Herkese selamlar.
2014-2015 model BMW 5.20i alma arifesindeyim. 10-15bin km altında Comfort + Premium paket almayı düşünüyorum.
Bu kasa BMW ye daha önce hiç binmemiş ve kullanmamıştım, bu gün Kosiflere gidip test sürüşüne çıktım. Teste çıktığımız araba 3000km de Comfort paketti.
Aracın sessizliğine bayıldım. Gerçekten çok çok iyi. Yol sesi, motor sesi sıfır neredeyse. Tesla'ya selam olsun buradan... 10 üzerinden 11 desem baya olur.. Süspansiyon çok iyi değil ama beni tatmin etti. Belki çıtayı çok yüksekte tutmuştum BMW olması sebepli.. Bilmiyorum.
Aracın görünüşü, büyüklüğü, içinin ferahlığı, donanımı (premium), her şey dört dörtlük.. Çok beğendim.
Ancak motor performansı birazcık hmm dedirtti bana.. Motor biraz hissiz ve şanzıman ise gaza bastığınızda biraz düşünüyor. Gaza mı basıyoruz son kararın mı abi, iyi hadi gidelim der gibi.. Yine çıtayı yüksek mi tuttum kafamda acaba diyorum.. Biraz kafam karıştı esasında.
BMW 5.20i aracı olup yazılım yaptıran var mı?
Yazılım ile 170->200/210hp, 250nm ->350/370nm değerlere geldiği söyleniyor. Hatta abartıp 240hp kullananların da olduğunu okudum forumlarda.. Ne kadar doğru bilmiyorum. 200-210hp aralığı gayet tadında gibi görünüyor. Typer kadar gitmeyi beklemiyorum ama 1750 kg arabayı ancak atikleştirir bu değerler..
Motorun bu durumu yazılımla toparlanabilecek bir şey mi..
En azından 3.20D lere yaklaşıyor mu? 2-3 gün önce Deeperblack'in BMW F31 3.20D otomobilini kullanmıştım. Performansı gayet yeterli idi. Gaza yüklendiğinizde koltuğa baya yapıştırıyor araba.. Gayet keyifli bir otomobil..
Bu 3.20D kadar bir beklentim yok ama bu 5.20i lerin motor performansları yazılımla biraz daha toparlanıyor mu? Ayrıca motor kırma, vs gibi sorunlar yaşanabilir mi?
Kullanan, tecrübe sahibi arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum