araç izmirdeki mavi e90 mı ?
Arkadaşlar yanlış yazmışım ikiside 2014 aynı günde görünüyor. Trafik dosyası karşı araç bizim hasarı ödemiş bizimkinin kaskosu yokmuş.
Hasarin bir kismi kendi bir kismi karsi tarafin policesinden odenmis olabilir gibi geldi bana
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Belki hem karşı tarafı hemde sizin aracı yazmışlardır bellki. Böylelikle ayni günde 2 hasar çıkmış olabilir. Ama rakamlar bmw de olsa araç hiç hasarsız denicek kadar ufak değil bence.
Arkadaşlar araç arkadaşımın aracı yazmamı istemedi lütfen özellikle sormayın artık. Hepimizin başına gelebilir eğer bu yanlışlığı düzeltebilirsek sorun kalmayacak. Eğer düzeltilmezse zaten satış yaparken gizleyecek bir insan değil.
Araştırmalarımız sonucunda öğrendik ki : 24.07.2014 tarihinde 1 kaza olmuş ve aldığımız arkadaş yapmış bu doğru bu sırada bizim aracın kaskosu yok ve karşı araç suçluymuş / Karşı aracın sigortasından bir miktar para alınmış ancak yazan rakamlarla ilgisi yok . Yapan servis belli , kaza fotoğrafları var. Onarılan parça belli. Tarih belli. Karşı aracın hasarı 900 TL Onuda yazsalar bile mümkün değil ki neden suçlu tarafın hasarını bizim aracımıza yazsınlar ki ?
Aracı aldığımız arkadaş durumun arkasında ve kesinlikle böyle birşeyin imkansız olduğunu söylüyor. Şu an Tsb ye form gönderdik ve beklemedeyiz.
Daha önce böyle birşey yaşayan oldumu ?
Böyle bişey yok benim arabamda sistem değişmeden önce 2006 senesinden bi kaza vardı çarpma olarak yazan bugün sorguladım yine kaza olarak duruyor rakam falan yazmıyor.. Çarpma yazıp da rakam yazmıyorsa zaten karşı tarafın hasarını yaptırmışsın demektir..
X5 le audi a1 in tamponuna çarptık.. bizim arabanın plakalık kırıldı sadece audinin tampon değişti.. Şimdi x5i sorgulayınca da çarpma olarak görünüyor o kaza..
geçenlerde leon alıyorduk abi araç sahibi 3 adet hasar var 2si çarpma 1 tanesi 6000 tl dedi mesajı attık 2 tane 6000 tl 1 tane çarpma çıktı, adama söyledik ben alırken öyle birşey yoktu dedi kendi attığı mesajı gösterdi hakikaten aynı tarihteki çarpma yazan kaza miktara dönüşmüş
Benim de çarpma, kaza vs olarak yazıyordu eski aracımda. Satarken son bi sorgulayım dedim bütün kazadır çarpmadır hepsinin yanında rakam çıkmaya başladı. Çevremdeki 1-2 araca daha denedim hepsinde aynı şekilde daha önce rakam olmayan kazalarda rakam çıkmış.
Konu araç değil.
Konu hasar kaydı.
Sen neyin peşinde isen.Sorgulama konusuna yazarsin.
Burada araba sorgulaması yapılmıyor.
Arkadaşlar SBM den gelen cevap şu şekilde : Başvurunuz incelenmiş olup şirketimizden açılan hasar dosyası tespit edilememiştir. Sms servislerinde yapılan güncelleme sonucu KTT kayıtlarında yer alan bilgilerin sms yanıtlarında iletildiği anlaşılmakta olup , talep kapatılmıştır.
Yani diyorki hasar dosyasını bulamadık ama tahminen anlaşmalı tutanakta yazan rakamlardan buraya hasar rakamı işlenmiştir. Yani biz atmasyon bilgilerle aracınıza 30 bin hasar girer sizin aracınızı afedersiniz P.ç ederiz diyorlar.
Ben gerekiyorsa mahkemeye kadar gideceğim arkadaşlar.
Geçmiş olsun büyük yazık olmuş.
Arkadaşlar başına gelen arkadaşlar için örnek teşkil etsin diye yazıyorum. 01 Temmuz 2015 Tarihinde Sbm sms servislerinde güncelleme olmuş çok eski dosyalar hariç artık trafik kazalarında karşı tarafın ödediği hasarların rakamları çıkıyor.
Bizim durum çok farklı elimizde mütabakat , anlaşmalı servis raporu , dosya hepsi mevcut ve gerçekte ödenen rakam ile sorgulamada yazan rakamların alakası bile yok Sbm dosyayı sigortaya yönlendirmiş sigortadan yazı geldi , Ruhsat ve detaylı bilgi istediler , gelişmeler hakkında sizleri bilgilendireceğim.
Sbm den ilk şikayette gelen cevap ;
![]()
Arkadaşlar hasar kaydının birisi silindi fakat şöyle bir durum var. Hasarda ilk ekspertiz raporunda 16.300 TL rakam gösterilmiş sonrasında hasar 13 Bine düşürülüp sigorta şirketi tarafından 13 Bin ödenmiş , bu hasarın 13 Bin TL olarak görünmesi gerekmez mi ? Şu an 16.300 TL çıkıyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)