1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Ben yerim çok kaşımamak lazım kanka![]()
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Helal kesim çok hassas bir konu.
Ticari kazanç sağlamak için dini ticarete alet etmek bana ters.
2009-2010 da Ortadoğu'ya ihracat yapabilmek için helal belgesi aldık.
İlerleyen yıllarda helal belgesi konusu cıvıdı.
Bu sene Mayıs ayında helal belgemizin iptalini için başvurdum.
Bana göre dünya üzerinde helal mi haram mı karar verecek hiçbir kurum yoktur, sadece mülkün sahibi Allah karar verebilir.
Bu konuda tek bir rehber var, KURAN-I KERİM, yani yüce Allah'ın ayetleri.
Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah
ALO DÖNER HATTI:
Bülentcim, baton döneri büfelere 6,40 TL den satıyoruz.
6,40 TL / Kg.
% 40 fire verir, ateş karşısında.
6,4 / % 0,6 = 10,66 TL bir kilo pişmiş dönerin piştikten sonraki maliyeti.
10,66 TL 1 kilosu pişmiş.
Ekmek arasında 80 gram döner var ise:
10,66 x 0,08 = 0,85 TL bu sadece tavuk dönerin maliyeti.
100 gram döner var ise maliyet 1,066 TL beher ekmek için.
ekmek, salatalık, tüp, işçilik, kira hariç.
asıl konu 3 tür döner var:
1- entegre tesislerin sattıkları döner var. Bizlerin ürettikleri.
2- merdiven altı tabir edilen, bir evin içinde üretilen dönerler var.
3- büfedeki şef en ucuz tavuk ne ise onu alıp, kendisi soslayıp çubuğa takıyor. Bizim gibi denetlenmediği için, ssk, vergi, dezenfeksiyon maliyetleri olmadığı için daha ucuza mal edebilir.
En temiz en modern dönerin 1 ekmek içi maliyeti, sadece tavuk eti maliyeti kabaca 0,85 TL- 1,000 TL
Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah
Abi 2.5 - 3 tl tavuk döner kurtarır. Ama ankara vs istanbul buralarda bunu yapan kurtarabilen adama helal olsun denir . En basitinden örnek veriyorum Sakarya'da çiğ köfte aynı marka porsiyon 3 tl ise istanbulda 4.5-5 tl mal aynı malzeme aynı ama bulunduğu yer olayı değiştiriyor.
Ürünün fiyatından çok nerede satıldığı daha önemli.
Ama bulunduğum şehirde 4-5 liraya adam gidip ekmek arası tavuk yemez.
tavuk dönerin maliyetinde %40 fire olmaz. maksimum kuruyağan kadar pişirmesi sebebiyle %20 olur.
GOT DİESEL&TORK
yani diyosunuz ki 2 tl ye döner normaldir he mi
şaka bir yana,
bir arkadaş da bu kadar tavuğu nerden buluyorsunuz diye sormuş, bu sektörle alakam yok ama araştırıyorum zaman zaman.
buzdolabından bozma kuluçka makinaları var , hatta ve hatta biraz araştırırsanız ve yekten elektronik bilginiz var ise bu makinayı kendiniz bile yapabilirsiniz.
ısparta / eğirdir de samimi arkadaşlarım. bir ay kadar bir süre araştırdılar ve yaptılar. cayır cayır kuluçkaya yumurta basıyorlar. tavuk, bıldırcın vs.
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
hakiki tavuk döner sırt'dan yani fleto dediğimiz kısımdan yapılır
tabi kimse bunu yapmadığı için but vs karışında fire oranı düşüyor
%100 fletodan yapılırsa %40 vermese bile %20'den fazla fire vereceği kesin![]()
Mert Bey,
Yemde tavuk unu kullaniyor musunuz?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)