User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: BMW F10 5.20i hakkında..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

BMW F10 5.20i hakkında..

Herkese selamlar.

2014-2015 model BMW 5.20i alma arifesindeyim. 10-15bin km altında Comfort + Premium paket almayı düşünüyorum.

Bu kasa BMW ye daha önce hiç binmemiş ve kullanmamıştım, bu gün Kosiflere gidip test sürüşüne çıktım. Teste çıktığımız araba 3000km de Comfort paketti.
    Aracın sessizliğine bayıldım. Gerçekten çok çok iyi. Yol sesi, motor sesi sıfır neredeyse. Tesla'ya selam olsun buradan... 10 üzerinden 11 desem baya olur.. Süspansiyon çok iyi değil ama beni tatmin etti. Belki çıtayı çok yüksekte tutmuştum BMW olması sebepli.. Bilmiyorum.

Aracın görünüşü, büyüklüğü, içinin ferahlığı, donanımı (premium), her şey dört dörtlük.. Çok beğendim.

Ancak motor performansı birazcık hmm dedirtti bana.. Motor biraz hissiz ve şanzıman ise gaza bastığınızda biraz düşünüyor. Gaza mı basıyoruz son kararın mı abi, iyi hadi gidelim der gibi.. Yine çıtayı yüksek mi tuttum kafamda acaba diyorum.. Biraz kafam karıştı esasında.

BMW 5.20i aracı olup yazılım yaptıran var mı?
    Yazılım ile 170->200/210hp, 250nm ->350/370nm değerlere geldiği söyleniyor. Hatta abartıp 240hp kullananların da olduğunu okudum forumlarda.. Ne kadar doğru bilmiyorum. 200-210hp aralığı gayet tadında gibi görünüyor. Typer kadar gitmeyi beklemiyorum ama 1750 kg arabayı ancak atikleştirir bu değerler..

Motorun bu durumu yazılımla toparlanabilecek bir şey mi..
    En azından 3.20D lere yaklaşıyor mu? 2-3 gün önce Deeperblack'in BMW F31 3.20D otomobilini kullanmıştım. Performansı gayet yeterli idi. Gaza yüklendiğinizde koltuğa baya yapıştırıyor araba.. Gayet keyifli bir otomobil..
    Bu 3.20D kadar bir beklentim yok ama bu 5.20i lerin motor performansları yazılımla biraz daha toparlanıyor mu? Ayrıca motor kırma, vs gibi sorunlar yaşanabilir mi?

Kullanan, tecrübe sahibi arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    997tt Murat abi paylaşmıştı gforce yazılımlı 520i yi, eşinin aracıydı sanırım ve 14-15sn civarı 100-200 geçişi vardı bence gayet tatminkar süre abi.

Bu arada sürüş modu sporttayken de mi hissiz geldi? Çünkü bana o hissizlik f30un ecopro modundaki hissizliği anımsattı yazdıklarına göre

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bu arada motor 1-3 serilerinden farklı n20 blok üzerine destroked, 328-528 in 1.6 hali diyelim kabaca kırma, narinlik durumu ben duymadım görmedim illa ki yazarlar kullanıcılar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim paylaştığı bilgilerden anladığım kadarıyla Murat biraz bilgili 5.20i ler konusunda galiba. Özellikle ondan etraflıca yorum almak isterim.
    Başka arkadaşlar varsa ya bilgi paylaşımı yapmamışlar ya da ben rastlayamadım.

Eco mod denemedim. Bahsettiğim konu confort modda idi. Sport modunda evet biraz heyecanlanıyor motor ama bahsettiğim düşünme kısmı onda da aynı.. Ya da benim çıta mı yüksek.. Eşim 1.4 TSI 170hp lik scirocco kullanıyor, onun atikliğini yakalayabilir miyim yazılımla diye bir soru mevcut bende. Zira onunla trafikte seni sıkıştıranlardan güzel kaçabiliyorsun.. Çok şey mi istiyorum acaba..

Sonra sandık motor falan uğraşmayalım..

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mart ayindan beri ortalama 10_12 adet 520ipremium sattim... piyasasi oldukca hizli 10 gunde cok rahat alici bulabiliyor. Yakit konusunda 11litre ve ustleri istanbul trafiginde goruluyor. Uzun yol 7_8 litrelerde. Ilk bakimi 532tl yaklasik 8bin kilometrede bir bakim araligi var. 6 aylik mtv 498tl. Premium paketler hayalet + vakum ..elektrik bagaj ve son seriler isitmali direksiyonlu opsiyonlu bir sekilde geldi. Performans kesinlikle bir 184luk ve 190lik dizel unite olamaz , az da olsa aracta bir hantallik mevcut yanilmiyorsam 1700kiloluk bi arac .aracin kasasi ve buyuklugu hizi hissettirmiyor. Sifiri 184bintl , 2015premium 10bin km 155_160bintl arasinda bulabilirsiniz, space gray krolarin almaya cekindigi bir renk siyah beyaz daha hizli satiliyor . Ben araclari borusandan aliyorum , bi arac hakkinda bilgi almak isterseniz mesaj atin. Son sõz olarak bu fiyatlara alinabilinecek bu klasmanda arac gormuyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Furkan teşekkürler yazdıkların için..

Bu kadar işin içindesin, mutlaka bilgi sahibisindir.
    Peki piyasada neden bu kadar fazla 10-15bin km altı 5.20 var? Hepsi kiralık araç mı yoksa insanlar kronik bir problemi ile tanışıp o yüzden mi ellerinden çıkarmak istiyorlar.
    Forumlarda zincir kırma gibi bir sorundan bahsediyorlar örneğin insanlar baya da fazla.. Dizel araçlarda mı yoksa benzinliler de mi onu bilmiyorum.
    Kiralık araç olduğu için fazla satılıyorsa bu otomobiller alınır mı.. Kosiflerde 4 tane premium vardı, hepsi de kiralıktan dönmüş ama hepsi farklı olarak tek kişi tarafından kullanılmış. Müdür adam ev iş yaptıysa ne kadar canını alabilir ki diyerek alınabilir diye düşündüm. 2015 model otomobile 2 yıl garanti veriyorlarmış falan filan.

Tecrübe ve yorumlarınız kıymetli arkadaşlar

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5.20 İ yi bilmem ama 5.25d Xdrive kullandım İnanın insanı mest ediyo
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor cok saglam,kesin yazilimli bin ama yazilimi piyasada cok kullanilan ve denenmis birsey tercih et...
    Fiyatina gore cokkkkk iyi,yeni C ile ayni fiyata ust segment aliyorsun ve hatasiz bir arac(makyajlilar)
    Esim 2 yildir kullaniyor,cokk memnun,sattirmiyor hala. Suan 30.000 km de...
    Bu fiayata yanina yaklasabilicek baska rakip yok.
    Yazilimla 100-200km 16 sec olur yani 530d i rahat gecersin,oyle yuruyor.
    Ortalama 11-12 yakarsin,uzun yolda ve ortalama 110-120km ile 8-9 yakarsin. İstedigin soruyu cevaplarim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor cok saglam,kesin yazilimli bin ama yazilimi piyasada cok kullanilan ve denenmis birsey tercih et...
    Fiyatina gore cokkkkk iyi,yeni C ile ayni fiyata ust segment aliyorsun ve hatasiz bir arac(makyajlilar)
    Esim 2 yildir kullaniyor,cokk memnun,sattirmiyor hala. Suan 30.000 km de...
    Bu fiayata yanina yaklasabilicek baska rakip yok.
    Yazilimla 100-200km 16 sec olur yani 530d i rahat gecersin,oyle yuruyor.
    Ortalama 11-12 yakarsin,uzun yolda ve ortalama 110-120km ile 8-9 yakarsin. İstedigin soruyu cevaplarim...
    Selamlar
    Bir yerlerde senin yazdıklarını okudum da.. 1 saat önce denk geldi o da tesadüfen.. Yaklaşık 1yıldır yazılımlı kullanılıyor sanırım araba.. Korkum şu ki araba bir gün "ben sandık motor isterim piston kolu çıktı bi tarafımdan" diye bağırmasın.. Bayramdan sonra benim tosunu satıp bir tane bu çocuktan almayı planlıyorum. CRV nin yüksekliğine vs alışamadım. Bana göre değilmiş SUV sınıfı..

Sen böyle diyorsan iyiden iyiye ısındım araba aksi halde motorun bu halinin civic lerden pek de bir farkı yok zira..

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Furkan teşekkürler yazdıkların için..

Bu kadar işin içindesin, mutlaka bilgi sahibisindir.
    Peki piyasada neden bu kadar fazla 10-15bin km altı 5.20 var? Hepsi kiralık araç mı yoksa insanlar kronik bir problemi ile tanışıp o yüzden mi ellerinden çıkarmak istiyorlar.
    Forumlarda zincir kırma gibi bir sorundan bahsediyorlar örneğin insanlar baya da fazla.. Dizel araçlarda mı yoksa benzinliler de mi onu bilmiyorum.
    Kiralık araç olduğu için fazla satılıyorsa bu otomobiller alınır mı.. Kosiflerde 4 tane premium vardı, hepsi de kiralıktan dönmüş ama hepsi farklı olarak tek kişi tarafından kullanılmış. Müdür adam ev iş yaptıysa ne kadar canını alabilir ki diyerek alınabilir diye düşündüm. 2015 model otomobile 2 yıl garanti veriyorlarmış falan filan.

Tecrübe ve yorumlarınız kıymetli arkadaşlar
    Ben kronik sorun gormedim araclarda .. evet cok olmasinin sebebi kiralik araclar bayram oncesinde 200adet 520i cikti. Sansa gunluk kiralikta olabilir , uzun donem kiralamada . Bazen ole arabalar cikiyorki benim sahsi aracim olsa bukadar temiz kullanamam diye dusunuyorum.

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok sessiz. Hele ki premium pakette vakum kapının etkisi vardır diye tahmin ediyorum. Hayalet gösterge de hoş. Geri kalan aynı bmw zaten. Yazılıma bir şey diyemem ama araba genel anlamda çok çok rahat.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son favorim 520i comfort+ Premium + m sport paket birde + exclusive paket

Bu donanıma birde sport koltuklar bordo deri recaro ise tadından yenmez

Bana bundan bulsanıza 1 adet, sahibindende sadece 1 adet var
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 kasalarla neredeyse aynı fiyatlara gidiyorlar bence de çok mantıklı.

Birçoğu kiralamadan çıkma o nedenle sıkıntı olabilir, onun dışında keyifle binilebilecek bir otomobil.

Yazılımla da gayet keyifli olur.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 senedir şirket aracı olarak kullanıyorum, 30,000km oldu muhtemelen, araç kesinlikle hantal, donanım vs oldukça tatminkar denebilir ama performans için yazılım gerekiyor. 2. elde çok olmasının bir çok nedeni var, kiralık araç vs ve performans yoksunu olması. Bi yakın tanıdığım Long'unu aldı şirketine, memnun sayılır. Yazılım ile fena olmayabilir ama ben yine de 520d derim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizel düşünmüyorum bana göre bir motor değilmiş.
    Ayrıca 50-70bin ilave bütçesi var ki o paraya 2nci dizel araba alırım.

Yazılımla sorunsuz olur diyorsanız ufaktan bakmaya başlayayım bu çocuktan.

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazilimla F10 530d'lerle yuruyo, bu kadarini soylemem yeterli olur sanirim
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kiralik aracta biraz sans isi,bizimkiler 3 yillik kiraliyorlar sirket icin hep.Mesela babamin kullandiklari araba,benim sahsi aracimdan bile daha temiz oluyor Duzgun temizi bulunabilirse cidden mantikli arac 520i

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes yazmış gerçi zatende , o fiyatlara daha konforlu sessiz kaliteli araç bulmak zor. Yazılımla çok iyi oluyor, tam uzun yol aracı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese teşekkür ederim. Bu kadar referans yeterli benim için. Bayram sonrası aramalar başlasın o zaman.
    Benzinli araba kullanmayı özledim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)