User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
71 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yunus Polis Olmak Hk.

mertypeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yunus Polis Olmak Hk.

Merhaba abilerim arkadaşlarım, bu sene lise sona geçtim ve hedefimde yunus olmak bir kaç sorum var cevaplarsanız memnun olurum.

1- Seneye pmyo (polis meslek yüksek okulu) na girmek istiyorum bu üniversite 2 senelik sanırsam. Pomem de ise normal bir üniversite okuyup (4 yıllık) ardından 9 aylık bir eğitim süreciyle polis olunuyor. Sizce hangisi mantıklıdır ?

2- Yüzümde biraz sivilce izleri kaldı bunlar sorun olur mu?

3- Pmyo ve pomem okumamın rütbe veya maaşta farkları olur mu? Olursa hangisi iyidir? Hangisi mesleğe daha rahat seçilir?

4- Pmyo okuyanlar okul sonrası direkt yunus olabiliyor mu?

Not: Yunusluk dışında polis olmayı düşünmüyorum, ayrıca ailemde yunus olmamı istiyor. Yunus olamıyorsam eğer başka bir bölüme yönelicem. Teşekkür ederim

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yıllık ile 4 yıllık her zaman farklıdır. İlerleme olarak Pomem daha önde olur.

Polis olup direkt Yunus olmak gibi bir durum olacağını sanmıyorum, Yanlış biliyorsam düzeltsinler, şuan polis olanlar önce 2 ya da 3 yıl sanırım çevik'e gidiyor.

İstisnaları vardır mutlaka, mesela arkadaşım 6. ayında sivil oldu. Daha iyi bir alternatifin var ise polis olma.

Hem çok zor bir meslek hem de günümüzde insanlar polislerden toplumsal olarak uzaklaştılar.

Gezi olaylarında düğününe gidemeyen insanlar oldu. Günün gecen belli olmaz, polislik hayatın amirinin iki dudağı arasında olur.

Gün gelir emir diye vicdanının kabul etmeyeceği bir müdahale de bulunmak zorunda kalırsın.

Velhasılıkelam zor oğlu zordur. Bunları pomem sınavına girmiş normal bir vatandaş olarak yazıyorum.

Yaşın daha genç sık kendini iyi bir bölüme gir derim nacizane.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @tolga_kaan_ yorumunuz için teşekkür ederim demek istediklerinizi çok iyi anlıyorum

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boy sınırı var diye duymuştum doğruluk payı ne derece bilemem . hakkında hayırlısı olsun .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim boyum 1.83 sorun olacağını sanmıyorum

Dctrlprn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. Pomem daha mantıklı ama liseyi bitirdikten sonraki düşüncelerin ile Üniversiteyi bitirdikten sonraki düşüncelerinin aynı kalacağını sanmam.

2. Yüzdeki izler aşırı dikkat çekmedikçe sıkıntı olmaz.

3. Pomem mezununun Maaş farkı var ve tam emin olamasamda ya yıldız ya rütbe yada kademe herhangi biri pmyo mezununna göre pomem bir tık üstte oluyo.

4. Yunus olmak için motor ehliyetin olması lazım. Belirli bir fiziki yeterliliğin olması laızm. Ve motorsiket sınavı veya eğitimi gibi bi durum var onu başarıyla geçmen lazım.

Kısacası polislik içinde aşk ise hiç durma pmyodan gir sonra açıktan 4 yıllık bitirirsin pomemle hemen hmen aynı muameleyi görürsün yunus olmak içinde okulda daha detaylı bilgin olur ve elinden geleni yapıp hedefine ulaşırsın. ben 2 seferdir pmyo deniyorum mülakatta eliyolar çakallar

Not: Annem emniyette personel. Ona sordum aldığım cevaplar bunlar. Kendini okula atsın yunusta olur narkotikte yeterki kendini okula atsın azmetsin diyor. umarım yardımcı olmuşumdur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @dctrlprn gayet yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim. Yunus olmak çocukluk hayalim çok istiyorum. Pmyoya girip zaman kaybetmeden ilerlemek daha mı mantıklı? 4 yıllık bir yerde kazanabilirim kendime güveniyorum ama bir an önce yunus olmak istiyorum tabi. Bir yerde motosiklet ehliyeti olanların dezavantajı olduğunu okudum alışkanlıklar zor değişiyor diye siz ne düşünüyosunuz bu konu hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mertypeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @dctrlprn gayet yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim. Yunus olmak çocukluk hayalim çok istiyorum. Pmyoya girip zaman kaybetmeden ilerlemek daha mı mantıklı? 4 yıllık bir yerde kazanabilirim kendime güveniyorum ama bir an önce yunus olmak istiyorum tabi. Bir yerde motosiklet ehliyeti olanların dezavantajı olduğunu okudum alışkanlıklar zor değişiyor diye siz ne düşünüyosunuz bu konu hakkında
    Ehliyet neden dezavantaj olsun ehliyetsiz motorlu polis olmaz kanımca. Olaki yunus seçmelerine girdin ehliyetin yok birde ehliyet almak içinmi uğraşıcaksın. Alsancak stadının arka kısmında eğitimlerini görmüştüm yunus polislerin. Aklında olsun denk gelirsen sor birisine daha detaylı ve gerçekci bilgi alırsın. Bana kalsa madem çok istiyosun tek hedefin okula girmek olsun sonrası zaten en iyi şekilde emin adımlarla yönünü çizersin. Çünkü benden veya sağdan soldan duydukların kulaktan dolma bilgiler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklısınız teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önce sorularını cevaplayayım, sonra bir abin olarak anlatacağım şeyleri iyi dinle, ona göre karar ver.
    1- Pmyo üniversite değildir, 2 senelik yüksek okuldur. 4 Yıllık üniversite okumanın sana tek faydası maaşta 50-100 tl fark oluyor diye biliyorum çünkü babamın korumaları falan üniversite mezunu olabilmek adına açıköğretim okuyorlardı, emeklilikte ve çalışırken maaş artışı için.
    2- Hayır, diğer fiziksel gereklilikleri karşılaman yeterlidir.
    3-Rütbe olarak farkı yoktur.
    4-Pmyo okuyanlar direk yunus olabiliyor mu, hayır olamıyor.

Arkadaşım polislik dediğin şey askeri okul gibi kara-hava-deniz ayrılmıyor. Bugün yunus olan arkadaş yaşlanınca asayiş'e-trafiğe geçebiliyor. Yani ben sadece yunus olucam diyorsan öyle bir şansın yok. 22 yaşındayım, bu yaşıma kadar hep etrafımızda polisler(rütbelilerde) vardı, hepsiyle abi kardeş gibi olduk(babam vali yardımcısı) polis memurlarının hiçbirisi bu mesleği sevmezdi, kimseye önermezdi. Polis müdürlerinin(il emniyet müdürü-ilçe emniyet müdürü vs.) çok azının çocuğuda akademiye girer mesela askerlerde öyle değil, çoğu subay çocuğu subay olmak ister.

Yani özetle ben sadece yunus olucam diyorsan öyle bir şey yok önce çevik kuvvet olucaksın götünden kan alıcaklar sonra asayişe veya yunusluğa geçiceksin yaşın ilerleyince göbeği salmaya başlayınca karakollara geciceksin. Koruma şubeye geçebilirsen(%0,1 lik bir kesim teşkilatın) vali-vali yard.-kaymakam-iç işleri bakanlığı müsteşarı-müsteşar yardımcıları vb. makam korumalıkları nispeten daha rahattır. Mesain belirlidir, nöbetin-izin kesilmesi vb. süreçlerin yoktur.

Kardeşim, polisler bu devletin marabasıdır, en rezil-yetkisiz-üvey evladıdır. Bakma sokaklarda polislerin kasıla kasıla yürüdüğüne hepsi rütbeliler yada mülki idare amirleri karşısında el-pençe divan duruyorlar.

Devlette polisi iplemez mesaisi yoktur, izni yoktur, bayramı-tatili-seyranı yoktur. Dizer taksime 12 saat ayakta tutar, akşam olur otobüste uyutur,duş alamazsın, b***** babanı göremezsin bir kumanya gelir köpeğin önüne atmazsın ciddiyim. aldığın maaş ne uzar ne kısalır 20li 30 lu yaşlarda çok kazanıyormuş gibi gözüksen de ileride öyle çok kazanmadığını anlarsın. Emeğinin karşılığının bu olmadığını görürsün.

En son olayı anlatayım, bütün polisler tatil planı yaptı, çocuklarına söz verdiler uçak bileti-rez falan yaptılar, izinlerden 1 önce ki gün izinler iptal oldu(20 gün önce) izinde olanlar en geç 3 güne göreve dönmesi sağlandı.
    şimdi kendini bu adamların yerine koy ve bu mesleği yapmak istiyormusun bir daha düşün.
    Gel sen bu kardeşini dinle polislikten vazgeç.

CUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen dediginiz gibi motor ehliyeti dezavantaj , motor ehliyeti istenmiyor , kendi egitimlerini kendileri veriyorlar. Bir cok yunus arkadasim var ve hepsi ehliyetsiz olarak secildiler. Ehliyet dedigim gibi dezavantaj.
    Sessizliği anlatmanın en iyi yolu sessizliği haykırmaktır. www.wolfson-music.com

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de vazgeç diyenleri anlamıyorum. Her işin kendine göre sıkıntısı zorluğu var. Kimse polis olmasın , kimse çöpçü olmasın , kimse çaycı olmasın kimse garson olmasın, ne olacak ? Herkes masa başında ofiste mi çalışacak , herkes müdür , yardımcısı , asistan vs. bilmem ne olacak değil ya. Adam heves etmiş ki bence iyisiyle kötüsüyle bunları ölçüp tartışmıştır hatta bunları duymaktan bıkmıştır bile. Gerçekten seviyorsan hiç düşünme yap insan sevdiği işi yapınca mutlu oluyor zorlanmadığı değil.

anıl turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen dediginiz gibi motor ehliyeti dezavantaj , motor ehliyeti istenmiyor , kendi egitimlerini kendileri veriyorlar. Bir cok yunus arkadasim var ve hepsi ehliyetsiz olarak secildiler. Ehliyet dedigim gibi dezavantaj.
    sadece ehliyet değil, özellikle motor kullanmayi bilmeyenlerden seçiyorlar yunuslari...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de vazgeç diyenleri anlamıyorum. Her işin kendine göre sıkıntısı zorluğu var. Kimse polis olmasın , kimse çöpçü olmasın , kimse çaycı olmasın kimse garson olmasın, ne olacak ? Herkes masa başında ofiste mi çalışacak , herkes müdür , yardımcısı , asistan vs. bilmem ne olacak değil ya. Adam heves etmiş ki bence iyisiyle kötüsüyle bunları ölçüp tartışmıştır hatta bunları duymaktan bıkmıştır bile. Gerçekten seviyorsan hiç düşünme yap insan sevdiği işi yapınca mutlu oluyor zorlanmadığı değil.
    Gerçekten seviyorsa bile kendi elinde olmadan yapamayacak mesleğini(yunusluk) çünkü atamalar-aktarmalar birilerinin iki dudağının arasında.

CUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı anıl turan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sadece ehliyet değil, özellikle motor kullanmayi bilmeyenlerden seçiyorlar yunuslari...
    Aynen , motor kullanmayi bilmemek tercih sebebi.
    Sessizliği anlatmanın en iyi yolu sessizliği haykırmaktır. www.wolfson-music.com

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle katılıyorum, kendi adıma asla olma demem.

Ama imkan varken (yaş burada gelecek planı için iyi bir imkan bence) daha iyisi olmak için çabalamak lazım.

Arkadaş fikir sormuş büyükleri olarak eğriyi doğruyu yazmak lazım bence.

2009 da Asteğmendim 2750 civarı para geçiyordu elime o zaman asgari ücret 693 TL idi, bakıldığında çok iyi ücretti piyasa şartlarına göre.

Ben de düşündüm bir ara olur mu acaba diye, hatta polislik sınavına da girdim. Ama işin içinde olunca para için yapılmayacağını anladım.

Dışarıda subay/polis saygı görüyor belki ama içerde durum çok farklı.

Emir komuta iki meslekte de var. Benim şansım vardı gördüm vazgeçtim, yaşadıklarım beni daha iyi çalışmam için teşvik etti.

Bu bağlamda tavsiye de bulundum. Bunları sormayan / araştırmayan insanlar bahsettiğin işleri zaten yapıyor.

Amaç vazgeçirmek değil, olanı biteni yazıp ufuk açmak.

Kardeşimizin hakkında da hayırlısı olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ckrc @cub @hako @anıl turan abilerim yorumlarınız için teşekkür ederim. Zorluklarını biliyorum hepsinin farkındayım fakat istiyorum. Bu seneyi bir atlatayım puanıma göre bakarım yardımınız için teşekkür ederim tekrardan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakkında hayırlısı kardeşim. Yukarıda yazılan açıklamalar çok güzel hepsini değerlendir iyi yönleri kötü yönleri iyice tart biç. Umarım hedeflerine ulaşırsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @dctrlprn aynen öyle sağolun hepiniz yardımcı oldunuz bu sene bol bol düşüneceğim inşallah hayırlısı olur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)