R56 MINI Cooper aracımda Dsc uyarısı ile birlikte El freni ikaz uyarısı sarı olarak yanmaya başladı. Sinyal yaktıktan sonra direksiyon döndürüp tekrar normal konumuna gelince sinyal yanmaya devam ediyordu.Yani otomatik olarak kapanmıyordu. Açıkcası bu sorunu ona bağlamadım ancak sonradan işin rengi serviste değişti.Sorun balata kablolarının işlevini kaybetmesiyle alakalı olabileceği söylendi 60 Tl gibi bi rakama değiştirildi.Cihaza bağlandıktan sonra Direksiyon Açı sensörü nün arızalı olduğu söylendi ve parça için servis 850 € gibi bi rakam çıkardı. Şu aşamada değiştirmek beni biraz zorlar açıkcası. Direksiyonumda herhangibir sertleşme felan olmadı. yani aracımda oluşan tek fark 2 adet sarı simgenin yanması onun dışında fark edilir hiç birşey yok.Öncelikle merak ettiğim bu sorun varken aracı yürütmem bi sıkıntı oluşturur mu ?
ikinci olarak araştırmalar soruşturmalar sormalar sonucu şöyle birşeyle karşılaştım;
Rot balans ayarından bile kaynaklı olabilirmiş. Gün içerisinde ilk işim rot balans ayarın yaptırmak ve o bölgelerde herhangi bir sorun var mı diye bi baktırmak olacak.Sorunun ondan kaynaklı olduğunu varsayarsak ***** mini de lastik basıncı ayarını yeniden yapsak bile yeni ayarları manuel ekrandan kaydetmeden basınç uyarısı sönmüyor. Bu tarz birşey yeniden yapmam gerekli olur mu ? eğer olursa nereden nasıl yapmalıyım.
ikaz lambasının kitapçıkta ki açıklaması şu şekilde : Mini MİNİ COOPER S Binek Otomobil - Kullanım Kılavuzu - Sayfa:131 - www.ekilavuz.com
aracımda yanan ikaz lambası:
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..