Sevgili forum ahalisi bilgileriniz ışıgında hayırlara vesile olacaksınız![]()
2008 - 2009 Model 1.6Thp 308 ler 35lira semalarında güzel örnekler mevcut aklını çeliyor insanın nedir ne değildir nasıllardır kendileri manueli & otomatiği tercih edilmeli ?
Sevgili forum ahalisi bilgileriniz ışıgında hayırlara vesile olacaksınız![]()
2008 - 2009 Model 1.6Thp 308 ler 35lira semalarında güzel örnekler mevcut aklını çeliyor insanın nedir ne değildir nasıllardır kendileri manueli & otomatiği tercih edilmeli ?
1881 - 193∞
hocam motoru bilmem ama arkadaşımda otomatik 308 var e-hdi. araba bildiğin sarsılıyor vites değiştirirken.
Saygılar
Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline...
Berkan abi alıncaksa bence manuel tercih edilmeli psa grubunun otmatiği hayat soğutur
Alternatif ilan
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...77324951/detay
Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 2.0Tquattro Manuel B7-Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 1.8Tquattro Manuel B6
OTOKAR&FOTON&İVECO
Gaziantepli Kardeşler A.Ş
Peugeotun bahsettiğiniz yıllarda üretilen dizel otomatikleri biçok markada kullanıldığı gibi yarı otomatik. bu yüzden sarsıyor. biraz kullanımdan sonra vites değişim zamanlarını anlıyorsunuz ve vites değiştirmeye yakın ayağınızı çok hafifçe gazdan çektiğinizde sarsılmayı çok aza indirdiğinizi fark ediyorsunuz. Benzinli otomatikleri ise tam otomatik şanzıman olduğu için sarsıntı yada bekleme yapmaz çok keyiflidir.
thp dizel değil zaten. Buraya da eğer peugeot olarak sorarsanız o motoru millet gömecektir iyice yerin dibine. Bmw 320i ed ya da eski kasa mini cooper s olarak sorun. O zaman herkes övecektir.
Çok ufak tefek ve komik farklar var, filtre hortumu, turbo, egzantrik, enjektör gibi. Blok kol piston kapak aynı zaten.
Ben hangi markada karşıma çıkarsa çıksın severim o motoru. 5 serisi falan hariç tabi, 516i nedir. Gerçi orada da aracı sevmiyorum motoru değil. Parçası var, yazılım falan da oluyor. İyidir yani.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
520i deki motor thp bazlı değil farklı...
Yakıt canavarı, dönemin arabası olmadığını düşünüyorum. illaki 308 isteniyorsa, dizel + yazılım kombinasyonu daha ideal olacaktır...
Golf MKVII 1.6 Tdi
Arabanın içi akvaryum gibi inanılmaz ferah ancak biraz yol yapınca adamı soğutuyor. otomobil kullanıcısının arabası değil bence. Direksiyon hissi falan rezalet. Oturma pozisyonu en dipte bile yüksek. Rüzgar ve yol sesi çok fazla. Kar lastiği vardı belki de ondan ama ilk oturduğum anla 10 dakika sonrası arasında his olarak çok tezatlar.
IN BOOST WE TRUST
hocam benim arkadaşta otomatik+lpg' li var. kafasına göre gidip araç alır laf dinlemez bu da öyle bir araba oldu. ama sonu kötü oldu malesef. vites korkunç kötü ve güncelleme gelse de düzelme olmuyor. lpg'si sorunlu.
ve nasıl bir sistem varsa sürekli yağ eksiltiyor. ilk çalıştırılırken dikkat edilmesi gereken bir olay var şimdi hatırlayamadım(lpg sistemiyle alakalı sanırım) ona dikkat etmezsen elektrik sistemi kafayı yiyor.
özetle; ikinci el araç alırken "aman uzak dur" diye anlatılan modeller vardır ya benim için bu araç o manada en kötü örnek.
i'm not a monster i'm just ahead of the curve..
thp nin 140 lık ve 156 lık iki versiyonu var 308 de, Peugeot alınacaksa kesinlikel dolusu alınmalı derim,ben marka fanatiği değilim acank şuan 4. kez peugeot sahibi oldum,aralara giren başka marka ve modeller oldu ancak fiyat/performans baz alındığında gayet güzel araçlar.Şimdi burada da gördüğümüz gibi psa nın otomaik versiyon çeşitlerini motorlarına tam hakim olmadan yapılan yorumlar haddinden fazla.
Thp benzinli motor olduğu için auto6r gibi otomatikleştirlmiş düz vites kutusu seçeneği yok bu motorlarda,yağ basınçlı triptonik sistemler var, auto6r yi 138,000 km kullandım, kesinlikle kötü bir şanzıman değil,bilinmesi gereken ekonomiye yönelik bir şanzıman olduğu ve tam otomatik yada cift kavrama olmadığıdır.isteyen arakdaş uzun uzun nasıl kullanılması gerektiği, neden 30 40K km lerde baskı balata yediklerini anlatabilirim.
gelelim thp motora,söylendiği gibi bmw motoru denildiğinde işler değişiyor, 308 mk1 in en çok eleştiri aldığı konu sınıfında ki rakiplerine oranla rhem aracın hemde oturma pozisyonunun yüksek olmasıdır, bunun dışında sert ve sesli çalışan süspansiyonlarda, şikeyet konusudur, ama yol tutuşu,geniş iç mekan ve bagaj hacmi cezbedici yönleridir, daha yumuşak lastikler sert süspansiyon tepkileri bir nebze azaltılabilir. THp sportium un verdiği zevk çok başka gerek donanımsal gerek motor olarak.
çok gariptir ki bir direksiyon simidi arabayı bambaşka bir dünya ya taşıyor, sportium ve 3008 lerin deri altı düz direksiyonunu kullanmaya başladığınız anda bambaşka bir sürüş keyfi veriyor araç,avuç içi dolguları çok iyi tasarlanmış,deriye dokunmak zaten ayrı bir güzel.her tam otomatik gibi düz vites ve çift kavramalara göre yakıt tüketimi biraz fazla.Bu araçta lastik çok önemli araç üzerinde gelen lastikler yakıt ekonomisine dayalı lastikler ama yol tutuşları ve ses düzeyleri fazla, benim aracımda micheliin energy saver vardı, kış dönemimde conti ts 830 aldım kış lastiği o lastikten daha sessiz ve yumuşaktı,bir sonraki yaz michelinleri takmadım bile yeni lastik aldım. aracın tadı damağımda kaldığı için heyecanla giriştim konuya.Bence alınabilir bir araç ama Yüksek işte![]()
@mimit bilgiler güzel. Şu psa grubunun MCP şanz. neden herkes gömer anlamış değilim.
Tamam çok konforlu değil ama mekatroniği ne zaman elime alırım, aman ısındı ne zaman beklerim derdi yok.
Ya da ben yaşamadım şimdiye kadar. Bi seni gördüm bu şanz. yermeyen.
f/p olarak iyi bir araç bence.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
PSa genel olarak gömülüyor, bence bunun sebeplerinin başında markanın ikinci elde araçlarının arkasında durmaması geliyor,çok düşük fiyat veriyolar alırken, konun yeri değil belki ama zamanında şahinden doğandan inip 406 ya 306 ya binen çok oldu, bu da yanlış anlaşılmasın ama kaldırabileceğin taşın altına elini koymak gerekir, şahinin bakımını atıyorum 60 70 liraya yaparsın da bir 406 nın balatası o kadar zaten, hal böyle olunca ustası da(!!!) çok olmayınca peugeot kötü araba oldu.
Bir diğer konu mark fanatikliği konuşmaya gerek yok, araç alırken kapı kapanma sesini referans alan arkadaşlarımız var,
bence en önemlisi ne aldığını bilmeyen kullanıcı ve ne sattığını bilmeyen satış temsilcileri. Ben 308 aracımdan çok memnundum artılarını ve eksilerini bilerek aldım,elimden geldiğince,kendimce bir şeyler yaptım, buna ses yalıtımıda dahil ama bu aracın genel eksiği olduğundan değil ses sistemi ekledikten sonra akustiği yakalamak adına oldu,elim değişmişken de stepne havuzu, bagaj, davlumbazlar,arka koltuk altları ve 4 kapıyı güzelce yaptım, ama dingilin biri kırmızıda geçince onca emek 1 sn de boşa gitti.
Çok kısa bir süre Pug'nun otomatiğini kullandım.Aynı manuel araç gibi vites değişiminde gaz pedalından ayağı hafif çekmek suretiyle sarsıntıyı minimize edebiliyorsunuz.
buna pug un otomatiği demeyelim lütfenkarmaşa buradan başlıyor zaten, kullandığınız şanzıman elektronik kontrollü düz vites kutusudur, peugeot ta sistemin ilk versiyonun adı auto6R dir ikinci versiyonu ise ETG6 dır, auto6r nin biraz geliştirilmiş versiyonudur otonom hareket özelliği falan katılmıştır araca, citröen de ise MCP olarak geçer, yeni nesil tam otomatik(EAT6) ise 6 ileridir,ki yakında 1.5 hdi ile 8 ileri tam otomatik vites kutusuda geliyor.
Peki 308 thp kullanıcıları, akıcı trafikli sakin kullanımlarda - uzun yolda basarak ve basmayarak kaç litrelerde yaktığını , 156 hp gibi gidip gitmediğini yanıtlayabilir mi?
-Fırat
eat6 mcp ye göre çok iyi onu net söyleyebilirim. Otomatikleştirilmiş şanzımanı insanlar çok iyi tahlil edemiyorlar. Bir arkadaş yazmış vites değişiminde azcık çak gazdan ayağını sorunsuz devam et. Ben kendi aracımda 1. vites hariç sarsıntısız kullanıyorum. Ama aynı araca başkası binsin ruhu değişiyor resmen.
Eat6 lı cactus var, freni bırakınca ivmeleniyor. Vites geçişleri hala tam otom. ve dsg / powershift değil ama kullanıcı için dert edilecek seviyede değil.
Gereksiz büyütüldüğünü ve marka fanatikliğinden ötürü bu kadar gömüldüğünü düşünüyorum.
Kapı ağırlığı ile araç ölçen DH ergenleri oldukça piyasada daha çok konuşulur bunlar.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Yaklaşık 1 senedir 308 hdi manuel premium kullanıyorum, kesinlikle fiyatının üstünde bir araba. Yol tutuş eagle f1 ve 17" kombinasyonuyla gayet iyi. İçi geniş, ferah, rahat. Uzun yolda yormuyor. Bir sürü donanımı var. Bu paralara alınabilecek daha iyi bir araba bilmiyorum ben. Bazı arkadaşlar yol sesi falan demiş ama kendi adıma bu paralara anca polo vs. dizel alınır o da 308in yanında baya oyuncak gibi kalır..
Thp bildiğimiz thp, bence alınır. Satılması dizele ve atmosferik 1.6ya göre muhtemelen daha nazlı olur.
vırt zort
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)