User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
104 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tecil Uzatma Hakkında

youssef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Tecil Uzatma Hakkında

Herkese selam öncelikle.

1990 Aralık ayında doğdum. Yusuf ismim ayrıca.

2013 Haziran ayında lisans eğitimi tamamladıktan sonra 2013 Ekim ayında ara vermeden Tezsiz Yüksek lisans programına başladım.

2015 Haziran ayında bu Tezsiz Yüksek Lisans programından mezun oldum. Program içinde iken tecilim 2017 Şubat iken mezun olup diplomam ile askerlik şubeye gittikten sonra 2016 Kasım ayına kadar tecil alabildim sadece. Mezun olduktan sonra +1 sene tecili yani.

Şimdi sormak istediğim şu. Ben nasıl tecilimi uzatabilirim

Tezsiz yüksek lisansta doktora yolu yok 2013 Şubat ayından sonra başlayanlar için sanırım.

Var mı bildiğiniz bir madde bir açık ) ?

Teşekkürler.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yükseği bitirmeyecektin enazından 32 ye kadar idare ederdin
    1881 - 193

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tezsiz olduğu için mi doktora yok diyorsun yoksa 2013te bi karar mı çıktı?

çunku ben de tezsiz yüksek yaptım, doktora yapılşabiliyordu 2011-2012 zamanı
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yükseği bitirmeyecektin enazından 32 ye kadar idare ederdin
    Bir süreden sonra tecil vermiyorlar Sanırım 6 ya da 7 dönem hak veriyorlar. Bende 5. dönemimdeyim, bakalım neler olacak

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslen soyle yapman lazimdi
    Lisans egitimi bittikten sonra 2 yil nedensiz tecil ettirebiliyorsun
    Akabinde yuksek lisans ile 3 yil daha hakkin var otomatik 3 yil veriliyor daha kayit esnasinda
    Sonrasi kesin ve tek care doktora lakin tezsizlere benimde bildigim bu yol kapali
    doktora harici hic bir baska yol yok baska yuksek lisans veya baska bir lisans egitimi gecersiz askerlik icin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tezsizi en fazla 6 donem yapabiliyorsunuz o yuzden tezsizi bitirmeden 5. Donemde kaydinizi sildirip baska bir tezsize basvurmaniz gerekiyor. Tezsizi bitirdiyseniz devletin verdigi 1senelik tecil suresi icerisinde kendinizi herhangi bir tezliye atip 2 sene kacak gezip tezliyi bitirdikten sonra doktoraya basvurursaniz 32+1 33 yasina kadar tecilli olursunuz baska yolu yok sizin durumda

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen çok yanlış yapmıssın
    Eğer y. lisansi tecil için yaptıysan bitirmeyecektin. Lisansı basit bir dersi alttan bırakarak uzatacaktın. Daha sonra y. Lisansı uzata uzata 30 yaşa kadar giderdi bu iş
    Bende ufak bir hata yaparak zorunlu mezun oldum ve 2016 Martta tecilim bitiyor

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aöf kayıt tarihleride geçti heralde aöf e kayıt olsaydın tecil ettirebilirdin ben 91 liyim 2018 e kadar tecilim var şuan ki mezun olursam 2020 ye kadar hakkım olcak

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüksek lisansa tecilin 3 sene olduğundan eminmisiniz? Ben daha geçen ay konuştum, denklik aldıktan sonra 1 sene tecil edeceklerini söyledi askerlik şubedeki memur. Benim geri dönme niyetim var, dönersem doktora yapmaya başlayıp 35e kadar tecil ettirmek istiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen çok yanlış yapmıssın
    Eğer y. lisansi tecil için yaptıysan bitirmeyecektin. Lisansı basit bir dersi alttan bırakarak uzatacaktın. Daha sonra y. Lisansı uzata uzata 30 yaşa kadar giderdi bu iş
    Bende ufak bir hata yaparak zorunlu mezun oldum ve 2016 Martta tecilim bitiyor
    Yuksek lisansta uzatma suresi 3 yil daha otesi egitim icin sinirsiz ama ogrencilik haklari duser yani askerlik yolu acilir

Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aöf kayıt tarihleride geçti heralde aöf e kayıt olsaydın tecil ettirebilirdin ben 91 liyim 2018 e kadar tecilim var şuan ki mezun olursam 2020 ye kadar hakkım olcak
    aof kesinlikle bu durumda tecil hakki vermez sadece aof degil lisans + lisans hicbir ise yaramaz

SHOCKİNG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu katletmis gibi olmayayım ama hazır konusu açılmışken bende bir soru sormak istiyorum. 92 doğumluyum 2014 de 2 yıllık fakülteden mezun olucaktim ki alttan derslerim kaldı. O tarihten beri herhangi bir kayıt yenileme yapmadım. Okula dahi uğramadım . Türkiye.gov.tr den baktığımda hala öğrenci belgesi alabiliyorum.
    Şuan durumum nedir. Okulum gidip kaydımi yenileyebilirmiyim acaba ? Veya başla bir önerisi olan varmidir ? Şimdiden teşekkür ederim

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 yıl lisanstan mezun olduktan sonra tecil hakkı vermiyor kesinlikle aöf. Bende bu sene aöf'e kayıt oldum. 2018'e kadar tecilliyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SHOCKİNG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu katletmis gibi olmayayım ama hazır konusu açılmışken bende bir soru sormak istiyorum. 92 doğumluyum 2014 de 2 yıllık fakülteden mezun olucaktim ki alttan derslerim kaldı. O tarihten beri herhangi bir kayıt yenileme yapmadım. Okula dahi uğramadım . Türkiye.gov.tr den baktığımda hala öğrenci belgesi alabiliyorum.
    Şuan durumum nedir. Okulum gidip kaydımi yenileyebilirmiyim acaba ? Veya başla bir önerisi olan varmidir ? Şimdiden teşekkür ederim
    2 yillik bolumlere kayit olduktan sonra 4 yila kadar askerlikle alakali sorun olmaz o yuzden kimse dokunmamistir bu sure boyunca ogrencilik haklarin devam eder kalsanda gecsende
    Lakin 4 yildan sonra sayet kayit yenileyip dersleri verebildigin sure boyunca( max 29 yasina kadar) tecilli sayilirsin
    Ders kaydi yaptirmazsan 4 yildan sonra direkt bakaya kalabilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90 lıyım bnde ilk üniyi 3. sınıfda bıraktım 4yıllık bir bölümdü bitirip başka bölüm okumak istiyordum ki tekrar 4 yıllık okuman için askere gitmen lazım diyordu sistem bende bıraktım

şimdi 2.üniyi okuyorum 4.sınıfım kafadan 1 senede uzar ardından 2yılda tecil hakkım var sonrası allah kerim yüksek müksek devam etcez bedelliye kadar

evdekiler evlatlıkdan reddetmezse tabi bu sürede artık 7 senedir öğrenci olunca bıkmaya başladılar
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alpha12gtr ye de gider turbo civic ile. 100-300 getir
    Alıntı Kekuti* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ulan miniyle M6 geçtik bu kadar hit olmadık asahuahuashuahus

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oss ye başvur , başvuru kağıdın ile tecil alırsın , en son yıl sonu tercihlerin açıklanmasına kadar süren olur , aof e kaydolursun olur biter

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

SHOCKİNG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 yillik bolumlere kayit olduktan sonra 4 yila kadar askerlikle alakali sorun olmazor o yuzden kimse dokunmamistir bu sure boyunca ogrencilik haklarin devam eder kalsanda gecsende
    Lakin 4 yildan sonra sayet kayit yenileyip dersleri verebildigin sure boyunca( max 29 yasina kadar) tecilli sayilirsin
    Ders kaydi yaptirmazsan 4 yildan sonra direkt bakaya kalabilirsin
    İlgi ve alakaniz için çok teşekkür ederim. Anlaşılan önümüzdeki sene mutlaka kayıt yenilemem lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkürler cevaplar için. Aslında evet bir an önce tezliye girip 1 sene kaçak idare edip doktora yapılabilir ama o tez yazma stresi, gidip alese girmek, okul ücretli ise ücret ödemek vs... sanırım 6 ay askerlik çok daha mantıklı )) hayırlısı olsun bakalım.

Ben çalışıyorum şu an kurumsal bir firmada. Asker kaçağı olduğum anda acaba bir bildirim gidiyormudur ki gerekli mercilere ?

Ya da kaçak olduktan sonra nasıl bir süreç işliyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tezsiz olduğu için mi doktora yok diyorsun yoksa 2013te bi karar mı çıktı?

çunku ben de tezsiz yüksek yaptım, doktora yapılşabiliyordu 2011-2012 zamanı
    Evet abi. 2013 Şubat sonrası tezsize giriş yapanlar olmasi lazim, yök kararlar çıkardı. Hatta bu kararlar ile birlikte alese girmeden tezsiz y.lisans yoluda açılmıştı vs.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurgoyunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yüksek lisansa tecilin 3 sene olduğundan eminmisiniz? Ben daha geçen ay konuştum, denklik aldıktan sonra 1 sene tecil edeceklerini söyledi askerlik şubedeki memur. Benim geri dönme niyetim var, dönersem doktora yapmaya başlayıp 35e kadar tecil ettirmek istiyorum.
    Şöyle ki, öğrenim süresi maksimum 3 sene yani 6 dönem olabiliyor tezsiz için. Yani bahsedilen 3 sene y.lisans programına devam ederkenki süre.

Şubedeki memurun bahsettiği, mezun olduktan sonra askerlik şubeye gidip y.lisans diploması ile tecil talep edildiğinde verilen bir senedir büyük ihtimalle. Çünkü mezuniyet sonrasi 1 sene tecil veriliyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)