User Tag List

Sayfa 1/12 12311 ... SonSon
214 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ünivesiteyi Bırakmak

106GTİ
    Misafir

Ünivesiteyi Bırakmak

İyi akşamlar,

Bu yıl liseden mezun oldum lise 2 de 1 yıl kaldığım için 5 yılda mezun oldum üniversite olarak Lüleburgaz çıktı 5 Eylül'de gidip kayıt yaptırdık yurtla anlaştık,

Herşey iyi güzel ayın 17 sinde okullar başladı, Perşembe günü saat 12,den sonra ders yok ders programı öyle ayarlanmış bende İstanbul'a geliyordum hafta sonları.

İlk haftalar öyle böyle geçti derken yavaş yavaş gerçeği anlamaya başlamıştımki 2-3 hafta önce içimde bir gram bile okuma hevesi yokmuş.. Derslere kendimi veremiyorum, ödev yapmıyorum, not almıyorum düzgün vs vs. Lüleburgaz'ada pek ısınamadım ( Bir de orda yurtla anlaşma yapmıştık aylık 250 yurda gidiyor 300-400 de bana gidiyor aylık 750 civarı masraf oluyordu. Ve bu giden para canımı sıkıyordu boşa gitmiş hissediyordum..

İçimde hiç okuma hevesi olmadığı için o paralar zoruma gidiyordu en son bi karar aldım kendi kendime hem ailemin emeğine yazık hem benim zamanıma sene sonu sınıfta kalmaktansa bırakmak daha iyidir diyorum..

Pazarlama bölümü okuyorum...

Sizce bırakmalımıyım tavsiyeleriniz nelerdir.. Başarılı olacağıma inanmıyorum umutsuzum okuldan... Evdekilere söylemeye de çekiniyorum içim içimi yiyor...

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yıllıksa bırak, 4 yıllık kovala, tekrar gir.
    Sakın üniversite okumaktan vazgeçme, sakın..

106GTİ
    Misafir
    2 yıllık abi üniversite.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sevdiğin okul değilse çok geç olmadan bırak, cidden istediğin bi yer için çalış. Şimdi olmasa sevmediğin için eninde sonunda bırakacaksın. Zaman kaybı olmadan istediğin yer için çabala.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 yıllık bir üniversiteye geçmeye çalış.. Sakın ama sakın vazgeçme daha önce de dediğim gibi..
    Diyorsanki aileden gelen kurulu düzenim var, mesleğim işim hazır o tamamen ayrı bir tartışma konusu. Ama yine de lisansı bitir derim öyle bile olsa..

ozzi41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum 2 yıllıkta olsa oku sonrasında çok pişman olursun 2 yıl dişini sık sonrasında açıköğretimden 4 yıl yaparsın ve 4 yıllık mezunlara tanınan imkanlardan faydalanırsın en azından

UmutRıza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 yıllık bölümlere hazırlanacaksan bırak ama illaki bir şekilde tahsilini tamamla başka bir bölümdede olsa.
    Gs 206 GTI, SE ALFA 159,HZK 206 GTİ, KF OUTLANDER

MagicPerformance

106GTİ
    Misafir
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevdiğin okul değilse çok geç olmadan bırak, cidden istediğin bi yer için çalış. Şimdi olmasa sevmediğin için eninde sonunda bırakacaksın. Zaman kaybı olmadan istediğin yer için çabala.
    Valla okulu sevemedim hem de şehre alışamadım ama asıl olan okul iyi gelmedi.. Seneye çalışıp daha iyi bir yeri kazanacağımı da ummuyorum niye derseniz içimde hiç ders çalışma isteği yok maalesef..

Alıntı fore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 yıllık bir üniversiteye geçmeye çalış.. Sakın ama sakın vazgeçme daha önce de dediğim gibi..
    Diyorsanki aileden gelen kurulu düzenim var, mesleğim işim hazır o tamamen ayrı bir tartışma konusu. Ama yine de lisansı bitir derim öyle bile olsa..
    Abi liseyi zor bitirmiş adamım hiç kitap açmadım lisede hiç ders hevesim yok içimde 4 yıllık zor gözüküyor be abi Aileden hazır işte yok

CRX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bırak gitsin öyle aman aman bir kaybın olmaz, ayrıca pazarlamayı okumuş olmak için okumanın bi anlamı yok, az biraz yırtıksan zaten o işi yaparsın, kişinin içinde olması lazım biraz satış pazarlama yeteneğinin, ya çalış 4 yıllık kazan yada açıköğretimden lisans bölümlerinden birine kaydol ama bu sırada da boş durma kendini yetiştir ufaktan para kazanmaya çalış, mantıklı bir şekilde ailene anlatırsan anlayışlı olacaklardır bence, asi gençlik gibi okulu bırakıp valizlerinle pat diye karşılarına çıkma yeter

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum millete 4 yıllık yetmiyorda üstüne bir şey koymak için dünyanın çabasını harcıyor.sen tutup üniversiteyi bırakacağım diyorsun eğer maddi açıdan sıkıntın yoksa okumana bak.bende başladığım bir üniversiteden ayrıldım 1 yıl evde oturdum o yıl çok kötü geçmişti.bütün arkadaşlar üniversitede ben evde oturuyorum.bu çok kötü bir duygu..bu sene kafama koydum istediğim bir bölümü yazdım ve kazandım çok şükür.eğer seninde kafanda başka bir bölüm varsa 1 sene daha hazırlan ama sakın okumaktan vazgeçme.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıköğretim de zorlaştı.. Laylaylom bitmez kolayına..
    Beni eleştirenler olabilir, haklıdırlar da ama 9 ay askerlik farkı için bile 4 yıl oku derim hiçbirşey için değilse. İşin muhasebesinde değilim 4 yıl kaybetmeye değer mi vs. diye, daha önce çok tartıştım hazırlıklıyım yani sölim
    Oku kardeş oku, kendini zorla oku, ikinci öğretim olsun gündüz çalış yine oku.. Ama ne yaparsan yap o 4 seneyi bitir..
    Üniversite ya da okul işleri bana göre değil diyorsun ama hayat da öyle çok kolay değil..

106GTİ
    Misafir
    Bu akşam anneme açtım biraz konuyu biraz fırça yedim ama oraya gidip başarısız olsam daha mı iyi kii ): Babamla daha konuşmadım bakalım

4 yıllık biraz zor gibi hiç ders birikimim yok unuttum bütün konuları da ): Hayat zor üniversite lazım iyi bir meslek için ama okuyamıyorum ki ):

uluckaban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Millet okucam diye can atar bizim ki bulmuş bunuyor. Üniversite hayatı güzeldir yaşamaya bak. Biraz dişini sık çabala çalış herşeyi devletten bekleme. Madem okumaya niyetin yoktu neden gittin? Madem aileni düşünüyorsun giden parayı düşünüyorsun okulu bırakayım diye düşünceye kapılacağına adam gibi dersine bak okulunu bitir parada boşuna gitmesin ailende üzülmesin. 4 yıllık kazanmaya bak diyorsunuzda bu adamda okuma niyeti yok. Dershaneye vs. gitse yine para boşuna gidecek. Aklını topla biraz.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 106GTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi akşamlar,

Bu yıl liseden mezun oldum lise 2 de 1 yıl kaldığım için 5 yılda mezun oldum üniversite olarak Lüleburgaz çıktı 5 Eylül'de gidip kayıt yaptırdık yurtla anlaştık,

Herşey iyi güzel ayın 17 sinde okullar başladı, Perşembe günü saat 12,den sonra ders yok ders programı öyle ayarlanmış bende İstanbul'a geliyordum hafta sonları.

İlk haftalar öyle böyle geçti derken yavaş yavaş gerçeği anlamaya başlamıştımki 2-3 hafta önce içimde bir gram bile okuma hevesi yokmuş.. Derslere kendimi veremiyorum, ödev yapmıyorum, not almıyorum düzgün vs vs. Lüleburgaz'ada pek ısınamadım ( Bir de orda yurtla anlaşma yapmıştık aylık 250 yurda gidiyor 300-400 de bana gidiyor aylık 750 civarı masraf oluyordu. Ve bu giden para canımı sıkıyordu boşa gitmiş hissediyordum..

İçimde hiç okuma hevesi olmadığı için o paralar zoruma gidiyordu en son bi karar aldım kendi kendime hem ailemin emeğine yazık hem benim zamanıma sene sonu sınıfta kalmaktansa bırakmak daha iyidir diyorum..

Pazarlama bölümü okuyorum...

Sizce bırakmalımıyım tavsiyeleriniz nelerdir.. Başarılı olacağıma inanmıyorum umutsuzum okuldan... Evdekilere söylemeye de çekiniyorum içim içimi yiyor...
    2004 lise mezunuyum, hala 2 yıllık işletme meslek yüksek okulu + açık öğretimi bitirmedim (Şuan AOF4.sınıfım) 25 yaşındayım

kardeşm dün ağrıya teslim olmaya gitti 15 ay askerlik yapacak ben 5.5 ay 'abi ne yap et okulu bitir kısa yap askerliği' tek söylediği bu

106GTİ
    Misafir
    Bu aralar çıkmazlardayım üniversiteyi bıraksam yarın öbür gün güzel bir iş bulabilirmiyim diyorum elimde diplomam olmadan..

Hadi zorlasam kendimi hiç temel yok ders-bilgi birikimi yok okuma hevesi yok başka şehirde yurt ortamını sevemedim harcanan paraya üzülüyorum ( okumaya niyetim olsa göz ardı edicem de zoruma gidiyor böyle boşa gidiyormuş gibi geliyor ) derslere veremiyorum kendimi...

Aslında çok güzel diyorsunuz dişimi sıkıp 4 yıl okuyabilsem ama sıfırım ders konusunda ): Bu sene dershaneye gitsem okulu bırakıp gene veremicem kendimi derslere konulara boşa gidicek dershane parası..

Maddi durum iyi Allah'a şükür bu aralar çıkmazlardayım dediğim gibi kendimi arıyorum.. Teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 yıllıksa bırak, 4 yıllık kovala, tekrar gir.
    Sakın üniversite okumaktan vazgeçme, sakın..
    Aynen bence de boyle olması gerekiyor...

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yada 4 fark etmez o diploma bir işe yaramayacagını bilsen bile bence pes etme oku, okumaktan kimseye zarar gelmez o diploman gün gelir bir işine yarar.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bırak kardeş bırak hiç kasma...sonra ömrünü başkalarının imkanlarına bakarak içe geçirerek geçirirsin...

lan biraz aklınızı başınıza devşirin...nasıl bir çevredesiniz? hiç mi etrafınıza okuyan yok?

benim eşim 10 numara bölüm mezunu türkiyenin en buyuk şirketlerinden birinde çok iyi bir pozisyonda çalışıyor...şu anda yanımda tez yazıyor...2 yıldır yazıyor...neden???

hayat çok kolay lan size hakikaten...

okumayın askerde başçavuş öpsün..işe gir üstündeki öpsün...amaaan de geç akşam 2 bira iç kader de bırak...

neyse ya daha yazıcamda neyse...

kemal_koker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 4 ne farkeder ? bence mutlaka oku en kısa süre de bitir.

ülke de DGS dikey geçisi sınavı denen bir olay var 2den 4e atlayabilirsin hemde 80 mat 80 türkçe yaparak

SAKIN PES ETME !!!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)