User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Audi A4 2.5TDI Nasıldır

Mert G - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Audi A4 2.5TDI Nasıldır

Arkadaşlar selam, S2000imi sattıktan sonra hem 4 kişi binebileceğim hem de performans olarak çok öldürmeyecek uygun bir araba bakarken 2004-2005 2.5tdi audileri buldum. 1.9lara göre çok tutulmasa da performans ve sorunsuzluk bakımından bilen/kullananlar var mı? quattro olanları haldex sanırım, bunlara da s3ler gibi haldex controller takılır mı? kronik arızaları nelerdir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a6'sından vardı 2000 model. bizdeki 150likti ama performansı o tank gibi arabaya göre çok fazla iyiydi kanımca. motordan herangi bi sıkıntı çekmedik
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.5 v6 sanırım bunlar volkswagenin touareg ve skodalarn superb lerde kullandığı motor olması laızm ben kullanmıştım gayet araç için yeterlioluyor.
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    a6'sından vardı 2000 model. bizdeki 150likti ama performansı o tank gibi arabaya göre çok fazla iyiydi kanımca. motordan herangi bi sıkıntı çekmedik
    bana da yüksek tork sayesinde kullanım zevki verir gibi geldiği için tercih etsem mi diye düşünüyordum, a4te 180lik var, a6ya 150lik bile yetiyorsa bana da yeter.

Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.5 v6 sanırım bunlar volkswagenin touareg ve skodalarn superb lerde kullandığı motor olması laızm ben kullanmıştım gayet araç için yeterlioluyor.
    ben de öyle biliyorum, bir arkadaşım motoru nadir bir motor, anlayan usta çok bulamazsın dedi ama özellikle touareg ve a6larda bolca mevcut, sadece yeni nesli yok motorun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a4'teki hem gücü yüksek hemde a4 kasa olarak daha hafif. hayli hayli yeter diye düşünüyorum ama s2000'den sonra bilemiyorm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a4'teki hem gücü yüksek hemde a4 kasa olarak daha hafif. hayli hayli yeter diye düşünüyorum ama s2000'den sonra bilemiyorm
    yok asla s2000 kıyaslaması değil ama 3008e-hdi var eşimde, bazen inip koşasım geliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert G Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok asla s2000 kıyaslaması değil ama 3008e-hdi var eşimde, bazen inip koşasım geliyor
    hahaha

o zaman a4 size kesinlikle iyi gelicek konforu rahatlıgı 10 numara araba

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 1.9 tdi'ını kullandım, hdi'dan kat kat performanslı. 2.5'lik uçuyodur Allah bilir. s-line'ların süspansiyonları aşırı sert. sürücü kısmı biraz dar. (1.85 boyundayım, onun için bana öyle gelmiş olabilir.) quattro sürüşte güzelliğini farkettirir emin olun. bir de ciddi bi iç mekan kalitesi var aracın. kitap gibi kokpiti, taş gibi malzemeleri ve iplik gibi ince işçiliği var. servis bakımlısı önerilir.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düşünürseniz sw a6 tavsiye ederim şiddetle. ben 1.90ım. abim 1.87 falan. arka arkaya oturdugumuzda ön koltuk çok geride oluyo ve ben arkada yayılsam bile ön koltuga dizim deymiyo çok fazla geniş. hele bagajına yatıp uyuyabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 1.9 tdi'ını kullandım, hdi'dan kat kat performanslı. 2.5'lik uçuyodur Allah bilir. s-line'ların süspansiyonları aşırı sert. sürücü kısmı biraz dar. (1.85 boyundayım, onun için bana öyle gelmiş olabilir.) quattro sürüşte güzelliğini farkettirir emin olun. bir de ciddi bi iç mekan kalitesi var aracın. kitap gibi kokpiti, taş gibi malzemeleri ve iplik gibi ince işçiliği var. servis bakımlısı önerilir.
    boylarımız yakın gibi, aslında bende genelde geniş geniş oturmayı severim ama zaten arkada en fazla bebekler olucağı için koltuğu en geride kullanma şansım olur. bu arada benim de en çook dikkatimi çeken 10 yıllık araba olmasına rağmen iç mekanın hala çok sağlam ve kaliteli durması. inşallah temiz bulurum bi tane.

düşünürseniz sw a6 tavsiye ederim şiddetle. ben 1.90ım. abim 1.87 falan. arka arkaya oturdugumuzda ön koltuk çok geride oluyo ve ben arkada yayılsam bile ön koltuga dizim deymiyo çok fazla geniş. hele bagajına yatıp uyuyabilirsiniz
    aslında gönül allroad'dan yana ama ucuzları korkutuyor, temiz olanlar da beni aşıyo

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başka konuda da söylemiştim, iç mekanda 10 yıllık araç olmasına rağmen tık ses yoktu bindiğim a4'te. yineliyorum; s-line'ların süspansiyonları çok sert olduğu gibi direksiyonları da sert. dururken ya da düşük hızlarda tek elinizle gerçekten zorlanırsınız çevirmek için. genişlik konusuna tekrar değinirsek s2000'den inen birisi için a4; banyodan salona geçmiş gibi olur.

bir de audi kullanmak, hele hele 1.6 pancar motora sahip olmayan yüksek hacimli bi audi'yse bambaşka bi olaydır. bu kasa a4'ler zaten kaslı duruyor ki (özellikle arka yanlar) kendinizi daha özel hissedersiniz.

aman hocam dediğim gibi, servis bakımlısı olsun. tdi güzel motordur ancak bakılmazsa güzel değildir.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başka konuda da söylemiştim, iç mekanda 10 yıllık araç olmasına rağmen tık ses yoktu bindiğim a4'te. yineliyorum; s-line'ların süspansiyonları çok sert olduğu gibi direksiyonları da sert. dururken ya da düşük hızlarda tek elinizle gerçekten zorlanırsınız çevirmek için. genişlik konusuna tekrar değinirsek s2000'den inen birisi için a4; banyodan salona geçmiş gibi olur.

bir de audi kullanmak, hele hele 1.6 pancar motora sahip olmayan yüksek hacimli bi audi'yse bambaşka bi olaydır. bu kasa a4'ler zaten kaslı duruyor ki (özellikle arka yanlar) kendinizi daha özel hissedersiniz.

aman hocam dediğim gibi, servis bakımlısı olsun. tdi güzel motordur ancak bakılmazsa güzel değildir.
    s2000e 1 yılda sadece 1.500km bindiğim için aslında çok alışamadım darlığına motor konusunda çok haklısın ama aslında aklımı kurcalayan şeyler de var, internette bakıyorum adam satıyo araba 110.000kmde falan, ya 2004 yılında kimse az km yapmak için dizel almıyordu, gerçekten kmsine inandığım arabayı alırım ya da bazen şeytan dürtüyo, motoru çok temiz olmasada geri kalanı düzgün bitane alıp, ufaktan motor/turboya mı girişsem diyorum. bi de şu haldex controller falan uyuyor mu onu öğrenirsem daha da dürtücek gibi o şeytan

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel olabilir mi ?
    Ben yüklemeyi planlıyorum.Aracımı değiştireceğim.Yakıt biraz çekinmeme sebep olduğu için dizele yöneldim.
    Bu motorlar 1.9tdi'lar gibi yüksek güçlere dayanıklı mı ? Atıyorum turbo,egzoz,yazılım üçlüsü sonrası orta ayar bir map ile ne güçler çıkar ?

doncarlo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.5 a4 quattro alalı bir hafta oldu aracın maşallahı var yakıtı da öyle aman aman değil uzun yolda 140-150 kilometre ile 9-10 litre civarı yakıyor.

@Ufuk sadece yazılımla 179 den 200 civarı hplere çıkılabildiğini biliyorum

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanırım 2.5 tdi lar da common rail değil yani 1.9tdi lar gibi eski tip. 1.9 un sorunsuzluğu ve ne koyarsan yakar mantığı bu motorda da mevcut olmalı. Vergisi dışında 1.9 a göre belki birazcık fazla yakar ama iyi bir tercih olabilir

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200 kesmez 1600kg araba ben oturunca 1700 olacak.Aktarma kaybı(quattro) vs derken 250ler ve üstü olsa diye iç geçirdim

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bizde 99 a6 2.5tdi vardı zamanında belçika ithalatı türkiyede a6 larda olmayan donanımlar vardı şişme koltuklar falan.. 150 beygirdi biz bir sıkıntı yaşamamışdık gayette az yakıyordu ama şunuda belirtmek lazım o zamanlar araba bizde 3-4 yaşında falandı.. aynı motor super b ve touareg lerdede kullanıldı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.5 a4 quattro alalı bir hafta oldu aracın maşallahı var yakıtı da öyle aman aman değil uzun yolda 140-150 kilometre ile 9-10 litre civarı yakıyor.

@Ufuk sadece yazılımla 179 den 200 civarı hplere çıkılabildiğini biliyorum
    105 lik tdi lar sadece yazilimla 150 hp oluyo

Yazilim + egzoz ile 240 250hp leri görür

doncarlo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Ufuk yatırdığın paraya bağlı tabi ben sadece yazılımdan bahsettim 250 artı da hayal değil tabi ki

@Cgn53 Hocam varmıdır bir örneği bakabileceğim ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)