User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Engelli Raporu ve ÖTV'siz Araç Alımı Hk.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Engelli Raporu ve ÖTV'siz Araç Alımı Hk.

Arkadaşlar selam,

Netten araştırdım biraz birde bir bayiyle görüştüm ama net bilgi veremediler. Satıcı çok karşılaşmadığını doyurucu bilgi veremeyeceğini söyledi.
    Benim babaannem 3 yıldır diyaliz hastası. 2 böbreği de çalışmıyor. haftada 3 gün diyalize giriyor bunun yanında sağ kolunda katader açmaktan tahribat var çok kullanamıyor ve bir şey kaldıramıyor. ayrıca seker vs vs yaşlılık hastalığı çok.
    Nette araştırdığım kadarıyla diyaliz hastaları %90 engelli raporu alabiliyor ve bu sayede ötv siz araç alabiliyorlarmış. işlem için 5 foto kimlik fotokopisi ve rapor gerekliymiş. Rapor devlet hastanelerinden alındığı gibi gittiği diyaliz merkezinden de alınabiliyormuş. 3 evrak bayii ye verildiğinde onlar tüm işlemleri yapıyormuş flan.

Araç babaannemin üzerine olacak (bu zorunluluk sanırım) ama ben kullanacağım.
    Şimdi böyle bölük pörçük bilgileri toparlayacak olursak ne yapmak gerekli? Daha önce böyle işlem yapmış olan, araç satıcı olan yada doktor olan kimse var mı?

Raporu nereden alacağız? ne kadar sürek gerekli? ne gibi işlemler yapılmalı?
    araç aldığımızda ne kadar indirim sağlanıyor? kdv hariç rakam üzerinden %45 indirim mi uygulanacak? Mesela 65bin tl lik leon tdi dsg almak istediğimizde ödeyeceğimiz rakam nedir? birde benzinde 1600cc dizelde 1900cc sınır varmış bu doğru mu?
    Sanıyorum artık plakada işaret olmadan kullanılabiliyormuş. bu süreç nasıl oluyor?
    Araç engelli otoparklarına girmeyecek. Şahsi kullanılacak ve babaanne ihtiyaç olduğunda taşınacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam ;öncelikle heyet raporu veren belli hastaneler var belirli günlerde toplanıyorlar.hastaneden rapor alması biraz koşuşturmalı heyet karşısında çıkıyor ve doktorlar belirli bir oran belirliyor.% 90 ve üstüne herkes kullanabiliyor ama % 90 ve aşağısına sadece h sınıfı ehliyetle kendisi kullanıyor.sadece raporu bayiye veriyorsun gerisini onlar hallediyor.noterden vakaletname veriyorsun başka birşeye karışmıyorsun.indirimi hesaplamak için http://otvhesapla.seyfettinkahveci.com/ adresinden net bir şekilde fiyatı veriyor.artık plakada işaret kalktı ve 5 sene vergi yok ve 5 sene satış yok.ruhsatta engelli aracı yazıyor o kadar.isparklar ücretsiz diye biliyorum.isparktan kart çıkarılıyor.araç engelli kişi üzerine oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ömer abi raporu pendik Marmara eğitim araştırmadan alabilirsin.
    kurula başvuruyorsun orda dilekçe ile ve resim çekiyor memur.hangi bölüme muayene olmak istiyorsan ona göre dolduruyorsun evrağı.birden fazla bölüme gidersen mesela hem iç hastalıkları hem ortapedi vs. daha yüksek oran çıkabiliyor.size evrağı verip muayene olmanızı söylüyorlar istediğiniz bölümlere.
    doktorlar oranı yazıyor evrağa,kurula veriyorsunuz.1 aya kurula çıkıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler için teşekkürler. Marmara güzel yakın. Peki böbrek hastaları için kesin %90 çıkıyor mu? (ikisi de iptal haftada 3 gün bir merkezde diyalize giriyor.) oranın fazlasını istemiyoruz engelli maaşı da istemiyoruz. Sadece ötv muaf olması yeterli. bu konuda bilgisi olan var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her hastanın durumu farklı oluyor abi o yüzden değişebiliyor,netta baktım mesela tek böbrek ile biri %60 almış biri %30..
    polikliniğe randevu alıp normal gidip laf arasında doktora da sorabilirsiniz.hastanın durumuna raporlarına bakar şu oranı veririm derse sizde işlemlere başlarsınız abi böylede yapabilirsiniz.

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu sahibinin izni ile bir şey de ben sormak istiyorum. %90 ve üstü raporlu kişiler, ne kadar motor hacmine kadar araç alabiliyor? 2.0lt mı, 1.6lt mı?
    Real Cars, Real Roads.

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Binek araçta 1.6, kamyonet sınıfında da 2.8 galiba.

Bende tam aynı sebepten konu açacaktım, babam için haftasonu doktor kuzenim söyledi.
    Haftada 3 gün diyalize giriyor, by-pass geçirdi, bir böbreğinin yarısı tümör sebebiyle alındı, 30'un üstünde anjiyo ve 18 tane stent takılı şu an kalbinde.
    Bunun haricinde sayabileceğim 3-4 tane daha çok ciddi rahatsızlığı var ve mucizevi şekilde hayatta ve ayakta.

Sadece böbrek yetmezliği yeterli oluyor mu onu bilmiyorum.
    Birde %90 altında kalırsa eğer rapor, H sınıfı ekliyet alıınırsa, araçta tadilat olmadan kullanılabiliyor mu yoksa %90 altı engeller sadece ortopedik rahatsızlıklar için mi ÖTV muafiyetinden faydalanabiliyor acaba..

Bilen biri yazarsa çok sevinirim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde duyduğum kadarıyla şu anki engelli heyet eski sağlık kurulu gibi değil.

Devlet hastanesinde engelli raporu için başvurup, 8-10 tana barkod veriyorlar galiba, bir evrakla doktorlar geziliyor galiba tek tek.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    engellilik oranının dısında birde H sınıfı ehliyet olması lazım.

tabi bu oran %90larda olunca kendi kullanamayacak durumda olunca, sofor baskası olarak belirlenecegi için bu durumda ehliyete gerek varmı bilmiyorm.
    1881 - 193

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Engelli bir yakınımız var yüzde 90 rahat alıyor.

Şoför olarak beni gösterse.

Araca noterden kendi adıma rehinli yapsam yasal olarak bir sıkıntı çıkarmı

5 yıl satılması filan zaten sıkıntı değil

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizelde 1900cc benzinlide 1600cc olayı yok ikisinde de üst sınır 1600cc.

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    H ehliyeti var ise, %45 civarı bir rakam yetiyor, ehliyet yok ise, rakam ya %90 yada %92 idi en son, şoför olarak kullanan kişinin H ehliyeti olmasına gerek yok. Çalıştığım hastanede H ehliyetli %60 engelli iş arkadaşım var, eşide kendi babasının şoförü olarak görünüyor, babasının ehliyeti yok ve %90 üzeri bir rakamla, kanser sonrası kalan sekel sonucu engelli sınıfında.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Söylenmez böyle ama, Allah gecinden versin, her hangi bir vefat olasılığı varsa(hastalık, sürekli sorunlar) uzak durun. Tecrübe konuşuyor, devlet alacağını bırakmıyor.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söylenmez böyle ama, Allah gecinden versin, her hangi bir vefat olasılığı varsa(hastalık, sürekli sorunlar) uzak durun. Tecrübe konuşuyor, devlet alacağını bırakmıyor.
    ÖTV'yi mi istiyor? Nedir prosedür?

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anneannemin durumu kötüleşince, sürekli hastaneye gidip gelmek, bakıcıdır alışveriştir rapordur koşturmak için sıfır bir araç aldık. Zaten başka türlü almazdık, bence sıfır araç çok gereksiz bu ülkede, o ayrı bir tartışma konusu. Neyse, canım anneanneciğim, Allah rahmet eylesin, geçen kasım ayında vefat etti. Cenazedir o bu pek uğraşmadık. Lakin bu sene aracın trafik sigortası, muayenesi ve kaskosu aynı anda gelince büyük sıkıntılar oldu. Araç sahibi vefat etmiş bir kişi, ve sigorta kasko şahsa yapılıyor. Araç sahibine. Sordum soruşturdum, üstünüze almanız lazım dedi. Aracı varisine vermek için yine sorun çıktı, birden çok varis var. Birisi feragatname veriyor, öbürü almak için veraset vergisi ödüyor. Fakat ötvnin çıkıp çıkmayacağı belli değil. Aracın kullanılması artık gereksiz diyoruz, ben napayım sevmiyorum modern araç satayım gitsin diyorum, olmaz daha 5 sene dolacak diyorlar. E o zaman sigorta yapayım, o da olmaz. E üstümüze alalım, aracın geçerli bir sigortası ve muayenesi olmadığından üstünüze alamazsınız, ötv de çıkabilir deniyor. Ben de olduğu gibi biniyorum, tabi ki 6 aylık ayı gibi vergi vererek. Anneannem kasımda vefat etti, ocak ve temmuz 2014 vergileri ödettiler mesela.

Velhasıl, 0 araç iş değil, engelli plaka araç hiç iş değil.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Engelli bir yakınımız var yüzde 90 rahat alıyor.

Şoför olarak beni gösterse.

Araca noterden kendi adıma rehinli yapsam yasal olarak bir sıkıntı çıkarmı

5 yıl satılması filan zaten sıkıntı değil
    Yigit % 90 ve ustune 3.derecedendj sanirim yakinlari ve vekalet verilen ozel sofor kullanabiliyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yigit % 90 ve ustune 3.derecedendj sanirim yakinlari ve vekalet verilen ozel sofor kullanabiliyor
    Vekalet verecek özel şoför olarak bana.

Noterde araca rehin koyucam kendi adıma

Allah korusun engelli arkadaş vefat etti 5 yıl içinde ne gibi sıkıntı çıkar.

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Engelli vefat ederse araç normal araç olarak değerlendirilir, ötv kdv yıllık vergi vs alınır. Ayrıca araç varisler arasında pay edilir. Anlamadığım engelli aracına nasıl rehin koyduracaksınız? bu ne kadar mümkün olacak? rehinli araç engelli aracı olabilir mi bu konuları bilmiyorum ama mantıken olmayacak seyler diye düşünüyorum.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgiler ufak ufak dolamaya baslamıs ama iş cetrefilleşiyor. Vefat durumunda sıkıntı olmasın diye araç sahibi noterden onaylı yazı verse olmuyor mu? mesela vefat ettiğimde aracımı miras olarak suna suna bıraktım şeklinde. bu durumda diğer varisler hak talep edebiliyor mu?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)