User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Volvo s60 1.6 dizel hakkında

DoguErdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Volvo s60 1.6 dizel hakkında

2011 Volvo s60 1.6 dizel alma arifesindeyim, araç ikinci el ve daha önce hiç Volvo aracım olmadığı için bilgi almam gereken konular var.
    Öncelikle araç takır tukur bir araç mı ? Sağından solundan ses gelir mi ? Bmw gibi tok bir araç mıdır ? 2006-2008 3.20d ile karşılaştırıldığında durum ne olur ?
    100,000 km problem yaratır mı ? özellikle baktırmam gereken neler var ?

2006-2008 arası 3.20d ve x3'de listede var. Kararsız kaldım kısa süre içinde sonuca ulaşmam lazım.
    Sizlerin yorumlarına göre bir yol çizeceğim kendime.

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sixt'den kiralayıp Istanbul Bodrum Istanbul yaptım kardeşim toplamda 1500 km civarı test etmiş oldum arabayı. 2015 model 4000km'de bir araçtı.

Konforu, malzeme kalitesi, sessizliği, tokluğu her şeyi benim için mükemmel seviyedeydi. 4 kişi bagajda 102 ekran Lcd ve bavullar ile inanılmaz yakıt ortamaları yakaladım. Bu ağırlığa rağmen performansı ciddi tatmin ediciydi.

Yol tutuşunun bu kadar iyi olacağını hiç düşünmemiştim. Özellikle Manisadaki sağlı sollu tırmanma virajlarında şov yaptım önce annem sonra hanım gazete darbeleri ile girişti ama s60'dan o anlarda aldığım keyfe değerdi

Motoru aslına bakarsan Psa grubunun klasik 1.6 Dizel motoru. Ben kronik bir problem duymadım.

Araç manuelmi ? Benim kiraladığım jan janlı vites topuzu olan otomatik versiyondu

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    güzel bilgiler var kardeşim linkte araçla ilgili

http://www.arabam.com/otomobil-testl...rumlari/294418

Volvo S60 1.6 Drive Motor
    Ford-PSA ortaklığı ile üretilen 1.6 litrelik motor tüm Volvo model gamında dizel baz motor olarak görev yapıyor. Premium sınıfta bu tarz düşük hacimli dizel motorlara alışık olmadığımız için pek çok kişi bu araca bu güçteki bir motorun yakışmadığını düşünüyor olabilir. Ama performans aramayan müşteriler için Drive logolu Volvo’lar biçilmiş kaftan. Dört silindirli motorundan 5600 d/d’de 115 hp güç üreten motor, 1.5 tonun üzerindeki S60’ı taşımak için 1750-2500 d/d aralığında ürettiği 270 Nm torkuna güveniyor. S60’ı iyi ayarlanmış vites oranları sayesinde 10.9 saniyede 100 km/s hıza ulaştıran motor 195 km/s hıza imkan tanıyor. Ancak hızlanmanın 140 km/s’den sonra oldukça yavaşladığını söylemeliyiz. Motorla ilgili merakla beklediğiniz kısım tüketim verileri ise etkileyici. S60 6 kademeli manuel şanzımanı sayesinde otoyol kullanımlarında 4.3 lt/100 km gibi verilere imza atarken şehir içinde 6.5 lt/100 km gibi verilere ulaştık. Testimizin sonucunda S60’ın ortalama yakıt tüketimini ise 6.1 lt/100 km olarak ölçtük.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sixt'den kiralayıp Istanbul Bodrum Istanbul yaptım kardeşim toplamda 1500 km civarı test etmiş oldum arabayı. 2015 model 4000km'de bir araçtı.

Konforu, malzeme kalitesi, sessizliği, tokluğu her şeyi benim için mükemmel seviyedeydi. 4 kişi bagajda 102 ekran Lcd ve bavullar ile inanılmaz yakıt ortamaları yakaladım. Bu ağırlığa rağmen performansı ciddi tatmin ediciydi.

Yol tutuşunun bu kadar iyi olacağını hiç düşünmemiştim. Özellikle Manisadaki sağlı sollu tırmanma virajlarında şov yaptım önce annem sonra hanım gazete darbeleri ile girişti ama s60'dan o anlarda aldığım keyfe değerdi

Motoru aslına bakarsan Psa grubunun klasik 1.6 Dizel motoru. Ben kronik bir problem duymadım.

Araç manuelmi ? Benim kiraladığım jan janlı vites topuzu olan otomatik versiyondu
    Manuel vites benim ilgilendiğim araç,yol tutuşu için ciddi iyi diyorlar. Tek takıldığım sessizlik ve tokluk. Super b ile bir karşılaştırma alayım senden
    Bana bagaj lazım zaten bebek arabası,köpeğin boxı derken Nissan juke'a sığamaz olduk.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şirket aracı olan 4 tane var bizde. Kesinlikle takır tukur ses yapmaz. Ancak ciddi motor sesi alıyor içeri. Bugüne kadar araçlarda standart bakım haricinde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İçi bej renk kesinlikle tavsiye etmem, o kadar açık bi renk ki camı açsanız kirleniyor.
    Süspansiyonu sert, bu sebeple konfor biraz düşük. Ancak yol tutuşu gerçekten güzel.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı DoguErdogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Manuel vites benim ilgilendiğim araç,yol tutuşu için ciddi iyi diyorlar. Tek takıldığım sessizlik ve tokluk. Super b ile bir karşılaştırma alayım senden
    Bana bagaj lazım zaten bebek arabası,köpeğin boxı derken Nissan juke'a sığamaz olduk.
    Bahsettiklerin bagaja rahat sığar kardeşim. Ben Lcd'yi yatay koydum dikey sığmadı bagaj ağzı o derece geniş. Kiralık olan 17 jantlı ince yanak lastikliydi buna rağmen Superb'i arattı dersem yalan söylemiş olurum. Bu sebeple bir tık altı diyelim

ikisini karşılaştırmam pek sağlıklı olmaz aralarında 12 yaş ve 255.000 km kadar fark var ama Volvo daha sessizdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şirket aracı olan 4 tane var bizde. Kesinlikle takır tukur ses yapmaz. Ancak ciddi motor sesi alıyor içeri. Bugüne kadar araçlarda standart bakım haricinde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İçi bej renk kesinlikle tavsiye etmem, o kadar açık bi renk ki camı açsanız kirleniyor.
    Süspansiyonu sert, bu sebeple konfor biraz düşük. Ancak yol tutuşu gerçekten güzel.
    Süspansiyon evet sert ama sanırım ben uzun yol yaptığım için konfor iyi geldi bunu da ek not olarak düşeyim

içi çift renkti benim bej siyah çok ferahtı. Komple siyah sunroof yoksa boğar gibi. Kiralık arabada Sunroof'da vardı 1500 km premium keyfi yaptık Astra kiralamıştım günlüğü 109 liraya (%25 Turkcell indirimli) ellerinde olmadığı için MB Cla veya s60 teklif etmişlerdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yerine olsam bayilerden bi test drive koparmaya çalışırım yada en sağlıklısı sixtte var gidip kiralayıp bir gün hunharca test edebilirsin

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor konusunda sorun yaşamazsın... Mazda3ümde aynı motor vardı. Benzinli mazda3e göre GTI gibi gidiyordu...

6 ileri olayı canımı sıkmıştı, devamlı vites değiştiriyordum otomatik araçtan sonra...

Motor dışında ki isteklerine odaklan... diğer 1.6 dizellerden ya daha iyi, yada o ayarda kabul et... Mazda-Ford-PSA hepsi aynı motoru kullanıyor zaten...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettiklerin bagaja rahat sığar kardeşim. Ben Lcd'yi yatay koydum dikey sığmadı bagaj ağzı o derece geniş. Kiralık olan 17 jantlı ince yanak lastikliydi buna rağmen Superb'i arattı dersem yalan söylemiş olurum. Bu sebeple bir tık altı diyelim

ikisini karşılaştırmam pek sağlıklı olmaz aralarında 12 yaş ve 255.000 km kadar fark var ama Volvo daha sessizdi
    Yerine olsam bayilerden bi test drive koparmaya çalışırım yada en sağlıklısı sixtte var gidip kiralayıp bir gün hunharca test edebilirsin
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor konusunda sorun yaşamazsın... Mazda3ümde aynı motor vardı. Benzinli mazda3e göre GTI gibi gidiyordu...

6 ileri olayı canımı sıkmıştı, devamlı vites değiştiriyordum otomatik araçtan sonra...

Motor dışında ki isteklerine odaklan... diğer 1.6 dizellerden ya daha iyi, yada o ayarda kabul et... Mazda-Ford-PSA hepsi aynı motoru kullanıyor zaten...
    Genel kanı iyi anladığım kadarı ile inşallah pişman olmayız

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalnız ekleme yapayım, manuelinin 2. eli oldukça yavaş. Bu sebeple otomatik bakmanızı tavsiye ederim kesinlikle.

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volvoda eski modelde manuel, yeni modellerde ise otomatik makbul...

Eski modellerde de aslında otomatik makbul ama artı bir çok otomatik şanzıman miadını doldurdu, manuel daha risksiz eski modelde...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fordun 1.6 dizeli neyse buda odur. focusun büyük abisi değilsede ortanca abisidir. ama premium mudur , premiumdur.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önüne bişey çıkarsa fren yapıyor

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir arkadaşım yakın zamanda megane satıp aldı, inanılmaz memnun.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s60 değilde aynı motor s80 ile uzun yol tecrübem oldu, açıkcası beklediğimden iyi gidiyor o kocaman kasaya göre, s60 üzmez diye düşünüyorum. Yalnız kesinlikle otomatik bakın

https://www.youtube.com/watch?v=8urzCOIhiUo

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)