User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Üniversite saçmalığı

Mehmet Opc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Üniversite saçmalığı

Kaç gündür canimi sikan bir olay varda sizinle paylaşmak istiyorum aranizda hukukcu yada tecrübesi olan birilerinden yardim istiyorum
    Ben istanbulda özel bir üniversitede okuyorum ve bizim okulun nefret ettiği bir adam var dişarda kendi yerini açip öğrencilere topluca özel ders veriyor herneyse okulda bunu biliyor fakat önemlem alamiyor çünkü adam gerçekten müthiş hazirliyor sınavlara ve okulun yarisi o adama gidiyor bu vize döneminde 50 kişi falan o adama gittik dersimizi dinledik sonra whats app grubu kurulduki anlamayan olursa kafasinda soru işareti olursa not paylaşmak amacli birbirimizle iletişim olsun diye sonra sınav oldu sınav esnasinda bir öğrenci gruba sınav kağidinin fotorafini çekip atmiş ve kimseden cevap gelmemiş kız herhalde uyanıklık yapmak istedi belki cevap atan olur diye grup kopya amaçlıda kurulmadı sadece ders içi sohbet muhabet ders saatlerini belirlemek amaciyla kurulmuş bir grup ve sınav çıkısında bir çocuk telefonu çaldıgı için önündeki masaya koymuş ve hoca telefonu karıştırmış bu grubu görmüş ve okulda topluca soruşturma açıldı şimdi dersin hocası diyorki eğer disiplin cezasi verilenlerin kağıdı sıfır sayılacak diyor fakat burda herhangi bir suç yok ne yapabiliriz ne önerirsiniz çözüm yolu ariyorum ve bu olay canımı çok sıktı son sınıfım ondan dolayi böyle saçma sapan olaylardan dolayi moralim bozuldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okulda topluca soruşturma açıldı şimdi dersin hocası diyorki eğer disiplin cezasi verilenlerin kağıdı sıfır sayılacak diyor

burayı tam anlamadım,grupta kimse yardım etmemiş cevap vermemiş.yani ortada kopya yok sadece o resmi atana ceza verilebilir sınav kağıdını paylaştığı için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sınav kagıdına sıfır verirse yatın kalkın dua edin.
    Zamanında kopya sebebiyle 6 ay yedi arkadaşım ve dönem orasında oldugu için 1 yılı hiç oldu

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim bildiğimde 6 ay uzaklaştırma var tutanak tutulursa.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suanda olay disiplin kurulunda ve topluca suç işlenmişiz gibi davraniyolar hocada dediki disiplin cezasi çikanın kağıdına sıfır veririm disiplin cezasi çikmayanin normal notunu girerim diyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merakımdan soruyorum : kız sadece soruların resmini mi yollamış yoksa cevap var mı kagıdında 1 tane bile olsa? bir de cevap yazan olmuş mu?

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Eski mesajlar birinizin telefonunda duruyosa okutun onları hocaya bizim amacımız buydu ama arkadaş kopya çekmek için kulandı biz derslerden daha çok verim almak için kurduk falan diyin sınav kağıdını gönderenede az baskı yapın ben kopya çekmek istedim ama vermediler derse sorun çözülür gibi
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merakımdan soruyorum : kız sadece soruların resmini mi yollamış yoksa cevap var mı kagıdında 1 tane bile olsa? bir de cevap yazan olmuş mu?
    Kız boş kağıdın resmini atmiş ve kimsede cevap vermemiş kıza zaten bu amaçlı grup kurulmadıki kiz kötü niyetli davranip fotoraf atmış belki cevap veren olur diye ve herkesin başı yanabilir

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kolay degil okadar devlette olsan neysede sanmıyorm özelde kopyadan 6ay falan uzaklastırma yok daha neler (göz korkutuyor olmaları yüksek ihtimal). gözetmenlerle hocalarla asistanla hepsiyle icli dıslıydım büyük cogunlugu kopyanın farkındaydı gozunun icine bakarak hatta mesaj bekliorm bile dedim. ya ben rahat ötesi okudum yada senin okulun yada hocan cok acaip derecede sıkı.

ayrıca hangi sıfatla telefonu karıstırabilirki hoca öyle birşey yok. böyle seyler olmaması ben herzaman sifremi koyardım, cok cazgır biri denk gelipte almak isterse ekranı kapatırdım yada komple kapatırdım telefonu o anda geçmiş olsn sabaha kadar denesin yanlıs girsin kitlesin telefonu isterse
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Opc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kız boş kağıdın resmini atmiş ve kimsede cevap vermemiş kıza zaten bu amaçlı grup kurulmadıki kiz kötü niyetli davranip fotoraf atmış belki cevap veren olur diye ve herkesin başı yanabilir
    şu durumda ennnn fazla kıza ceza verilebilir.aksi durum olursa savunun hakkınızı yapcak bişey yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aramizda hukukcu yada öğretim görevlisi olan arkadaşlarimda lütfen yardimci olabilir mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sakın işi hukuksal boyuta taşımaya kalkmayın şu noktada. Bu ülkede hukuksal olarak haklı oldugunu ispatlamak 6 aydan uzun sürüyor.
    gidin doğru uslupla konuşun. gruptaki kişi sayısı çok olduğu için, eğer disiplin kuruluna gitmezse kıza bile ceza vermezler.

N0M4dh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun,
    Bir bilgisayarcı olarak şöyle bir açıklama yapayım önceden herhangi bir hesap çalmanın cezası çok cezası yoktu-katlanılabilir durumdaydı fakat kanun değiştikten sonra bu iş bizim için cidden "caydırıcı oldu". Şimdi siz cep telefonunun karıştırdığını yazmışsınız; ilgili kanunu en aşağıda paylaşacağım.

Üniversite hepinize ceza verdi olarak düşünecek olursak:
    1- aşağıdaki kanunu ihlal ediyor.
    2- eğer bunu bulan hoca / gözetmen izinsiz bir yere kopyaladı ise ceza 2 katı olmakta.
    3- olası bir mahkemede bu tarz izinsiz kayıt edilen materyaller delil olarak kullanılamıyor.
    4- siz sadece gurupta olduğunuzu belirtmişsiniz cevap yok demişsiniz; iş kötü yola gidecek olursa bana kumpas dersiniz.
    5- özel okulda sırf bu sebepten cezalandırırlar ise skandal olur çünkü bu "organize sanal suça giriyor" sicile işlemek zorundalar.

Ben sizin yerinizde olsam olay eğer cezaya giderse sosyal medyada olayı duyururdum sonuçta burası devlet kurumu "salla başını al maaşını değil" özel okul "ticaret hane" ve sizler öğrencisiniz "müşteri".

Geçmiş olsun.

Madde 134 - (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlâl eden kimse, (Değişik ibare: 02/07/2012-6352 S.K./81.md.) bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlâl edilmesi hâlinde, (Değişik ibare: 02/07/2012-6352 S.K./81.md.) verilecek ceza bir kat artırılır.

(2) (Değişik fıkra: 02/07/2012-6352 S.K./81.md.) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.

Dipnot: Bende özel okulda burslu okudum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı N0M4dh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun,
    Bir bilgisayarcı olarak şöyle bir açıklama yapayım önceden herhangi bir hesap çalmanın cezası çok cezası yoktu-katlanılabilir durumdaydı fakat kanun değiştikten sonra bu iş bizim için cidden "caydırıcı oldu". Şimdi siz cep telefonunun karıştırdığını yazmışsınız; ilgili kanunu en aşağıda paylaşacağım.

Üniversite hepinize ceza verdi olarak düşünecek olursak:
    1- aşağıdaki kanunu ihlal ediyor.
    2- eğer bunu bulan hoca / gözetmen izinsiz bir yere kopyaladı ise ceza 2 katı olmakta.
    3- olası bir mahkemede bu tarz izinsiz kayıt edilen materyaller delil olarak kullanılamıyor.
    4- siz sadece gurupta olduğunuzu belirtmişsiniz cevap yok demişsiniz; iş kötü yola gidecek olursa bana kumpas dersiniz.
    5- özel okulda sırf bu sebepten cezalandırırlar ise skandal olur çünkü bu "organize sanal suça giriyor" sicile işlemek zorundalar.

Ben sizin yerinizde olsam olay eğer cezaya giderse sosyal medyada olayı duyururdum sonuçta burası devlet kurumu "salla başını al maaşını değil" özel okul "ticaret hane" ve sizler öğrencisiniz "müşteri".

Geçmiş olsun.

Madde 134 - (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlâl eden kimse, (Değişik ibare: 02/07/2012-6352 S.K./81.md.) bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlâl edilmesi hâlinde, (Değişik ibare: 02/07/2012-6352 S.K./81.md.) verilecek ceza bir kat artırılır.

(2) (Değişik fıkra: 02/07/2012-6352 S.K./81.md.) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.

Dipnot: Bende özel okulda burslu okudum.
    vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı cok teşekkür ederim çok mantıklı şeyler söylemissiniz

srkn.ylc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kız arkadaşınız mı değil mi bilmem ama sizden birini yakcakmış... Eğer fotoyu kız çektiyse bence kız zan altında olmalı çünkü o çekip göndermiş bide yakalanan çocuk zan altında. O kıza sormalılar sen bunu çekip neden paylaştın diye. O da bu grup neden açıldı onu denemek amaaçlı attım diyebilir. Sonuçta boş kağıt. Boi kağıdı kim ne yapsın
    Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
    'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.

Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yerinde olsam hocayla karşılıklı sakin bir zamanda konuşur durumu açıklardım. Baktım hoca yanaşmıyor anlaşmaya kafaya koymuş cezayı. İnceden yukarda bahsedilen telefonu karıştırma olayının olası sonuçlarına değinirdim.
    Sonuçta size bir şey olmayacağını düşünüyorum. Kız'ın işi sakat ama.
    Sonuçtan haberdar edersen sevinirim.

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özel üni kimsenin işi sakat felan değil yahu işin ucunda para var aba altından sopa gösterin bence.... tabi burslu felan okumuyorsanız

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim anlamadigim konu sinav sirasinda gozetmen nasil telefonu alip bakabiliyor? Bencede konusarak ikna yokuna gidin. Uzaklastirma almak pek hos olmaz.
    AmcaPolo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sınav sonrası tutanak tutulmadıysa bir şey yapmazlar benimde başıma geldi kopyadan tutanak tutmadı hoca ama gözüm üstünde dedi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler