Bankadan çektiğimiz krediyi zamanından önce kapatmak istersek kalan ayların faizini ödüyormuyuz ? yoksa kalan para miktarınımı ödüyoruz ? nasıl oluyor bu işler bilen varmı![]()
Bankadan çektiğimiz krediyi zamanından önce kapatmak istersek kalan ayların faizini ödüyormuyuz ? yoksa kalan para miktarınımı ödüyoruz ? nasıl oluyor bu işler bilen varmı![]()
Tekrar yapılandırma yapılır, sanırım bir miktar işlem ücreti ödersiniz, faiz ödemezsiniz diye biliyorum.
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Kredi alırken bir ödemi planı vermişlerdir, ya da vardır öyle bir plan. orada her ay ne kadar ödeyeceğiniz, bunun ne kadarının ana para, ne kadarının faiz olduğu ve kalan miktar yazar. siz direk kalan miktar artı bir miktar erken kapama cezası ödiyeceksiniz.
yeni hesaplama yapılmaz, kalan faizler eklemez. ilk yıllar ödenen paranın %70 i faizdir zaten
örneğin 100.000 çektiniz , 2 yıl düzenli ödeme yaptınız. kalan borç 87.000tl olsun. 87 bin artı 2500tl gibi erken ödeme parası.
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
ödeme planında ne her ayın taksidi içinde ne kadar faiz ne kadar ana para ne kadar gelir vergisi oldugunu görürsünüz.
şöyle 1 örnek verim 130 bin tl 60 ay kredi çektim.
aylık ödemeside 2400 tl. çarptınızmı geri ödemesi 144bin tl.
2010 10. aydan itibaren 21 ay ödemişim.
ama bu 21 ayda banka 2400 lik ödemelerime atıyorum 1500ü faiz 900ü ana para demiş.
hep aylık taksitlerde faizi daha önce bitirip daha az ana karadan ödemiş oldum.
bugun 90 küsür ödemem kalmış.gidim kapatim dedimde bu 83 e birde çıkma cezası olan 3 bin gibi bi rakamla 86bin tl istiyorlar.
bende kapatıcak para varken kapatmıyorum.niye ?
bugun bankada bunu kapatıcak param olsa 90bin tl diyeliom aylık faizi kesilen gelir vergisi düşüldükten sonra 900 tl.yılda ne yapar 10.800.
bunu kalan aylarım ile çarpsam 39*10.800=42.120 yapar.
yani ben bunu ödicem 86bin tlnin 42.120 sini zaten bankadan faiz yoluyla almış olucam.
niye gidip elimdeki nakiti erken kapamak uğramak bankaya bağlim ?
biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmşimdir.
kısacası benim gibi kredinizin 4/1 ini ödeyipte kapatmak istiyorsanız yapmayın.
kapatıcak paranızı kenara koyun en darda çıkartır verirsiniz.
Success is just like being pregnant.
Everybody congragulates you but nobody knows how many times you were f*cked.
banka ilk önce faizi alır sonra ana parayı hiç boşuna erken felan odemeyın borçlu cıkarsınız
mortage bambaşka bir dünya.. normal kredi ile karıştırmayın..
hatta bazı bankalar mortage taksitlerini toplu ödemeyi bile kabul etmez. "3 yılım kaldı hepsini toplu ödeyip kapatıyorum birader derdin ne" desen bile, hayır derler, kalan 3 yılı baya paşa paşa taksit taksit ödersiniz
diğer krediler ise çok basit bir örnekle,
10 lira aldınız, 12 lira ödeyeceksiniz 12 taksitte..
ilk iki ay 1 lira şeklinde faizi ödersiniz, sonra aldığınız parayı ödersiniz.
siz örneğin borcun bitmesine 5 lira kalmışken gidip 4-4.5 tl ödeyeceğim diye giderseniz sizden "sizin borcunuz 5 lira kaldı ki" diyebilirler.. bu biraz bankadan bankaya değişiyor ancak geneli dediğim gibi yapıyor.. önce faizi ödetiyorlar..
ben de önceden her bir taksit içine faiz yedirilmiş gibi düşünürdüm
yani 1000 tl ödüyorsam bunun atıyorum 980 tl ana para, 20 tl faizdir,
5 taksit aynı anda ödersem 100tl faiz ödemekten kurtulurum diye düşünüyordum
ama kazın ayağının öyle olmadığını anladım
hepsini geçin, bankanızla görüşmeniz en sağlıklısı..
ilk aylar çoğunlukla faiz ödersin düşük miktarda ana para ödenir.bankandan ödeme planını iste detaylı olarak görürsün zaten hangi ay ne ödediğini onun haricinde,bankandan arayıp erken kapatma tutarını öğrenmen en sağlıklısı faiz indirimi illaki olur..
çektiğim kredinin ödeme planında aylık %40 faiz %60 ana para ödüyorum muhtemelen değişiyordur bankadan bankaya yada kampanya ya göre, başka bir kredimde ilk aylar tamamen faiz ödetmişlerdi
körler sağırlar
6000 tl kredi çektin.. 12 ayda ödeme planı faiz aylık %1, aylık ödeyeceğin rakam sabit ve 539 tl
1 ay geçti banka aylık %1 den faizi işletti
6000 tl + %1 faiz borcun 6060 tl oldu, 539 tl ödedin, kalan borç 5521 (60 tl faiz, 479 tl borcu geri ödedin)
1 ay daha geçti
5521 tl + %1 faiz borcun 5576 tl oldu, 539 tl ödedin, kalan borç 5037 oldu (55 tl faiz, 484 tl borcu geri ödedin)
....
..
.
bu şekilde ödemeler bitene kadar bankaya borçlu kalıyosun ve bankada faiz işleterek burdan para kazanıyor. Borcun azaldıkça ödediğin faiz de azalıyor, ödemen sabitse borcu daha fazla kapatmaya başlıyorsun.
Sen borcunu erken kapatırsan, bankanın hesabını bozuyorsun (kazanacağı parayı kazanamıyor)
bu nedenle de bunu senden tahsil etmeye çalışıyor.
Borcu erken kapatılması bankanın işine gelmez.
Bankanın para kazanması için bankaya borcun olması gerekir
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
Bireysel tuketici kredisi ise erken kapama cezasi almasi yasal.degil. Konut kredisi bireysel ise ticari olmayan %2 erken kapama cezasi yasal diger tum kesintiler yasal degill hakem heyetine muracaat ederek geri isteyebilirsin
Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
Uyanmak Gerek Uykulardan Artık