Hayırlı olsun.
Uzun uzun yazmak isterdim ama ben 2008 mayısta gittim oraya.
4 TAne sofor eğitim 1 tane çavuş eğitim ve 1 tanede soforluk yapamayan arıza bölüğü dediğimiz bölük vardı.
ben 1. Bölük ambulansa seçildim. Bizim zamanımızda eğitim birincisi bölük olduğu için çok aşırı eğitim yapardık. Onun haricinde Gaziemir sıcak haricinde sıkıntı yoktur.
1.Bölükte ambulans ve itfaiye vardı. Geri kalanlar man mercedes olarak dağıtım oluyor. Çavuş eğitim olursa biraz eğitim fazla yaparsın ama genelde orada kalır yada ulaştırma birliklerine düşersin.
Biz yaklaşık 200 ambulans soforu ve diğerlerinden (300 kişiden) yaklaşık 100 kişi doğuya düştü gerisi batıydı. Doğudakilern çoğuda koumtan soforuydu.
Rahat edersin ama düşeceğin yere göre değişir. Gaziemirde çok asker var. Çok sıcak. Ama iyi yönleri,içerideki kantin büyük. İnternet var. Ayrıca gece belli saate kadar açık fast food imkanı var. Çarşılarda konak vs gidersin. Yemekler iyiydi dışlarıda gelirdi (tüm acemi birlikleri öyle galiba)
Havaalanı yakın ve çok uçak kalkar, yandaki karahavacılıktan devamlı helikopterler kalkıp eğitim yaparlar.
Daha çok anlatmak isterdim ama zaman yetmez. . Ben 72 gün kaldım orada![]()