14 Ağustos'ta açmış bulunduğum otomobil ilanına dün sahibinden.com'da 'Kategori Dopingi' aldım. Sürekli bilgisayar başında olan biriyim ve sürekli otomobil vitrinini sayfasını yeniliyorum ama ilanım hiçbir zaman otomobil vitrinindeki 24 ilan arasına düşmedi.
Az önce sahibinden.com müşteri temsilcisiyle yaklaşık yarım saatlik bir telefon görüşmesi yaptım. Müşteri temsilcisi dopinglerle alakalı bilgiye sahip değil. Şu anda ilanlarını kategori vitririnde bulundurmak isteyen kullanıcılar kategori vitrini ücretini ödediği tarihten sonra ilanı onaylanır ve ilanı örneğin bu doping için 250 kullanıcı ödeme yaptıysa belirli zaman aralıklarıyla döner durur. Yani 24 ilan atıyorum 1o dk'lık süreçte yayınlandıysa diğer ilanlar 24er 24er yine aynı zaman süresince yayınlanması gerekiyor.
Ben sahibinden.com üyeliğim boyunca 4 adet kategori vitrini dopingi aldım ve bu süreç hep bu şekilde işledi. Ancak derdimi müşteri temsilcisine anlattığımda benim ilanımın eski tarihli olduğu için arka sıralarda kalacağını ( arka sıralar ne demekse artık sanki otomobil vitrini çok sayfalı bir sayfa ) ve sadece yeni tarihli ilanların o 24 ilan arasında bulunacağını söyledi. Yani benim ilan 'tüm vitrin ilanlarını göster' sekmesine tıkladığım zaman ve oradanda Mercedes-Benz ilanlarını tıkladığım zaman görünebilecekmiş. Veya ben ekstra ' güncelim ' dopingi içinde para ödersem ancak o ilanlar arasında görünecekmiş.
Ben bu yazımdaki ikinci paragrafı aynı şekilde müşteri temsilcisine tane tane anlattım. Ben sizi biraz bekleteceğim dedi. Uzun bir süre bekledim, telefonu açtı ve doping sistemiyle alakalı az önce yanlış bilgi verdiğini ve sistemin benim dediğim şekilde işlediğini belirtti. Kendi çapında bir form doldurmuş ki artık ne formuysa sahibinden.com yetkilileri (ablamızdan daha yetkili abiler) bana geri dönecekmiş. Peki bu 2 günlük maduriyetimi nasıl çözeceksiniz dedim onu yetkililer biliyormuşmuş.
Şimdi ben o 99 TL'lik ödemeyi boşuna mı yapmış bulunmaktayım ?