Herkese iyi forumlar, forumda aratmama ragmen bir bilgi bulamadım. Google amcada'da net bir şey yazmıyor.
Kazakistan önce kendi piyasasında satıp sonra da dünya pazarına sunacağı bir otomobil üretmiş sanırım; Atilla
Kazakistan'da olup da aracı gören var mı acaba??
Nette dönen fotoğraflar bunlar. Araç hakkındaki bilgi ise şöyle;
İLK TÜRK OTOMOBİLİ “ATİLLA” PİYASADA
Kazakistan Büyük Hun İmparatorluğunun efsane lideri Atilla’ nın adına özel bir otomobil yapıp piyasaya verdi.
Tamamen Türk ruhu ile hazırlandığı belirtilen ‘Atilla’ adlı otomobil, büyük imparator Atilla’ nın ölümünün 1.550′nci yılına denk getirildi. Tamamen Kazak sanayinin gerçekleştirdiği Atilla, Kazakistan’ ın ilk otomobili olarak ta tarihe geçti.
1993 yılında ilk kez kendi otomobillerini yapmaya karar veren Kazaklar, 2003 yılına kadar tam 10 yıl bu projenin alt yapısını hazırladı. 2003 yılında Türk ruhuna uygun olarak tasarlanan Atilla, bu yıl tamamlandı.
İlk etapta Kazakistan’da piyasa verilecek olan Atilla, daha sonra ihraç edilecek.
Başka bir yazıda ise böyle bahsediliyor;
Karaganda Beibut AMIRBEKOV (resimde) ilk Kazakistan aracın bir endüstriyel tasarım geliştirdi “Attila” -. belirgin bir ulusal lezzet (resimler) ile bir araba “Attila” için prototip araba vardı Daewoo lanos , Volkswagen Passat ve Audi A6 . Bir süper oto…mobilin maliyeti Kazakistan’da yapılan yazarın hesaplamalara göre, 13-14 bin dolar geçmemelidir. – Mesleğim bir mühendis değilim, bir sürücü – Beibut Rahimbekovich diyor. – Bir zamanlar, fabrika endişe Volkswagen stajyer oldu. Buna ek olarak, deneyim dört yıl olan bir sürücü var. Şimdi her zamankinden daha ulusal bir renk, milliyet fikri ile Kazakistan otomotiv şirketi oluşturmak için bir ihtiyaç vardır, “Türk ruhu” – bu, Batı bekledikleri budur. Değil cevap – Rus Kamaz montaj ve Çek “Skoda” tornavida. Gibi sanat olarak otomotiv sektöründe, mimarlık, moda, ulusal renkler, etnik müzik varlığı, renk benzersiz bir anlamda, doku ilgileniyorum. Ben 1993 yılında proje üzerinde çalışmaya başladı nedeni budur. Eski Türkler büyük atası – Ben Attila Hun ölüm onun 1550 yılını adamış. Rider – Adını Türk kelimesi “attyly” dan geliyor. Bir kelime olarak Kazak dilinde olduğunu. epey bir diğer modern arabalardan Farkları “Attila”.