147 mk2 al bak keyfine. Fakat, o fiyatlara mk1'in çok çok temizini bulabilirsin. Almadan önce, illaki baktır.
Alfa ları her zaman sevmişimdir.Sen beğeniyorsan güzel bir tane bul al.Hakkaten bu devirde parça bulmamak zor olmamalı,kaldı ki yurtdışı sitelerden getirtirsin.Alfa güzeldir,en azından trafikte çok sık rastgelmiyoruz.Belki de o yüzden güzel geliyor gözümüze (: Hayırlısı olsun şimdiden
Alfa Romeo' nun düzgünü gerçekten çok keyif verir insana. 1,5 sene önce 6 ay kadar MK1 kasasına bindim. Satarken zorlandım, zararda ettim ama yine olsa yine alırım.
Bakımını dilinden anlayan ustasına yaptırırsan, zamanında yaptırırsan bakımlarını, arabanı seversen çok çok güzel bir araba.
Ben 20.000 TL' ye almıştım ve o zaman her binen imrenerek binmişti arabama ve fiyatını söylediğimde kimse inanmamıştı. Alıcaksan kırmızı renk almanı öneririm gerçekten çok dikkat çekiyor ve çok yakışıyor
Yolda bir Alfa Romeo ile karşılaştığında korna çalar selam verirler, buna bir çok kez denk geldim ve bence çok güzel bir şey. Forum ortamı çok sıcaktır, arabamın bir sorunu vardı buluşmaya gittiğimde sorduğumda kendi arabasıymışcasına uğraşmıştı insanlar ve çözümü bulmuşlardı.
O paralara alınabilecek sıradanlaşmış araçların her zaman çok önündedir 147. Tavsiye ederim.
Bende eski bir makyajlı 147 kullanıcısıyım. Bazı parçalarının sıfırı çok uygun olmakla beraber, bazıları yok artık buna bu para verilir mi dedirtiyor.
Cam açma tuşu mesela, sıfırına para verememiştim 2 kere tamir ettirmiştim, tutmadı.
Kaporta bana kalırsa biraz zayıf, zaten NCAP testleri de bunu destekler nitelikte. Çok kuvvetli olmayan bir dolu yağışı sonucu tavanda ve kaputta çok ezilme olmuştu.
Motoru 1.6 atmosferik araçlar arasında bence apayrı bir yerde. 120 hplik için kullanıyorum,105lik kullanmadım.Çok güzel bir sesi ve performansı var. Yakıtı da fix 1.6 atmosferik yakıtı: şehir içi 10 lt (+- 0,5)
Sonuç olarak 25 bandında alır mıyım: GTA jantlarını bir de far karartmasını (facelift olmayanlar için) yapar, paşalar gibi binerim. Bu paraya kasası bu kadar dikkat çeken ve güncel kalan araç enderdir. Bir güzel ve enteresan yanı da, Scirocco gibi A3 gibi lokomotif spor araçların altında ezilmiyor; ortamlarda güzel tepkiler alıyor.
elinizdeki tam bütçeyle gidip ucu ucuna alfa romeo almayın.
örnek veriyorum elinizde 30.000 tl varsa, 30.000 tl'lik 147 almayın. 27-28 'e denk düşürebildiğinizi alın. boyalı vs. dert etmeyin, kaç yaşında araba, sokakta duruyor ve trafikte ilerliyor, bir şeyler olması, çizikler olması gayet muhtemel, 147 gibi bir araca da sahibi öküz değilse çizik çarık içinde binmez boyatır. gayet normaldir.
şasesinde kulesinde yürüründe sıkıntı yoksa alın.
modeline göre değişecek olsa da , alfa için her zaman kenarda köşede para bulundurmak lazımdır. örneğin 159 için aylık 150-200 tl kenarda olmalı, bazı aylar hiç problem çıkarmaz ama yaştan dolayı alternatörü gider arasında 400 lira sıkışır. ya da yıllarca hizmet eden debriyajı bozulur , volanla birlikte değişirse 1800 tl gibi rakamlar konuşulabilir. ama dediğim gibi bu parçalar uzun süreli hizmetin sonucunda biten parçalar sonuçta. her arabada bunlar biter, alfada 2 haftada bitmez yani
147 sahibi olmadığım için parçaları hakkında bir şey diyemem ama alfayedek.net 'i açın, bakım parçalarının fiyatlarına bakın, arızalanabilecek alternatör debriyaj vb. gibi parçalarının fiyatlarına bakın. sonra da o çok "sorunsuz" vw 'lerin parça fiyatlarını açıp bakın, arada uçurum olmadığını zaten göreceksiniz.
bu arada tüm bunları 156 - 159 - brera derken 2006'dan beri 3. alfasını kullanan biri olarak yazıyorum.bugüne kadar hiç alfa romeo koltuğuna oturmamış adamlarla alfa sohbeti yapmak, ya da uzaktan yorumlarını dinlemek inanın çok keyifli oluyor. hiç unutmam 159'u bir yere park etmişim birini bekliyorum.. 2 tane 40-45 yaş abi geçiyor, biri "oğlum çok güzel araba bunlar ya" dedi , diğeri "güzel de tofaş motoru var be abi" dedihelal olsun türkiyeye dedim, koskoca italyan devine motor üretmiş
![]()
geçenlerde brerayı park ettim bir yerde kahve içiyorum, 15-20 dakika sonra gelen 2 abi sohbet ediyor aracıma bakıp, oğlum bu giuliettalar çok güzel diyorbu gibi şeylerle inanın çok eğleniyorsunuz, bir de alfaya bakıp yutkunup iç geçiren adamın, "sorunsuz" golfüne binip gidişini görmek paha biçilemez
![]()
Valla parcasi,bakimi,ustasi nedir bilmemde alfistlerin kendi arasindaki bag,diger cogu marka ve model kullanicilarinda yok. Bi abimizde vardi 147,birbirilerini gorduklerinde korna calip selam verdiklerini soylemisti. Bugun ister clio alib ister focus o bagi bulamazsiniz. Alfistler kendine icinde bi aile gibiler![]()
Hız,sonsuz bir tutkudur.
Benimde zamanında ilk arabamdı 2 yıl 40 bin km kadar kullandım tam yıllarını hatırlayamadım şimdi ama 4-5 sene oldu, 2 yıl boyunca normal bakım dışında bir kez egzozu delindi 200 tl civarı masrafı olmuştu (uzun yolda muhtemelen taş geldi) bir kezde ön takım dağıttım onuda orjinal parçalarda periyodik bakım dahil 1100 tl ye yaptırmıştım başka da hiç ekstra masraf çıkarmadı.
Ön takımı da beylikdüzü yolunun ilk yapıldığı zamanlar belediyenin uyarısız yolu kesip delik deşik bırakması ve benim şu an düşünüyorumda gerçekten hayvan gibi kullanarak çukurlardan kafa tavana vuracak kadar hızlı geçmem sebebiyle olmuştu.
Dayanıksız arabamıdır? En büyük yalan, araba gayet dayanıklı, ön takım nispeten narin denilebilir ama sınıfına göre dehşet bir yol tutuşu vardır.
Satılmaz mı? Satılmayacak araba yoktur, sadece alırken uygun fiyata bakımlı ve mümkünse en donanımlısını alın, şahsen alfa alacak olsam yine en dolusunu alırım sunroof suz deri döşemesiz bose siz alfayı napayım
Yedek parça yok mudur? Sene 2016 farkındaysanız herşey bitse ebay var ki bulunmayan parçası yok sadece bazı parçaları pahalıdır bu da her markada var.
Alınır mı? Kesinlikle binilmesi alınması gereken bir araba 25 bine ies satılan bu piyasada full donanımlı bir 147 alabiliyorken diğer ihtimali düşünmek "Ben hep 50 liralık benzin alıyorum" diyen dayı ile aynı kafada olmak gibi bişey.
Dikkat edilmesi gereken şeyler;
Arabanın motor sesi çok güzel olduğu için sürekli yüksek devir kullanırsanız, yağını sık kontrol etmek ve benim görüşüm 5000 km de bir değişmek
İkincisi de varyatör, bu sadece ses yapıyor bozulunca ilk çalışmada hafif bir dizel tadı veriyor o da soğuk motor marş yaparken anlarsınız eğer bozulmuşsa fiyattan düşülür sıfırı alınıp kafa rahat binilir, varyatöründe bozulma sebebi motor ısınmadan yüksek devir çevirmek.
Şimdiden hayırlı olsun.
Eklemeyi unuttum, düğün konvoyunda bana arkadan sorunsuz bir Tiguan çarpmıştı ciddi sağlam oturtmuştu ş*refsiz, ben dedim çamurluk falan eğildi heralde, ilerde fırsat bulup baktığımda sonuç aşağıdaki gibi bir kaç çizik, kedi gözü kırılması ve egzos çok az düşmüştü. Tiguan' ın kaput falan havalanmıştı
![]()
Konu ile ilgili alfa kullanıcıları zaten gerekli yorumu yapmış.
1.5 yılı aşkın zamandır doğuda ücra bir ilçede 147 1.9 q2'ye biniyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim parçası pahalı diyen yalan söyler. Siteyi açıp karşılaştırın fiyatları sadece bilindik marka ve modellerin daha fazla yan sanayileri olduğu için piyasası daha düşük olabiliyor ama o parçaların orjinal fiyatlarını karşılaştırdığınız zaman rakiplerinin hiç de ucuz olmadığını söyleyebilirim.
Biraz fazla hassas olduğum için arabanın değişilmemiş bir tane parçasını sanıyorum bırakmadım. Benzer masrafı golf veya a3'te yapmış olsam herhalde bir buçuk katına yakın hesap kitlenirdi.
Haliyle yaşı olan arabalar. Diyebileceğim tek şey düzgün kullanılmışını bilenle bakarak alın. Ve ne alırsanız alın iki üç bin kenarda kalsın. Ne olur ne olmaz. Parça sorun değil ama usta sorun. Mekanik işler bir şekilde halloluyor da olur da gerekirse ince bir işi (baskı balata vs gibi) bilen yerde değişin. Benim dilim yandı bu işten, haberiniz olsun. Onun haricinde internette gerekli bilgilere sahip kişi ve siteler var. Bu zamanda kimse demesin parçası pahalı diye. En azından açıp aratsın bi fiyatları.
Bana göre parçası pahalı diyebileceğim tek modeli 159'dur, kullanan arkadaşlar ve benim uzaktan gözlemim bu da.
147'yi anlatmaya gerek yok. Bir kez daha araç alacak olsam yine aynı aracı alırdımAma bu kez olası şeyleri bilip ona göre alır daha düzgün usta parça kararları vererek masraftan kendimi kurtarırdım. Tecrübe acı da olsa böyle kazanılıyormuş sanırım. Korkunuz parçadan değil, kötü ustadan kötü satıcı ve kötü bakılmış araçtan yana olsun.
Hemen herkes söylemiş,yıl 2016 arkadaşım.Sevdin mi sen bu Alfa Romeo 147'yi? Cevabın EVET ise 'AL GİTSİN'
gene çok uzun şeyler yazılmış okuyamadım sadece konuyu açan arkadaşın mesajına cevaben yazıyım vaktin varsa 147 çok güzel araçdır alınır..
parça sorunuda öyle büyük bir sıkıntısı yoktur genel bütün parçaları çok rahat bulursun.. ancak belki antin kuntin iç tirimlerde biraz zorlanabilirsin ondada internet var elinin altında kullana biliyorsan ebay falan hiç sorun olmaz..
italyandır neticede iç trimlerden falan ses gelir.. bunlar bence önemsiz fiyat performans denkleminde bana göre pazarda alınabilicek en iyi araçlardan..
eksisi zaten bir nevi artısı .. ikinci eli.. düşük olduğu için zaten golf ayarında arabayı onun yarı fiyatına alıyorsun ama bu satarkende artı olarak bir sıkıntı yaratıyor bekleme pazar açısından..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
sizden önceki temiz bakmışsa km.side düşükse alınır.
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Yeni konu açmaya gerek duymadım, buradan devam edeyim...
Arkadaşlar, şuan çok kararsızım. Volvo c70imi bugün satıyorum. Ama ince bir çizgideyim, alacak arkadaş "abi benzin azmış, 50 tl hediyen olsun" dese, yok kardeşim vazgeçtim deyip döneceğim![]()
Neden satıyorum? ABD'ye gideceğim, biraz elimde para kalsın, giderken C segmenti bir araç alıp kardeşime bırakacağım... c70 ona çok büyük... Birde annem ve babamla tek kapıda zorlanacaklar... Yoksa arabayı çok seviyor...
Neler dikkat edelim? Volvodan dolayı donanım manyağıyız biraz... BOSE varmış 147lerde, duyunca sevindim... Sunroof ve Deri döşemede en çok sevdiğim donanımlar arasında... Alfa'nın bende uyandırdığı iki kötü imaj var... 1, ne zaman bir alfacıyla konuşsak, arabayı övüp ardından satmaya çalıştı2. Ne zaman Volvo satmaya kalksam ilk takas teklifi bir alfacıdan gelir
Genellikle 156 falan... 147 hiç gelmedi, bu olumlu bence
Ha bu arada, tekliflere açığım, böyle dediğime bakmayın...
Parçası pahalı vs olayı benim gibi "Volvo c70, xc70, s70 kullanan, saab kovalayan, Alfa 166 için tırmalamış, turbolanmış mazda3 alıp, eşine veren" birine pek bir anlam ifade etmiyor...
Alınması gereken donanımlar nedir? Donanım adı ne olmalı?
16Dan başlıyor fiyatlar... Ben 18-22 arasına bir araç düşünüyorum... Temiz bulunur mu?
KM ne kadara kadar alınabilir Türkiye şartlarını genellersek... Volvo-Mada motoru 1milyon yaparcılardan değilim![]()
1,6 benzinli için farklı motor seçenekleri var sanırım... Hangisi?
Makyajlı makyajsız farkı çok mu? Değer mi?
LPG uyumu nasıldır? Geneline lpg takılmış çünkü... vs vs vs
İlan önerilerine de açığım...
Biraz saygı... Dünya herkesin...
youtube.com/c/KadirZora
www.zoramotors.com
https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)