Arkadaşlar selam,
Netten araştırdım biraz birde bir bayiyle görüştüm ama net bilgi veremediler. Satıcı çok karşılaşmadığını doyurucu bilgi veremeyeceğini söyledi.
Benim babaannem 3 yıldır diyaliz hastası. 2 böbreği de çalışmıyor. haftada 3 gün diyalize giriyor bunun yanında sağ kolunda katader açmaktan tahribat var çok kullanamıyor ve bir şey kaldıramıyor. ayrıca seker vs vs yaşlılık hastalığı çok.
Nette araştırdığım kadarıyla diyaliz hastaları %90 engelli raporu alabiliyor ve bu sayede ötv siz araç alabiliyorlarmış. işlem için 5 foto kimlik fotokopisi ve rapor gerekliymiş. Rapor devlet hastanelerinden alındığı gibi gittiği diyaliz merkezinden de alınabiliyormuş. 3 evrak bayii ye verildiğinde onlar tüm işlemleri yapıyormuş flan.
Araç babaannemin üzerine olacak (bu zorunluluk sanırım) ama ben kullanacağım.
Şimdi böyle bölük pörçük bilgileri toparlayacak olursak ne yapmak gerekli? Daha önce böyle işlem yapmış olan, araç satıcı olan yada doktor olan kimse var mı?
Raporu nereden alacağız? ne kadar sürek gerekli? ne gibi işlemler yapılmalı?
araç aldığımızda ne kadar indirim sağlanıyor? kdv hariç rakam üzerinden %45 indirim mi uygulanacak? Mesela 65bin tl lik leon tdi dsg almak istediğimizde ödeyeceğimiz rakam nedir? birde benzinde 1600cc dizelde 1900cc sınır varmış bu doğru mu?
Sanıyorum artık plakada işaret olmadan kullanılabiliyormuş. bu süreç nasıl oluyor?
Araç engelli otoparklarına girmeyecek. Şahsi kullanılacak ve babaanne ihtiyaç olduğunda taşınacak.