burasi tavukcu diyoruz hayir pilicci diyorlar oyle bir durum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ruudvan: abi zaten oto kuafor olarak geciyor yer 100 metrekare. Sartlarin hepsini oldurdum lakin muvafakat tek sorun. Insanlara burayi depo olarak kullanacagimi soylesem bile durum degismiyor. Mutlaka bu isin bir puf noktasi var bu ruhsat bir sekilde alinacak ama nasil bilmiyorum.
    Mal sahibi olmadigim icin mahkemeye gitsem bile sali gunu gelip muhuru vurucaklar mekana. Bana 4 is gunu sure verildi halledemedigin takdirde mekan kapanir dendi.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bir hikaye etikliği için sosyal mesaja boğmayın

Senin olayın aynısı

Çocuk hava parası ile almış kafe yapmış

Apt izin vermemiş

Çocukta

Dükkanı sigorta yaptırıp dükkanı aleve verip parasını almış

Olan apt sakinlerine olmuş

Şimdi insan ekmeğinin peşinde

Apt gereken güzel yaklaşımıda yapmışsın

Kaşımıyorlar ciddi anlamda kardeşim

Ekmek teknen karar senin olacak
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maltepe Belediyesi mi * ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Km8800:Edirne keşan
    Yigit abi bu fikri bu platformdan vermeseydin cok aklima yatmistida artik olmaz

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oto yıkama ruhsatı 400 m2 altı dukkanlar ıcın verılmıyor.
    zaten ruhsata basvursanda apartman altında 400 m2 bı yerın oldugunu sanmıyorum.
    ruhsata basvurunu yap ne belge ısteyecekler ne kadar suren var bır ogren en kotu oto yıkama yerıne baska bır ruhsat alırsın.
    onu nerden çıkarttınız biz 140m2 dükkana sıkıntısız bi şekilde ruhsat aldık apartman altında. öyle bi kural yok malesef.

McKrop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Apartman sakinlerine rüşvet ver son çare olarak mesela daire başına aylık 50-100TL civarında ver zaten 4 daire çok zarar etmeyeceğini düşünüyorum ya da anlaşabileceğiniz seni yormayan miktar. 3-4 ay idare et böyle sonra bakarsın bi çaresine. Böyle insanlar bu dilden anlıyor maalesef. Daha sonra dükkanı devretmeye bak tabi durumu anlat. Market ve ya pizzacı alsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    apartman sakinlerinden neden muvafakat alman gerekiyor, apartmanın ortak alanını mı kullanıyorsun, tapuda işyeri değil daire olarak mı geçiyor. oto yıkama için belki gerekir ama detailing dükkanı için gerekmez diye biliyorum. dükkan sınırları içinde işini yapıyorsan. bende çok uğraştım apartman sakinleriyle dükkan açarken.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mckrop: abi son care oyle olucak heralde ama onumde 3 gun var 1 is gunu 2 tatil gunu. Bu insanlar yarin tamam atalim diyip pazartesi cayabilicek insanlar cok garip bi durum icindeyim allah kimseyi dusurmesin...

Yesil: abi apartmanin ortak alani degil ama mulk sahipleri cogunlukta olduklari icin boylr bir gerekce varmis. Ruhsatta detailing dukkani ne diye geciyor bilmiyorum. Zaten ben ruhsata oto yikama olarak degil oto kuafor olarak basvurdum ve bunlari yasiyorum degisik bi konu cidden

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi dayı bulun herşey çözülsün, uğraşmaya gerek yok, apartman sakinlerini felanda uyandırmayın imza felan diye

safaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oto yikama olarak bilmiyorum ama apartman alti dukkan ruhsati almak icin binada iskan istiyorlar. Binanin iskani varsa buyuk ihtimal ruhsati verirler. Yoksa muhurluyolar biz gittikten sonra acin calismaya devam edin diyolar. Ama sikayet uzerine tekrari olursa basiniz agriyabilir. Valla bu piyasada zor sartlarda Allah yardimcin olsun.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burda yürüyebiliceğin tek nokta , senin onceden orda olmuş olman iyice araştırman gerek o konuyu , 10 yıldır orda olan dukkanın nasıl ruhsatı olmuyor onu anlamadım ben

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmzalatacağın kağıtta yıkama yapmayacağını eğer yaparsan anında boşaltacağını yaz. Ayrıca kişi başı herkese imza öncesi 200 tl imza sonrası da 200 tl vereceğini söyle ama kağıda yazma. İmzaları attır sonra para felan da verme. Dinsiz ise onlar sende imansız ol. Bizim millet parayı sever. Belki 500 önce 500 sonra dersin bilemiyorum maddi durumunu. Birde apartmana sonradan taşınacak kişiler için durum ne onu öğren işi bilen birisinden.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Snan: abi oyle olucak zaten bu gidisle mecburen.

Safaks: abi iskan var zaten iskan olmasa vergi levhasi bi yana elektrik su bile bagli olma ihtimali dusuk. Cok sacma sapan bi durumun icindeyim ince bi acik bulup devam edebilsem isime baska bisey istemiyorum. Cok uzun zamandir para biriktiriyorum universite hikayesinden bilenler vardir aldigim arabayi sattim bu dukkani actim belli bir kitle olusturdum isleri rayina koydum birazda fark yarattigimi dusunurken bu is cikti simdide..

Onur abi anlamadigim olayda o benden 2 onceki sahibindeyken ruhsati varmis benim aldigim adam ruhsati devir almamis o devir alsa bende ondan devir alsam zaten is cok basit. Anlamadigim su bu dukkana ben vergi veriyorum ne icin oto yikama dukkani islettigim icin e bu dukkana ruhsat vermediysen benden neden nasil vergi aliyosun ? Bu nasil bi acik bu nasil bi yasa. Ya da her sey bir yana bu ruhsat isi yapilmadan bu dukkan nasil yururluge girer is yapmaya baslar vergi alinir? Anlamiyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler