User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
47 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Navigasyon Önerisi

106GTİ
    Misafir

Navigasyon Önerisi

Cümleten hayırlı akşamlar

navigasyon almaya karar verdim ***** lazım oluyor bütçe 200 tl , bu paraya iyi birşey bulunur mu önerilerinizi alabilirmiyim

kullanımı basit olsun kafa karıştırmasın

bir de istanbul dan bulgaristana gidip gelirken falan lazım olacak

200 liraya sağlam birşey bulunabilir mi ?

bora1311 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tomtom xl 2 kullaniyorum, tavsiye ederim. oldukca kullanıslı...

fordfocus2st-diesel edition-
    suzuki swift GL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elimde çin malı navigasyon var hevesle aldım kullanmadım igo 8 vs. birçok navigasyon programı yüklü 128 mb rami var hemen konumlama yapıyor hız göstergesi bluetooth vs. düşünürsen pm at.. ayrıca geri görüş kamerası vs. bağlayabilirsin.. Sıfır o fiyata pirhana modelleri var
    ...

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    O bütçeye büyük ekranlı çin malı navi alabilirsin.

Kullanan pek çok kişi var , internette okuduğum yorumlarda hep memnunlar.

Bende 6" kullanıyorum hızı,dokunmatiği falan iyi baya.

Yükliyeceğin haritaya göre gidersin istediğin yere

106GTİ
    Misafir
    teşekkür ederim cevaplar için doğubanktan almayı düşünüyorum gidicem kısmetse araştırmak için

istediğim şey yabancı ülkede yollarda falan sıkıntı çıkarmasın sağlam birşey olsun

200 liraya çin malı gözüküyor galiba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garmin. Kendi işletim sistemini kullanır, diğerleri gibi windows CE üzerinde çalışmaz. Zaten dünya çapında kendini kanıtlamış bir markadır, adamları navigasyon konusuna hizmet vermedikleri alan yok.

106GTİ
    Misafir
    teşekkürler peki 200 liraya bulunur mu iyi bir modeli ?

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/elek...kutusunda.html
    tavsiye ederim kaliteli ürünler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200 TL civarına alabilirsiniz. Bence markasız Çin mallarını yada Piranha'yı boşver. Hepsi windows CE üzerinde çalışıyor ve Garmin'i kullandıktan sonra Piranha yada markasız Çin mallarını dene camdan fırlatırsın diğerlerini.
    Garmin navigasyon cihazı olarak çok iyidir, ancak diğer cihazların yaptığı MP3 çalmaymış, mp4 göstermeymiş vs işini yapmaz. Ek özellik olarak bazı modellerinde bluetooth vardır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tomtom xl tavsiye ederim.

low&slow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naviking'in i30hd olanı var elımde garantılı 2 kere ya kullandım ya kullanmamısımdır. Uygun fiyata bırakırım isterseniz. Piranha'dan uzak durumanızı onerıyorum.
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aranızda nos kullanan var mı ? Küçük hacimde işe yarar mı ?
    Alıntı McKrop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olur tabi klimaya bağlarsın yazın sıcak havada ferahlatır

GokhanE. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    garmin nüvi,yada tomtomun uygun modellerini alın.uygun fiyatlı büyük ekranlı bir navigasyon almış babam,inanın hiç kullanışlı degil.kaliteli markaların uygun modellerine bakın,çin malı önermem.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen cok fonksiyonlu incpection a girmissin 3 5 kere uyandirmak zorunda kalicaz seni belli

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hemen hemen hepsini kullandim cin mali haric, en iyisi piranha bence o paraya devasa ekranlisini alabilirsin

will - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende almak için uzun uzun araştırdığımda next 525 de karar kıldım. kaliteli ve hızlı bir cihaz. incelemeni tavsiye ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boşuna doğubanka gitme tek tek dolaştım çin malı satmıyorlar en ucuzu 200 lira pirhana, elektroworld tarzı yerlede daha ucuz hatta.. Dediğim gibi
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ferit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Garmin. Kendi işletim sistemini kullanır, diğerleri gibi windows CE üzerinde çalışmaz. Zaten dünya çapında kendini kanıtlamış bir markadır, adamları navigasyon konusuna hizmet vermedikleri alan yok.
    windows ce kötü müdür ki?

fasterhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hemen hemen bütün navigasyon cihazlarından satmışımdır işim gereği......markadan çok içindeki haritası ve yazılımı önemli....şu an için Türkiyede bence en kullanışlı yazılım İgo Primo harita olarakta başarsoft....hem menüleri daha kolay ve anlaşılır hemde adres bulma kısmı daha pratik....bu zamana kadar teknik sorunlar haricinde pişman olan görmedim....ömür boyu sınırsız güncellemeside mevcut.... dedigin fiyat aralıgında ise bu haritaları ve yazılımı kullanan cihazlar navitech 402 ve 432 mevcut.....
    Çıkar at acıları , Giy hadi cicileri ; Herşeyi unutturur Ankara Geceleri...

Anil06
    Misafir
    Ben Garmin 1390 lmt kullaniyorum acikcasi cok memnunum kullanimi kolay kaliteli ama Turkiye'de fiyat nedir bilmiyorum eger uygunsa kesinlikle tavsiye ederim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Navigasyon konusu komplex bir konu..

Tipine bakarak navigasyon alınmaz aslında.
    Navigasyon cihazındaki foto gösterme, mp3 çalma, bluetooth vs gibi özellikler tamamen pazarlama taktiği, cihaz dolu görünsün satılsın diye.

Bu anlamda donanım önemli değil tabiiki ancak donanım deyince sadece bu özellikler anlaşılmaz. Donanım deyince işin içine SIFII, Wass-Egnos ve anten kalitesi de girer ki bu da cihazın satış fiyatını etkileyen unsurlar..

Navigasyon cihazından beklenmesi gereken şey sapma değerinin düşük olması, harita güncellemesi yapılabilir olması ve sinyal kopmalarının mümkünse olmaması.

Piyasadaki tüm cihazlarda bu özellikler ne yazık ki yok.

1- SIFII: bir kere bağlandığında asla kopma yapmaz (kapalı tüneller,alt geçitler gibi yerler hariç) ve çok hızlı uydulara kilitlenme farkı vardır.

2- Waas-Egnos: hata payını 1-3 metreye indirir (Cihaz üzerinden uydu numaralarına baktığınızda 33 ve üzeri uydu numarası görürsünüz. 33,35,36,37,39 numaralı uydular Egnos uydularıdır. 12 adet uydu görürsünüz. Egnos yoksa 11 adet görürsünüz.)

3- Anten konusu ise çok önemli.. 1 ve 2nci maddeler varsa cihazda, anten çok kötü olsun bir şeye yaramaz.

Garmin, tomtom, next gibi cihazların kullanıcılar tarafından çok iyi olarak nitelendirilmesi SIFII ve EGNOS yüzündendir. Bu teknolojiler kullanılmıştır. Cihaz açılır açılmaz uyduya bağlanır. Ancak vasat cihazlarla bulutlu havalarda bile dakikalarca sinyal beklersiniz, hareket halinde sapma miktarınız çok yükselir.

Piranha ile Navitech vb. gibi ürünleri kıyaslamanız daha doğru olur.
    Next ile de Garmin yada Mio ile Moov gibi, çünkü kullanılan teknolojiler farklıdırlar.
    Garmin ürünlerindede SIFII olan modeller mevcuttur.

Sapmalar konusunda eşit olmalarına imkan yok,çünki Next'te SirfInstantFixII, Waas-Egnos özelliği ve kendine özel üretilmiş patch seramik anten kullanır.

Bu cihazları almak için de biraz daha yüksek bütçe ayırmanız gerekir.
    Dealextrem de satılan 15-20 dolarlık noname navigasyon cihazları ile piranha, navitech gibi cihazların kullandıkları teknoloji arasında hiç fark yok. Aynı şeyi kullanıyorlar.

İmkanınız varsa dealextrem den alın ürününüzü. Servis destek garanti gibi konulara bu bütçe için takılmayın. Özellikle piranha dan zaten hizmet alamıyorsunuz. Harita güncellemesi çok zor yapıyorsunuz. Ben piranha önermem.. Bizzat aylarca kullanmaya çalıştım..

biraz uzun kullanayım diyorsanız ikinci el yüksek modelli garmin, tomtom ya da next almanızı öneririm. (200 tl bütçeniz olması dolayısıyla 2. el)

200 liralık sıfır cihaz almak istiyorsanız TR den piranha, navitech gibi cihazları almak yerine dealextrem den çok çok daha uygun fiyatlara aynı özelliklere sahip cihazlardan çok rahat alırsınız.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)