User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
53 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Astra SFİ-GSİ 94-97

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Astra SFİ-GSİ 94-97

Merhaba İyi Aksamlar Herkeze

Nacizane bi sorum olucaktı, Astra SFI veya GSI Hakkında bilgi istiyorum forumları karıstırdım 94 SFI cok cok iyi dediler 150 Hp Ecotek GSI 2 sininde gidisi veya arasında ne fark var GSI alsak ne olur ? Kronik sorunları,Parca Durumu,Motora ne gibi işlemler yapabiliriz,Filtre,Egsoz vs gibi..

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opel konusunda çok yabancıyım ama SFi motorun kodu/tipi diye biliyorum. Yoksa hepsinin adı Astra Gsi ama 94ler SFi motor, diğerleri ecotec diye biliyorum ama emin değilim. viraj konusunda başarılı bir araba diye biliyorum.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer niyetiniz varsa fiyatları şuan gereksiz bir şekilde atıyor, alınacaksa bir an önce alınmalı.
    94 sfi a 1 sefer yolcu koltuğunda oturdum, yolcu koltuğunda oturması bile zevkliydi. tam bir hot-hatch

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Astra Gsi'nın 94 legend body makbuldür.fakat şu an eli yüzü düzgün gsi satılık olarak tek tük var onlarda fiyatlarda belli.96'nın 2.yarısından sonra ecotech gsilar c20xe kadar atak olmasada uğraşıldığı zaman c20xe gibi/kadar oluyor.Şahsen bende temiz 94 bulup alıp binmek isterim fakat olmayınca insan 96-98lere yöneliyor.Her ikiside performans olarak seni tatmin eder.YAnlışım varsa düzeltsinler;ecotec gsilarda egr valfi sıkıntılı diye biliyorum.C20xe'de ise oksijen sensörü bozulur çoğunlukla.Parçaları her türlü bulunuyor tabi y.dışı ilede bağlantın olursa.C20xe 93-96 legend body alman daha makbul fakat açıkca söyleyim temizini bulman için iyi sabr lazım.Temiz ecotec bulman şansın daha fazla c20xe'de feh + chip ile gayet verimli güç alırsın,ecotech gsida ise feh,eksantrik+chip ile c20xe kadar/belkide daha verimli şekilde yürürsün Yanlışım varsa bilenler düzeltsin
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GSİ CLUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Astra Gsi'nın 94 legend body makbuldür.fakat şu an eli yüzü düzgün gsi satılık olarak tek tük var onlarda fiyatlarda belli.96'nın 2.yarısından sonra ecotech gsilar c20xe kadar atak olmasada uğraşıldığı zaman c20xe gibi/kadar oluyor.Şahsen bende temiz 94 bulup alıp binmek isterim fakat olmayınca insan 96-98lere yöneliyor.Her ikiside performans olarak seni tatmin eder.YAnlışım varsa düzeltsinler;ecotec gsilarda egr valfi sıkıntılı diye biliyorum.C20xe'de ise oksijen sensörü bozulur çoğunlukla.Parçaları her türlü bulunuyor tabi y.dışı ilede bağlantın olursa.C20xe 93-96 legend body alman daha makbul fakat açıkca söyleyim temizini bulman için iyi sabr lazım.Temiz ecotec bulman şansın daha fazla c20xe'de feh + chip ile gayet verimli güç alırsın,ecotech gsida ise feh,eksantrik+chip ile c20xe kadar/belkide daha verimli şekilde yürürsün Yanlışım varsa bilenler düzeltsin

Tek yıl tek üretim ve temiz imkansız gibi bisey oluyor bu Ecotekler daha yenilikci 136 hp ecolar sanırım sfı ler 150 diye biliyorum 10 15 hp cok fark olmaz benim için da işte aklım sfı de kalırmı yüzüme vururlarmı eco aldın diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer niyetiniz varsa fiyatları şuan gereksiz bir şekilde atıyor, alınacaksa bir an önce alınmalı.
    94 sfi a 1 sefer yolcu koltuğunda oturdum, yolcu koltuğunda oturması bile zevkliydi. tam bir hot-hatch
    Gecen gün 2.0 Vectra A nin koltuguna oturdum 92 modeldi kendisi 3 vites bitmek bilmedi bittiginde ise 165 Civari idi Lpg de Dedim aradıgım araba bu Ama hb ve astra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yol tutus konusu bundan 2 -3 yil once bir konuda tartisilmisti arkasi virajda gaz birakmaya gelmez hemen atar deniyordu pekte hayal edildigi kadar iyi yol tutusunun oldugu soylenemez diye yazilar okudugumu hatirliyorum.alinacaksa eger kesinlikle 94 olmali yani sfi

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arada kağıt üzerinde 15hp fark olsa da,
    yolda ciddi fark oluyor...

Eğer ki illaki GSI alınacaksa
    94-95-96 Model C20XE motor kodlu 150hp lik versiyonları ile (SFI) bu işe girişin.

Hiçbir Ecotec yapılmış bir c20xe kadar yürüyemez, yürüyemedi...

kolay gelsin...
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yol tutus konusu bundan 2 -3 yil once bir konuda tartisilmisti arkasi virajda gaz birakmaya gelmez hemen atar deniyordu pekte hayal edildigi kadar iyi yol tutusunun oldugu soylenemez diye yazilar okudugumu hatirliyorum.alinacaksa eger kesinlikle 94 olmali yani sfi
    Evet onu okudum tech teki baska bi konuda alısılır diye düşünüyorum.SFI illa yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arada kağıt üzerinde 15hp fark olsa da,
    yolda ciddi fark oluyor...

Eğer ki illaki GSI alınacaksa
    94-95-96 Model C20XE motor kodlu 150hp lik versiyonları ile (SFI) bu işe girişin.

Hiçbir Ecotec yapılmış bir c20xe kadar yürüyemez, yürüyemedi...

kolay gelsin...
    SFI motor kodunu gördügümüzde iş bitiyormu yoksa,Su body kit tampon,far fiskiyesi olması lazımmı bide direksiyon güvenlik paket gibimi olmalı yoksa airbagsız falanmı ?

Son sorun klima ve abs iptal ettirin demişler niye sebep ne ?

Tessekür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor kodu SFI değil,
    C20XE dir.

SFI ibaresi C20XE motorların motor kapağını açtığınızda Gaz kelebeğinin üstündeki hava giriş kutusunun üzerinde yazan bir ibare. Ecotec GSI larda o olmadığı için herkes SFI kutusundan tanır.
    fakat artık modifiye amaçlı SFI kutusu iptal edilip, yerine PowerCap veya Lexmaul Emme Manifoldu taktığından araç sahipleri, SFI kutusu olmayabilir araçlarda...
    en doğru ve anlayacağınız çözüm motor numarası... C20XE ile başlamalı...

Kliması çalışan GSI bulmanız zaten zor ihtimal. hepsinin kompresörü bozulmuştur, boruları çatlaktır, evaparatörü deliktir vs. sorarsanız ama gazı eksik der herkes
    ABS iptal ettirmeyin, yine ABS de bozuk olan herkes iptal etme yoluna gidiyor.

GSI ın temizini bulmak zor, bu aksamların hepsi eksiksiz sağlam çalışıp, yorgun temiz araba bulmak zor...

Allah kolaylık versin...
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor kodu SFI değil,
    C20XE dir.

SFI ibaresi C20XE motorların motor kapağını açtığınızda Gaz kelebeğinin üstündeki hava giriş kutusunun üzerinde yazan bir ibare. Ecotec GSI larda o olmadığı için herkes SFI kutusundan tanır.
    fakat artık modifiye amaçlı SFI kutusu iptal edilip, yerine PowerCap veya Lexmaul Emme Manifoldu taktığından araç sahipleri, SFI kutusu olmayabilir araçlarda...
    en doğru ve anlayacağınız çözüm motor numarası... C20XE ile başlamalı...

Kliması çalışan GSI bulmanız zaten zor ihtimal. hepsinin kompresörü bozulmuştur, boruları çatlaktır, evaparatörü deliktir vs. sorarsanız ama gazı eksik der herkes
    ABS iptal ettirmeyin, yine ABS de bozuk olan herkes iptal etme yoluna gidiyor.

GSI ın temizini bulmak zor, bu aksamların hepsi eksiksiz sağlam çalışıp, yorgun temiz araba bulmak zor...

Allah kolaylık versin...
    Motor kodu nu yanlıs yazmısım evet dedigini gördüm sfı kutusu iptal edilmişti,Klimasının calısmaması veya sorunlu olması can sıkabilir maliyeti ne olur bunun bize? 94 ve 96 SFI lerde sanruff vs varmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    94 GSI ların hepsi orjinal Bodykit lidir ama piyasada komple eksiksiz bodykit li GSI bulmakta zordur.
    kimisinin lipi yoktur, kimisinin far yıkaması yoktur, kimisi orjinal sise para vermemek için tamponun sis deliğini fiberleyip yuvarlak clio sisi takmıştır vs. vs. vs.

Sunroof, Klima opsiyondur. Model yılı farketmeksizin... Kimisinde var kimisinde yoktur.
    Loading...

ali elbasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok zor ama ımkansız degıl temız bır sfi bulmak onun ıcın bıraz parayı gozden cıkarmak lazım
    ecoteclerın kronık egzantırık krang devır sensoru sorunu var sfı larda okadar sensor yok ama hava akısmetre bozuyor genelıde acık hava fılıtresı yuzunden ıstanbuldaysan alına bılecek arac sayısı 10 gecmez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ali elbasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok zor ama ımkansız degıl temız bır sfi bulmak onun ıcın bıraz parayı gozden cıkarmak lazım
    ecoteclerın kronık egzantırık krang devır sensoru sorunu var sfı larda okadar sensor yok ama hava akısmetre bozuyor genelıde acık hava fılıtresı yuzunden ıstanbuldaysan alına bılecek arac sayısı 10 gecmez
    Eldeki para bi sekilde ayarlanır ama 94 model arabaya 15 den fazla vermem..Acık hava filtresi olmassa olmazım gerekirse ayda bi akısmetre degişirim o sesi duyucam,Benimki iyice vahim egede oturuyorum Hangi arabaya el attıysam karar verme asamasında hepsinin biseyi cıkıo

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 ayı geçti bende 95 gsi aldım. Sabırlı olman lazım temızını bulman ıcın ben 2-3 ay gsi baktım sağa sola gıttım ılanları olmayan sahıplerıne satılıkmı msjları attım saolsun gsiclup nickli Emir kardeşim de çok yardımcı oldu falan derken en sonunda temız bir gsi buldum gebzeden ve aldım . Şuan keyifle biniyorum şiddetle tavsiye ederim.
    C20xev motor kodlu ecotec motora sahıp gsi lar sorunlu diye biliyorum bu motor ayrıca vectra b(uzay kasa) da kullanılan motor. Ayıca standart astra f kasadan farkı yok kasa olarak. Yani bir albeniside yok C20xe sağlamdır bakımları eksık edılmez salak salak gazlanmadıgı sürece kolay sıkıntı yaratmaz. Kasa olarak zaten üzerindeki legend body arabayı çok başka bir yere taşıyor. Şuan bodysiz 96 gsi a legend body takmaya kalksanız en az 2000 bin tl (marş spoiler tamponlar panjur ayna vs) . Yol tutuşu berbat insanı korkutuyor virajlarda arkasını bırakmak için fırsat kolluyor, bazen zevklide olsada tehlikeli Gidişini nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama kondisyonu belli bir araç olarak yazılımlı insignia (tahmini 210 hp) arasında 1 tır fark oluyor 240 ye kadar. Gsi lar yürümüyorsa üzerindeki şanzumandan zaten. Genelde F20 bulunur, makbülü f18dir. Yakıtı uzun yolda 27 kr şehir içi 55 kr yakmakta. Sormak istediğin birşey olursa seve seve cvp veririrm.

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eldeki para bi sekilde ayarlanır ama 94 model arabaya 15 den fazla vermem..Acık hava filtresi olmassa olmazım gerekirse ayda bi akısmetre degişirim o sesi duyucam,Benimki iyice vahim egede oturuyorum Hangi arabaya el attıysam karar verme asamasında hepsinin biseyi cıkıo
    15 de fazla vermem diyorsanız temiz bir 94 gsi bulmanız zoor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    temız sfı bulamazsın ama ıllakı ugrasıcam dersen buluruz sana bır sfı her ay akısmetre alırım demıssınya yan sanayı alırsan zaten her ay alırsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kadett gsı alalım sana daha uyguna toplarsın ufak ufak hem hızlanması astradan daha ıyı kılo olarak hafıf olmasından

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)