User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
59 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Alfa 147 Ocağa İncir Ağacı Diker Mi?

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bende çok fazla binmesem de Alfa Romeo 147 MK1 kullandım, eğer Alfa Romeo alıyorsanız gerçek bir Alfistiden aldığınız Alfa sizi ne başınızı ağrıtır ne de masraf açar. Alırken seceresini kesinlikle araştırmanızı tavsiye ederim, ve bakım yaptırırken kesinlikle sadece Alfa Romeo' ya bakan ve anlayan ustaları tercih edin. 1.6 TS motorlar 120 bg' dir ve gayet güzeldir. Bende Progression donanımlısı vardı, Distinctive donanımı dolu olanlarıdır. Bose müzik sistemi ve deri koltuk opsiyoneldir dolusuna ben çok nadir denk geldim. Alırsanız kesinlikle kırmızı rengini almaya özen gösterin satarken büyük artısı oluyor. Ben tüp taktırmıştım aldıktan sonra taktırdığıma pişman olmuştum. Şimdiden hayırlı olsun.

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkçası Tüp taktırma konusunda emin değilim, sormamın sebebi eğer tüp problem yaratıyorsa yaklaşmayayım tüplülere... Tüpsüz olarak yakıtı çok mudur İstanbul şehir içinde. Geçer mi 10 litreyi manuel olanlar?

Parçasının bulunmama problemi olduğunu sanmıyorum İstanbul'da zaten...

Tasarımını da severim Alfaların, Mazdalarla çok benzerdir bazı noktalarda, kardeş İtalyan firması gözü ile bakarım hep

Alfacılar gördükçe yazacaklardır umarım... Yoksa herkes sattı mı
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    147 nin hangi modelini alırsanız alın lpg taktırın standart bir ustalıkla takılan lpg ile max. verim alırsınız ts motorlardan kronik problemi yay vb. alçak kullanımda ön takım çabuk eskir , şöför cam kumanda ünitesi öncelikli düğmelerin kırık olma ihtimali yüksek kontrol edin, Progression 105 hp dir ,1.6 alacaksanız en dolu 120 hp modelini tercih edin ,2,0 selespeed tadından yenmez pratik bir şanzımandır bakımları pahalı değildir....... Son olarak hangi modeli alırsanız alın , aracı kesinlikle alfa romeo sever bir sahibi olmasına dikkat edin benim sahip olduğum 3 alfa romeo aracımda öncelikli tercihim bu oldu

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 TS motora girmeden ne kadar gider açıkçası bilmiyorum ama o paraya alabileceğiniz en donanımlı ve keyifli arabayı alacağınız kesin. Mümkünse has alfistiden alın. Has alfisti pimpirikli adamdır, zaten muhtemel sorunları bilir ya önüne geçmiştir ya da açıklamasını yapar bir şekilde. 1.6 distinctive donanım bose ve deri koltuk hatta sunroof olursa alırken belki bi iki üç bin fazla verirsiniz ama benzer şekilde de elinizden çıkar ve çabuk çıkar. Motor gayet verimli, Mazda gibi milyon km yaptırmaz ama yolda da bırakmaz. Alfa'larin elektronik sistemleri yaşından da dolayı biraz sorunludur. 120 ve 105hp'lik iki motor var. 120lik olanında varyator diye bir parça var. Ekstra gücü sağlayan parça da bu. Sadece arada yani 100k gibi bir sürede bu sıkıntı olabiliyor tamir edilirse 300 400 değişirse 700 800. Bunun haricinde ön takımın bozuk yollarda kullanıma çok gelmeyeceğini kontrol edilmesini söylemekte fayda var.
    kozmetik olarak da cam açma tuşlarının bulunduğu yer çok hassas boyası ve düğme yapısı narin. Ayrıca kapı kollarının da boyası çabuk kalkıyor. Yapacağınız rutin bakim harici ön takım ve varyator var. Onların da parçası sorunsuz.

Alfa romeo gerçekten başka bir araç. Bunu vakit geçtikçe anlıyor insan. Belki çok harika değil ama hissettirdikleri farklı. İyi bir ustanız olsun, alırken de ucuza değil iyi olana yönelin. Alfa'dan insanı küstüren bu ikisi çünkü.

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aranılan kaynak sonunda bulundu! Bi kaç ay'a araç alacağım ilk başta gözümü 25klık değişenli hasar kayıtlı golf 5lere dikmiştim, sonra vazgeçtim satarken sıkıntı çekerim diye. Tabi ölüm kalım olmazsa en az 2 3 yıl binilecek bi araç alacağım. Borçlar temizlendikten sonra satıp model yükseltmeyi planlıyorum.
    Sonra alfa 147(makyajlı kasa) bakmaya başladım o kadar olumsuz yorum gördüm ki vazgeçmiştim taa ki burda yazılanları görene dek!
    Şimdi abiler bi kaç sorum var benim;

1. Makyajlı 147 lerde tek motor seçeneği yok mu yani bütün hepsi 1.6 ts motor değil mi 120lik?
    2. Aracın yakıtı beni korkutmuyor çünkü haftada 1 2 gün binilecek oda boş yolda 60 70km. Sırf bu yüzden tüp taktırsam bir faydasını ya da zararını görür müyüm veya tüplü bir 147 alsam? Gönlüm tüplüden yana fahiş yakıt fiyatlarından dolayı.
    3. Kronik sıkıntılarını az çok biliyorum varyatör v.b gibi. Benim gözümü korkutan çok ufak aksesuar parçalarına çok fahiş fiyatların biçilmesi gibi. Mesela şöfor koltuğunun orda ki cam açma kapatma düğmesinin bulunması gibi??
    4. Değişensiz araç önceliğim ama 24 25k ya makyajlı özellikle siyah renk önerebileceğiniz bir ilan var mı? Var ise çok makbule geçer hatta yemekle bu iyiliği telafi etmek isterim
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle şunu belirteyim 1.6 TS motor olarak varyatorlü 120 hp, varyatorsüz 105 hp modelleri var. 1.9 jtd var bambaşka dünya kendileri. Bir de 2.0 TS var az da olsa makyajlı kasa olarak bu modeller mevcut. Bluetooth kitli, bulunursa sensör paket falan, kırmızı sunroof bose derken koy sakla antikan olsun o derece.

Normalde o tarz aksesuarlarinin ucuz olduğunu söyleyemem. Tüm camlar otomatikse o açma kapama düğmesi komple 700küsüre satılıyor. Ama o şekilde alan pek yok. Eğer çok kötüyse çıkma alınıyor, tuş kırıksa eliniz azıcık malzeme tutuyorsa siz tamir ediyorsunuz çok ucuza. Yani çözülmeyecek dertler değil. Ben gözetmeniz gereken şeyleri söyleyeyim biraz büyük de konuşacağım bunlar zaten sorunsuzsa o araba sizi daha çok kendisine bağlar.

İlk olarak arabayla özdeşleşen varyator kesinlikle bakılacak.

İkincisi ise yine aynı şekilde ön takım araç lifte alınıp kontrol edilecek, sürerken kasısten geçip ses yapıp yapmadığına bakılacak.

Bundan sonraki şeyler yarı kozmetik yarı fuzuli size bağlı şeyler. İşte kırık çatlak çizik cam aparatı iç kapı kolu vs varsa boyanacak tamiri yapılacak olmuyorsa çıkma veya alınacak.

Viraj denge çubukları yine araç lifte kaldırıldığında gözden geçirilecek.

Araç cihaza bağlanıp hata verip vermediği gözetilecek

Sunroof kontrol edilecek hem ses yapıp yapmadığı hem de açılma mekanizması.

İşte baskı balata triger lastik durumu derken zaten araba komple elden geçmiş olacak. 😀 aracın kendine ait iki üç tane marka forumu var. Almadan gidin oraya üye olun hem araştırın hem de orada bazen güzel bakımlı araçlar düşüyor. Keyifle deneyip binersiniz.

Düz 1.6 TS çok kullanmadım. Ama standart zamanı ve sınıfındaki araçlara göre dahi farkı hissediliyor her anlamda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle şunu belirteyim 1.6 TS motor olarak varyatorlü 120 hp, varyatorsüz 105 hp modelleri var.
    Bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Varyatorlu ve varyatorsuz olduğunu nereden anlarız varyatörlü motorun kodu nedir? Netten bakıyım dedim ama wikide filan yazmıyor motor kodu sadece 1.6 ts yazıyor. Varyatoru her ne kadar bozulursa bozulsun ama varyatorlu önceliğim.
    Ön takım hakkında okudum yorumunuzu bir önce ki postta o aklım da olacak aracı alırken. Şuan için beğendiğim araçlar 26.5k 28k arası biraz daha zamanım var olmadı alacağım dönemde 25e uygun araç bulamazsam biraz daha birikim yapıp temizini almak daha mantıklı olur. Lpg'de sanırım hiç bir şekilde sorun olmuyormuş? Varyatorsuz araç alsak bile varyatoru taktırma şansımız var mı ilerde böyle bir şey mümkün mü? Birde görsellik olarak neler yapılabilir 147 mk2'ye internette pek bir şey bulamadım da
    AC/DC Back In Black

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5x98 Bijon ölçüsünde yine alfa romeo'ya ait çok güzel jantlar var. Vela, süpersport, selespeed, blackline, Collezione, çok kollu gt, çok kollu ve yuvarlak gta jantları gerçekten aracın kaderini değiştirir. Onun haricinde yapılacaklar belli. Lester marşpiyel, prokit yay, güzel bir jant, yoksa bagaj üstü spoiler ve son olarak ön çamurluk sinyal üstü yoncalar vazgeçilmez kombinin parçaları. Resim kısmını pc'ye geçince zenginlestiririm.

147 yüzü eskise de 50 60 binlik Opelleri vs rakiplerini hala kenarda bırakabilecek tasarıma sahip. Motor kodu var mı bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla 105lige varyator takılınca 120lik oluyor fakat direk takınca veriyor mu bilmiyorum. Direk varyatorlü almak daha mantıklı. Tek bilmeniz gereken 120likse varyator olduğu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5x98 Bijon ölçüsünde yine alfa romeo'ya ait çok güzel jantlar var. Vela, süpersport, selespeed, blackline, Collezione, çok kollu gt, çok kollu ve yuvarlak gta jantları gerçekten aracın kaderini değiştirir. Onun haricinde yapılacaklar belli. Lester marşpiyel, prokit yay, güzel bir jant, yoksa bagaj üstü spoiler ve son olarak ön çamurluk sinyal üstü yoncalar vazgeçilmez kombinin parçaları. Resim kısmını pc'ye geçince zenginlestiririm.

147 yüzü eskise de 50 60 binlik Opelleri vs rakiplerini hala kenarda bırakabilecek tasarıma sahip. Motor kodu var mı bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla 105lige varyator takılınca 120lik oluyor fakat direk takınca veriyor mu bilmiyorum. Direk varyatorlü almak daha mantıklı. Tek bilmeniz gereken 120likse varyator olduğu.
    Anladım çok teşekkür ederim resimleri sabırsızlıkla bekliyorum. Evet tasarım konusunda harika 30k lık mk2 147, 50-60klık araçlardan daha şık duruyor ufak dokunuşlar yapıldığında
    AC/DC Back In Black

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Örneğin şu arabanın 15 seneyi gecik zamandır piyasada olduğuna kim inanır?

Bu Novitec'in jantlardan birisi

Cadamuro ön tampon

Zender ön tampon marşpiyel

Diğer küçük alternatiflerin yer aldığı link

Alfa Romeo 147 Facelift Styling - Sto

Tabi güzel parçalar jantlar var. Eğer yurtdışından getirilebilirse çeşit çok. Ama görsel modifikasyonlar genel olarak mk1 kasada daha agresif duruyor o da gta versiyonuna benzetildiği için ��

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke bir taneden fazla gelseydi şu gta versiyonu...

TheIllest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

hocam aracımdaki jantın orjinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? aldığımdan beri benimkinin üstünde de gt janta benzer bi jant var lakin orjinalmi bilemiyorum ağır bir jant da değil lakin genede emin değilim fotosunu atabilirim isterseniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orjinal jantsa alfa romeo ve made in italy yazıyor olması gerekiyor. Onun haricinde deneyimli gözler anlayabiliyor bayağı bayağı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    *
    Zender tampon marşpiyel efsaneymiş gerçekten novitec jantlı siyah araç zaten favorilerimde O.z ultraleggera veya bulunabilirse şu jant harika olur 147'ye.

AC/DC Back In Black

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalnız bu giulia jantı olması lazım Pcd'nin tutması bir yana araba yok piyasada. Ultraleggera da 18 olmadığı sürece biraz zayıf kalıyor aslında. Ben bulabilirsem 5x100'lük 18" superturismo'ya razıyım.

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tunerviper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayatında Alfa sahibi olmamış hatta kullanmamış kişilerin yorum yapması çok hoş oluyor.
    25 bandında alabileceğin düzgün nadir araçlardır. Yedek parça konusunda internetten bir çok yerden temin edebilirsin.
    Ör. https://alfayedek.net/detailedcategory/147

Ankara içinde çok düzgün özel servisler mevcut.
    Hayatında Alfa ile kaza yapmamış kişilerinde konuşması güzel oluyor.

Bu sitede 75 superamerica turbo 8-10 bin liraya satılmadıysa yanından bile geçme alfa'nın
    komançero garage

tunerviper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayatında Alfa ile kaza yapmamış kişilerinde konuşması güzel oluyor.

Bu sitede 75 superamerica turbo 8-10 bin liraya satılmadıysa yanından bile geçme alfa'nın
    Ne anlatmak istediğini çözemedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalnız bu giulia jantı olması lazım Pcd'nin tutması bir yana araba yok piyasada. Ultraleggera da 18 olmadığı sürece biraz zayıf kalıyor aslında. Ben bulabilirsem 5x100'lük 18" superturismo'ya razıyım.
    Aynen araç yok jantıda hiç yoktur olsada en az 4 5kdan aşağı değildir diye düşünüyorum Şu da olabilir ama adını bir bulamadım bu jantı bmw e92 m3 gts diye geçen janta çok benzettim

AC/DC Back In Black

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllar önce ilk arabamı alacağım, o zamanlar alfa 155 var, türkiyedeki yakın servislerde ikinci elini aramıştım, tani o zamanlar sahibindencom da yok. yolsa bir tane gördüm mü uzun uzun bakardım, o ahşap deri direksiyonuna, içine hasta olurdum, hele q4 benim için sadece bir hayel idi. nasip olmadı alamadım honda aldım ve o zamandır hondacıyım. ama eminim ki ilk arabam alfa olsaydı, şu an muhtemelen bir alfa 159 a biniyor olurdum. yorumlardan sonra gaza geldim 159 lara bakıyorum şu an sevdiysen al gitsin. ama bir arkadaşın dediği çok mantıklı geldi. tüm paranla alma, 2-3 altına al. hayırlısı.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)