User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sanalpazar.com Dolandırıcılığı

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sanalpazar.com Dolandırıcılığı

1.5 hafta önce güvenli olcağı hemde komisyonlarından dolayı www.sanalpazar.com dan bi ilan açtım
    1-2 gün sonra sattığım şeyi birisi aldı ve parçayı gönderdim buraya kadar herşey normal.
    Sonrasın para bi türlü gelmek bilmedi...
    Ve durum bu şekilde devam ediyor inatla iade etmemek için uğraşıyorlar.
    Siz siz olun bir daha sakın www.sanalpazar.com u tercih etmeyin.

Mesajları aşağıdan yukarı doğru okuyun;

Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahibinden de olan ilanım için biri üyelğim yok sanalpazara ilan açın dedi açtım, ürünü iade ettiğini söyledi bana ait olmayan bir adrese yollamış teslim edilmiş, sanal pazara şikayet açmış sanal pazarda ürünü teslim aldınız iade onayını verin yoksa biz vericez diye onay vermem için zorladı.

aqustic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi kargo göndermişsiniz.Kargoyu sanalpazar.comun anlaşmalı olmadıgı ve alıcının istedigi bir şirketle göndermişsiniz veya yazdıgınız takip numarası sitenin anlaşmalı oldugu şirketlerden hiçbirine ait değil.Böyle oldugu için de adamlar sizden yüzde 8 kesmiş.Ben burda bi dolandırıcılık göremedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aqustic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi kargo göndermişsiniz.Kargoyu sanalpazar.comun anlaşmalı olmadıgı ve alıcının istedigi bir şirketle göndermişsiniz veya yazdıgınız takip numarası sitenin anlaşmalı oldugu şirketlerden hiçbirine ait değil.Böyle oldugu için de adamlar sizden yüzde 8 kesmiş.Ben burda bi dolandırıcılık göremedim
    İlan açarken hangi kargoyla göndereceğim belirsizdi o yüzden PTTyi seçtim ama alıcı tarafın istediğine göndermek daha mantıklı
    Doğru kargo kodu ve anlaşmalı firma ile gönderim yapılırsa kesinti olmacayağını yazıyolar doğru kargo kodunu veriyorum ama dilencilik yapıp hala %3 alma peşindeler...

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanalpazar komisyon karşılığında kredi kartından para çevirme işine çok maruz kalan bir site,
    bu nedenle aslı olmayan kargo işlemlerinde sürekli problem çıkartırlar, bu işlemde eğer siz ptt kargo kodunu, herhangibir ptt kargo kodu örneğinde olduğu gibi girseydiniz, yani "KPxxxxxxxxxx" şeklinde, yani ilk iki karakteri harf , diğerleri rakam şeklinde, sorgulama yapıldığında farklı bir kargo bilgisi dahi çıksaydı, alıcıyı arar teslim aldığını öğrenir ve işlemi onaylardı, ama siz tamamiyle abiyane tabirle sallamasyon bir numara işlemişsiniz bu çok belliki ürün farklı yöntemlerle teslim edilmiş, yada alıcı-satıcı danışıklı döğüşü var, o nedenle sahibinden de yeni çıkarttığı %8 komisyon u işletmiş, bu çok normal, ayrıca belirli bir süreden sonraki yeni sözleşmeyi onaylamadım diyorsunuz lakin o durumdada şöyle birşey var (hatta kredi kartı extresindede genelde bu durum olur) yapılan değişiklikler belirli bir süre içinde itiraz edilmezse kabul edilmiş sayılır, yani kredi kartında bilgilendirme kısmında örneğin bu bu tarihten sonraki kart bedeli budur yada nakit çekim bedeli budur yazıları itiraz etmezseniz kabul edilmiş sayılır, sanalpazarında koşullarını güncellemesinde mutlak o tarz bi madde vardır, yoksa herkesin girip okumasını ve onaylamasını bekleyemezler.
    TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
    FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
    TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
    VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti

pcvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten sanalpazar anlaşmalı kargolarından biri ile gönderseydiniz
    indirimli gönderiyordunuz ne gerek vardıki ptt ye :S
    vede bu %8 komisyon durumunu mail attılar kullanıcılara
    ben şahsen okumuştum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de dolandırıcılık bir durum göremedim. sanalpazarın ilk üyelerindenim ve hala aktif olarak kullanırım. hiçbir mağduriyetim de olmadı.

%8, gerçek olmayan ve taksitli nakit çekimini önlemek için yapılan, yapılması gereken bir sistemdir. yalnız şunlar dikkatimi durum dikkatimi çekti.
    1. anlaşmalı kargolarla gönderilmesi halinde (ki ilan açarken bütün kargoları seçebilirsiniz)ciddi indirim var ve verilen kod ile gönderildiğinden sisteme otomatik giriliyor. ilk gönderiminizi de ptt ile yapmışsınız ama sistem kodu kullanmamışsınız. keza mng ile belirttiğiniz de öyle. neden bunu tercih etmediniz?

2. düzeltme yapıp mng ile verdiğiniz kodda, 11.12.2014 tarihinde beşyol şubeden çıkan bir kargonun 12.12.2014 tarihinde sizin tarafınızdan teslim alındığı yazıyor.

emrese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cihan peki sanal pazar alıcı onayı verdikten sonra ne kadar sürede parayı satıcının hesabına aktarıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normal süre 3 iş günü; ancak genelde ertesi gün yatar.

emrese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ederim bende ilk defa burdan ürün sattım para geçmedide merak ettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen yıl durumu tam olarak anlatamamıştım...
    Bu konuyu sanalpazarın bir kaç sayfasını etiketleyip paylamıştım.
    Kısa süre için birisi arayıp hatayı bana yıkmaya kalktılar konu ve mesajları silmezsem dava açacaklarını söylemişlerdi.
    Ellerinden geleni yapmalarını istedim tekrar üyelik sözleşmesinin geçersiz olduğunu verilen hakkın geri alınamayacağını belirttim ve telefonu kapattım (güncel üyelik sözleşmesini kabul etmedikçe)
    Şikayetvar.com veya forum sitelerinde bununla ilgili epey dava ve şikayetleri gördüm, heralde sesimizi birçok kişi duymuşki kendileri artık kötü duruma düşmüş
    http://www.webtekno.com/sektorel/gol...as-h13722.html

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim burda hatalı olan sensin bence, sistem gayet açık anlaşmalı kargo şirketleriyle göndericeksin ve gönderim kodunu sisteme gireceksin aksi taktirde %8 keserim diyor, sen bunu gözden kaçırmışsın sonradan düzeltmeye çalışmıssın ama onlarda ilgilenmemişler olay bu

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanalpazar anlaşmalı kargolar ile yollarsanız komisyon %5, diğer kargolar içinse %8. Bu durumu daha önce mail ile tüm kullanıcılara bildirdiler.
    Kaldı ki anlaşmalı kargolar ile fiyatları aşırı uygun. Normal şartlarda 16TL çıkan kargoyu sanalpazar gönderi kodu ile 5.30TL'den gönderiyordum geçen yıl Aras Kargo'dan. Ayrıca anlaşmalı kargodan sanalpazar kodu ile yollarsanız kargo bilgileri zaten sisteme otomatik geçiyor.

Ama şöyle bir şey var. Geçenlerde sanalpazar iflas etti diye bir şey çıktı ortaya. Bankalar ile problem olmuş. Ödemeler yapılmamış aksamış. Sanalpazar'da bununla ilgili açıklama yaptı. Ödemesi geciken varsa bilgisi olsun.

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar pc gold un butun sirketleri iflas etti yani gold sanal pazar hizli al metro eletronik aman kullanmayin cok parasini alamayan var

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanalpazarın yaptığı açıklamada sadece ortak hesap kullandıkları için sıkıntı yaşıyorlar. Tüm paralar iade ediliyor.
    Sanalpazar sıkıntılar çözüldükten sonra kaldığı yerden devam edeceklerini söylediler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yucelebeci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim burda hatalı olan sensin bence, sistem gayet açık anlaşmalı kargo şirketleriyle göndericeksin ve gönderim kodunu sisteme gireceksin aksi taktirde %8 keserim diyor, sen bunu gözden kaçırmışsın sonradan düzeltmeye çalışmıssın ama onlarda ilgilenmemişler olay bu
    Alıntı marikan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanalpazar anlaşmalı kargolar ile yollarsanız komisyon %5, diğer kargolar içinse %8. Bu durumu daha önce mail ile tüm kullanıcılara bildirdiler.
    Kaldı ki anlaşmalı kargolar ile fiyatları aşırı uygun. Normal şartlarda 16TL çıkan kargoyu sanalpazar gönderi kodu ile 5.30TL'den gönderiyordum geçen yıl Aras Kargo'dan. Ayrıca anlaşmalı kargodan sanalpazar kodu ile yollarsanız kargo bilgileri zaten sisteme otomatik geçiyor.

Ama şöyle bir şey var. Geçenlerde sanalpazar iflas etti diye bir şey çıktı ortaya. Bankalar ile problem olmuş. Ödemeler yapılmamış aksamış. Sanalpazar'da bununla ilgili açıklama yaptı. Ödemesi geciken varsa bilgisi olsun.

Kargo ücreti alıcı ödemeli yani ben alıcıya yok illa şu firmayla göndercem diye dayatamam
    İlan girerken zorunlu kargo firması seçiminde ptt seçtim ancak alıcı başka bir firma istedi ve o firmanın kodunu girdim
    Sorun aslında ürün satıldıktan sonra kargo firmasının DEĞİŞTİRİLEMEMESİ yani ben ptt seçip ürün satıldıktan sonra aras kargoyu işaretleyemiyorum
    Sonra sen firma değil bu firmadan gönderdin diye haksız kesinti yapıyorlar...

Yeni üyelik şartı kabul etmediğim şeyi bana mail atsınlar geçerliliği yok
    Neyse etme bulma dünyası benim gibi kaç kişi şikayetçi olmuş dava açanlar tazminat alanlar olmuşki bu duruma gelmiş

veliazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kargo ücreti alıcı ödemeli yani ben alıcıya yok illa şu firmayla göndercem diye dayatamam
    İlan girerken zorunlu kargo firması seçiminde ptt seçtim ancak alıcı başka bir firma istedi ve o firmanın kodunu girdim
    Sorun aslında ürün satıldıktan sonra kargo firmasının DEĞİŞTİRİLEMEMESİ yani ben ptt seçip ürün satıldıktan sonra aras kargoyu işaretleyemiyorum
    Sonra sen firma değil bu firmadan gönderdin diye haksız kesinti yapıyorlar...

Yeni üyelik şartı kabul etmediğim şeyi bana mail atsınlar geçerliliği yok
    Neyse etme bulma dünyası benim gibi kaç kişi şikayetçi olmuş dava açanlar tazminat alanlar olmuşki bu duruma gelmiş
    Dava açıp tazminat alanlar olduğu için batmadı; ilahi adalet yerini bulduğu için batma noktasına geldiler... Resmi olarak batmadılar ama uzatmaları oynuyorlar bence... Batmaları da yakındır, böyle bir süreçten dönmeleri imkansız gibi.

Siyaset ve arkasına aldıkları rüzgar sebebiyle yükseldiler, bu rüzgar kesildi ve hak etmedikleri yükseliş son buldu ve süreç başladı... Daha fazla şey yazmak istemiyorum gereksiz tartışmalarla uğraşmak istemiyorum.

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siyasetini şununu bununu bilemem.
    Düşük komisyon listeleme ücretsiz sorunsuz bir alışveriş sitesiydi. Alıcı da satıcıda aynı oranda kollaniyordu.
    Haksız bir yükseliş ne anlamda anlayamadim
    Her neyse 150tl ödemem var. Hala yapmadılar. Bakalım bekliyoruz. İnşallah ödemeleride yapıp eski haline geri gelir

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alışveriş olarak benim de fazlasıyla memnun olduğum bir siteydi, oldukça sık kullanıyordum. Ancak şu an ödemeleri yapamıyor olmaları ciddi sıkıntı, 700 TLlik ödeme bekliyorum şu an. Kullanmayı düşünen varsa şu sıralar sanalpazar'dan uzak dursun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler