Zaten ölümlü kazaya karışınca ambulans, savcı falan beklemeniz gerekiyo kafamıza göre torbayamı atıyomuşuz ilk kez duyuyorum
Zaten ölümlü kazaya karışınca ambulans, savcı falan beklemeniz gerekiyo kafamıza göre torbayamı atıyomuşuz ilk kez duyuyorum
REDBULL GSİ
CORSA B TÜRKİYE
benim halen daha mahkemem sürüyor kasıtlı ceza yazdığı için dilekçe verdim şikayetçi oldum henüz bi cevap alamadım 2 ayı geçti
☻/
/▌ ''J.Я OKÇU''
/ \
,43 AZ 886 BMW 1.16i F20,41 UZ 106 İNDİGO GTi,43 SA 222 Corsa C Air Honda VTEC2 43AV306 MK5 Golf TSi 43 AE 577
Ceset torbası dedikleri basit bir plastik örtüYani o tv'lerde gördüğünüz cenazeyi taşımak için oydukları şey değil. Ve evet, ilk yardım setinin içinde olması gerektiği için zorunlu.
yakında direksiyon göbeğinde arma var die de yazarlar merak etmeyin...
KESER DÖNER SAP DÖNER; GÜN OLUR HESAP DÖNER...
TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları - Gerekli Ekipmanlar Listesi
Tuvturk un sitesindeki zorunlu ekipman listesinde ceset torbasi yok.
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...C4%B1%20trafik
2014 trafik mevzuatinda da ceset torbasiyla ilgili bir maddeye rastlamadim.Polisin anlayisli olmasi gibi bir beklentim yok.Gorevini duzgun yapsin ve ukalalik etmesin yeter.
Bende çok önceden internette birkaç haberde okumuştum, yeni kanunda, araç içerisinde ceset torbası bulundurmak ve aracın küllüğü var ise küllük içerisinde su bulundurulması zorunlu hale getirildi deniyordu inanmamıştım ama gerçekmiş demek.. kaldıki Allah kimseye göstermesin ama benim yanımda biri vefat etse ben ceset torbasına koyamam, öyle bir müdahale yapcak kadarda ilk yardım tecrübem yok, küllük işindede şahsen benim araçta küllüğün altında bi ton kablo vardı.. yani bazen bazı kuralları mantığım kabullenemiyor..
ig: erayender
5-6 sene önce falan olması lazım, arkadaşım jeton bulundurmamaktan yedi.şu anda var mı mevzuatta bilmiyorum ama o zamanlar varmış. cep telefonu var demiş olmamış. telefon kulubesi bile kalmamıştı ama yazdılar![]()
ceset torbası tüv ilk geldiği seneler çantanın içinde zorunlu idi.. o zamanlar tüv onaylı çantalar alanlar varsa aracında duruyorsa zaten ceset torbası vardır.. ondan sonra çok şikayet gelince haberlere falanda konu oldu insanların psikolojisi falan bozulmuş şikayetler olmuş çantadan kaldırdılar ceset torbasını.. yani şu anda tüv onaylı bir muayene çantası alırsanız içinde ceset torbası yokdur artık..
haliyle muayene çantasında olmayan bir şeyin zorunluluk olmasınada imkan yok..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Ceset torbası halk arasındaki adı. Birazda medyanın abartması ile adı öyle kaldı. Ama esasında basit bir örtüden başka bir şey değil ki TUVTÜTK'teki listede alüminyum yanık örtüsü denilen malzeme de aynı işi görmekte.
Dediğim gibi o siyah fermuarlı cenaze taşımak için kullanılan (her ne kadar dilim varmasa da böyle söylemeye) çantadan bahsedilmiyor yani.
Kullanım amacı olası bir durumda cenazenin üzerinin gazete kağıtları, karton kutular gibi malzemelerle kapatılmak yerine daha doğru düzgün bir şekilde örtülmesi. Zaten yapabilecek olsanızda herhangi bir yetkili gelene kadar cenazeyi yerinden kıpırdatamazsınız.
Hocam polisle atistinmi,niye böyle bir şey yaptı..yoksa bmw yi görünce zengin buna koymaz diyemi..garip geldi..ehliyetsiz ve ruhsatsız çevirmeden geçtiğimi bilirim..abi,abi deyip tabii..
AFR si fakir e ceken adam.....
tüv ilk geldiğinde ceset torbası tüv muayene çantalarında vardı siyah bir şeydi yanlarında tutma kaldırma ipleri vardı ortada fermurarı vardı torbanın üstünde ince plastik saydam kağıt geçmelik kare bir alanda vardı orayada cenazenin ismi soy ismi varsa telefon irtibat nosu yazılıp koyuluyormuş falan öyle poşet örtü falan değildi bildiğin meftanın içine konulması için yapılmış bir torba idi.. görmüşdüm ordan aklımda..
sizin dediğiniz ayrı olabilir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
abiler konuya açıklık getirmek açısından , cezanın hangi maddeden yazıldığını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabilirim 2006 yılında yapılan yönetmelik değişikliği ile araçlarda bulunması zorunlu olan ilkyardım malzemeleri :
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Araçlarda bulundurulması gereken ilk yardım malzemeleri
MADDE 10 – (1) Araçlarda aşağıda belirtilen ilk yardım malzemeleri bulundurulması zorunludur.
CİNSİ : MİKTARI :
Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m) 2 Adet
Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50’lik kutu) 1 Kutu
Üçgen sargı 3 Adet
Antiseptik solüsyon (50 ml) 1 Adet
Flaster (2 cm x 5 m) 1 Adet
Çengelli İğne 10 Adet
Küçük makas (paslanmaz çelik) 1 Adet
Esmark bandajı 1 Adet
Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden) 1 Adet
Yara bandı 10 Adet
Alüminyum yanık örtüsü 1 Adet
Tıbbı eldiven 2 Çift
El feneri 1 Adet
Cezai işlemler
MADDE 11 – (1) Bu Yönetmelikte belirtilen hükümlere uymayan sürücüler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili hükümlerine göre cezalandırılır.
(2) Ayrıca, bu Yönetmelikte belirtilen kural, yasak, zorunluluk ve yükümlüklere uymayan sürücüler araç kullanmaktan men edilir.
detaylı bilgi için:
T.C. Resmî Gazete
tüvtürkte te pek farklı bir şey yok aslında
Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m), 2 Adet
Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50’lik kutu), 1 Kutu
Üçgen sargı, 3 Adet
Antiseptik solüsyon (50 ml), 1 Adet
Flaster (2 cm x 5 m), 1 Adet
Çengelli İğne, 10 Adet
Küçük makas (paslanmaz çelik), 1 Adet
Esmark bandajı, 1 Adet
Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden), 1 Adet
Yara bandı, 10 Adet
Alüminyum yanık örtüsü, 1 Adet
Tıbbı eldiven, 2 Çift
El feneri, 1 Adet
http://www.tuvturk.com.tr/adim-adim-...r-listesi.aspx
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)