User Tag List

Sonuçlar: x-type 2.5 veya 3.0 alınmalı mı?

Katılımcı sayısı
75. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • evet

58 77.33%
  • hayır

12 16.00%
  • kararsız

5 6.67%
Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: jaguar x-type hakkında bildikleriniz/düşündükleriniz

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

jaguar x-type hakkında bildikleriniz/düşündükleriniz

arkadaşlar Allah kısmet ederse artık otomobil alma arefesine girmiş bulunuyorum. bütçem 30.000 tl. otomobil alımında birkaç sağlam kriterim var: otomatik şanzıman, benzinli ve güçlü motor. nedendir bilemem genelde kimselerin sevmediği ya da piyasada rağbet görmeyen modellere karşı bi ilgim ve sempatim var. mesela jaguar x-type 2.5 ya da 3.0. bu aracı almayı kafaya koydum, tabi fikirleriniz çok önemli. bu aracı kullananlarınız ya da hakkında birşeyler bilenleriniz vardır elbet. belki daha da bağlayacaksınız bu araca beni, belki de soğutacaksınız. en azından oylamaya katılmanızı rica edecem. yakıt ve vergi masraflarını işin içine sokmadan yorumlarsanız sevinirim. şunları birkaç donanım/fiyat/görüntü olarak emsal teşkil etsin olsun diye ekledim:

Jaguar X Type 3.0 Executive 2001 Model 24.750 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 107143801

Jaguar X Type 2.5 Executive 2004 Model 29.000 TL Galeriden satılık ikinci el Bej renk - 106562435

Jaguar X Type 2.5 Executive 2003 Model 30.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 105679571

bilgi ve fikirleriyle yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

teggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2005 den beri kullanıyoruz. 3.0 almanı tavsiye ederim performans açısından. Konfor olarak o fiyata daha iyisini bulamazsın. awd 231 hp, 280nm kullanması keyifli motor sesi çok güzel. Şase mondeo motor şanzıman jaguardır. Pek sorun çıkarmadı şimdiye kadar, zaten 40000 km yapamadık daha. Gidişi tatminkardır. Max torkunu 3000 devirde verir, 5. vites 3000 devirde 135 görürsün. Bilemiyorum başka sorun varsa alabilirim...

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih abi Jaguarlar ile ilgili bilgim yok ama inan araba almana çok çok sevindim.

İlk üye olduğun zamanlarda ya da ilk mesajlarında mıydı hatırlamıyorum ''inşallah bende bir gün araba sahibi olmayı çok istiyorum'' demiştin. Kısmet bugünmüş abi...Tekrardan hayırlısı olsun...

reDevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla abi bana kalırsa o paralara alıncak en iyi arabalardan biri yakıt vergi problemin olmadıktan sonra hiç düşünmeden temiz bir tane bulur alırdım benimde merak ettiğim bir konu takipteyim.
    Hayat direksiyonu tutan ellerde, ölüm gaza basan ayaktadır. Bunun eğlencesi ise ölümüne basıp hayata tutunmaktır !

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bu tarz bi konu açmayı düşünüyordum. 2.0 Dizel düz vites düşünüyorum ben de.

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mondeoyla aynı platform üzerine kurulduğunu çok net hatırlıyorum

belki faydası olur die yazdım
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lisedeyken arkadaşın babasında 2.0 dizeli vardı. Kaçırdığında gezerdik. Konforlu güzel bir otomobil(araba demek doğru olmaz). Neticede Jaguar. Fiyatları da modeline ve markasına göre gayet güzelmiş. Bu fiyatlarda belkide alacağın en sükseli otomobillerden biridir.
    Kaporta ve motor yedek parça yönünden sıkıntı olabilir. Mondeo ile ortak bantta üretildi diye biliyorum.
    Alacak olmana sevindim. Hayırlısı.

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç kullanmadım.. Hiç binme fırsatım olmadı..

Ama gel gelelim sokakta orada burada nerede görürsem göreyim ilgiyle inceler dönüp dönüp tekrar bakarım bu arabalara..

Kullanma fırsatım olmadığı için çok yorum yapamıyorum fakat o senelerde üretilen araçlar içinde en klas araçtır. hatta yeni arabaların çoğunu bu araca değişmem açıkcası görüntü olarak..
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Piyasanın fiyatlama fonksiyonu sizinkinden farklıysa en büyük fayda maksimizasyonunu siz yapabilirsiniz. Örneğin piyasada yedek parçası pahalı araba para etmiyorsa, sizin için de bu sorun değilse alın size faydanızı maksimize etme imkanı. Veya sizin için yakıt önemli değilse, "atımın arpasını eksik etmem" diyorsanız alın size bir başka maksimizasyon imkanı daha. Ama hiçbir taviz vermeden, o da olsun, bu da olsun derseniz piyasanın fiyatlama fonksiyonuna razı olmak zorunda kalırsınız. Piyasanın fiyatlama fonksiyonu bir araç için düşük değer biçmişse o aracın özelliklerinden bir veya birkaçı muhakkak piyasanın aradığı niteliklere sahip değildir.
    Şu yorum çok hoşuma gitmişti.

Abi yakıt, vergi masrafları sorun değilse almamak için çok fazla neden kalmıyor bence.
    Hiç sürme imkanım olmadı ama benim de oldum olası hep ilgimi çekmiştir bu arabalar.

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç bir zaman kullanma şansım olmadığı ama nerede görsem gözümü alamadığım araçtır kendisi 5 sene önce falan edirne'de x type taksi görmüştüm dibim düşm üştü taksilik bile yakışmış demiştim kendi kendime

m. ali öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç kullanmadım.. Hiç binme fırsatım olmadı..

Ama gel gelelim sokakta orada burada nerede görürsem göreyim ilgiyle inceler dönüp dönüp tekrar bakarım bu arabalara..

Kullanma fırsatım olmadığı için çok yorum yapamıyorum fakat o senelerde üretilen araçlar içinde en klas araçtır. hatta yeni arabaların çoğunu bu araca değişmem açıkcası görüntü olarak..
    içimden geçen herşeyi yazmışsın

kronik problemi var mıdır ?
    motor başka araçlarda kullanıldı mı ? parça tedariği açısından.

vergi yakıt harici bunlar önemli bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı teggy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2005 den beri kullanıyoruz. 3.0 almanı tavsiye ederim performans açısından. Konfor olarak o fiyata daha iyisini bulamazsın. awd 231 hp, 280 nm kullanması keyifli motor sesi çok güzel. Şase mondeo; motor, şanzıman jaguardır. Pek sorun çıkarmadı şimdiye kadar, zaten 40.000 km yapamadık daha. Gidişi tatminkardır. Max torkunu 3000 devirde verir, 5. vites 3000 devirde 135 görürsün. Bilemiyorum başka sorun varsa alabilirim.
    eyvallah, konuda ulaşamazsam da özelden rahatsız ederim.
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatih abi Jaguar'lar ile ilgili bilgim yok ama inan araba almana çok çok sevindim.
    İlk üye olduğun zamanlarda ya da ilk mesajlarında mıydı hatırlamıyorum ''inşallah bende bir gün araba sahibi olmayı çok istiyorum'' demiştin. Kısmet bugünmüş abi. Tekrardan hayırlısı olsun.
    çok sağol kardeşim. Allah hepinize gönlünüzdekini nasip etsin. aracı almam 1 ayı bulur. aslına bakılırsa benim çapımda bi adamın (2.300 lira maaşlı ptt'de postacı) jaguar tercihi garip olur ama otomobil benim hayattaki tek maddi bağımlılığım olduğu için gönlümün sesine gidecem.
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de bu tarz bi konu açmayı düşünüyordum. 2.0 dizel, düz vites düşünüyorum ben de.
    kardeşim seninle bazı konularda aynı düşüncelere sahibiz. e39'a kafayı koyup 300m gibi bi devi tercih etmen harbiden güzeldi. ben de üst orta sınıfçıyım aslında.

diğer arkadaşlara da fikirleri ve güzel temennileri için teşekkür ediyorum. devam ediyoruz yorumlara hadi bakalım.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

yusufbatırel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fatıh 3.0 top gearda test edıyorlardı 3.0 golf 1.4 bıde japon full depo 1050 km yarısı))ınanmıycaksın adam klıma acık 1000 km yaptılar 50 yle bende sok olmustum bı abımın arabasına bınmıstım cok konforlu cokta memnundu ama fıkrımı sorarsan 20 bıne daha eskısını alırım)kalan paraya toplarım onu ınceden kımsede yok yapılmıs

Emir-Sb3R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yusufbatırel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fatıh 3.0 top gearda test edıyorlardı 3.0 golf 1.4 bıde japon full depo 1050 km yarısı))ınanmıycaksın adam klıma acık 1000 km yaptılar 50 yle bende sok olmustum bı abımın arabasına bınmıstım cok konforlu cokta memnundu ama fıkrımı sorarsan 20 bıne daha eskısını alırım)kalan paraya toplarım onu ınceden kımsede yok yapılmıs
    var var )

ben satmak için aldım 6 ay olucak neredeyse satamadım çok memnunum , keyifli arabadır memnun kalırsınız.evdeki 4. jaguar olduğundan servistir parçadır genel olarak anlarım jaguarlardan , bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    soru isteyenlere soruyorum: biz bu aracın parçalarını nereden temin edebiliriz? mesela farlar gitti ya da arka tampon. nereden bulacaz? ikincisi bakım yaptırabileceğimiz güvenilir ustalar nerelerde var? antep, kayseri ya da adana'ya yakın yerlerde özellikle.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Emir-Sb3R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mekanik olarak işini iyi bilen bütün fordçular bakar , yürüyen falan aynı , bizde bir de s-type var 4.0 , onun bile şanzımanı falan ford.. ki sen bakım falan diyorsun bakımını heryer yapar öyle sıkıntılı işçiliği zor bir araba değil x-type , s-type biraz daha nazlı mesela..

onun haricinde yedek parça olarak yine yürüyeni ya da filtreleri falan ortak parça numaralarıyla ford üzerinden temin etmeye bak , ben hengst alıyorum mesela filtreleri falan kendi sitesinde modeli girince hangi arabalarla aynı olduğunu da çıkarıyor o şekilde bulmak daha kolay parçacıların çok haberi yok çünkü..

fardır tampondur falan da ortaklarda inanılmaz pahalı , kısacası onları ya kaskodan alıcaksın ya da maslakta falan bütün parçaları var çıkma olarak , herşeyi bulunuyor sıkıntılı değil ancak sıfır almak istersen yurtdışı kanalın yoksa ortaklardan başka kapı yok malesef..

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    valla manuel 2.0d olanını baya kullanma sansım oldu ist. içinde gayet rahat konforlu araç .sadece kullandıgımdan araçta sıkıntımı vardı yada hepsimi ole bilemiyorm ama biraz dalgaanıyodu hızlı serit değiştirmede
    1881 - 193

ykavcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    x type modelinin 2,0 dizelini ilk çıktığı zamandan beri sevmişimdir, benzinlileri bana göre değil.
    kasa olarak çok güzel hatlara sahip, iç tasarımı bence emsalsiz güzellikte..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay arkadaş şu işe bak, ben anketi şu anki tablonun tam tersi şeklinde tahmin etmiştim. bugün kayseri'de enes oto'daki 2.5'liğe baktım. gerçekten yorgun ve hırpalanmış duruyordu. galericinin yanında mesaj attık, sorgulattık. şöyle bi cevap geldi: "kayıtlarımıza göre xxx şasi no'lu aracın 1 adet hasarı mevcuttur. hsr 1: 24/04/2007, çarpma" tramer dedikleri bu sorgu mu oluyo acaba?
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)