User Tag List

Sayfa 7/9 İlkİlk ... 56789 SonSon
158 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Baba-Oğul İlişkisi

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Henüz 21 yaşındayım ama geçmişte tartışmalarımızda keşke babama laf söylemeseydim keşke kalbini kırmasaydım diyorum küçükken mükemmel bir baba oğul ilişkimiz vardı izmirden kocaeliye çalışmaya gitti 3-4 yıl ayrı kaldık her ay geliyordu yanımıza ama evdeki gibi olmuyor tabi bende büyüdüm o zamanlar koptuk ergenlik zamanları kocaeliye taşındık çatışmalar üstüne geldi

şimdi üniversite kazandım aramız iyice düzelmeye başladı zaten büyük bi sorun yoktu biraz anlayışsız dediğim dedik bir adamdır ama bu zamana kadar onun yapma dediği neyi yaptıysam hep başıma bi aksilik geldi sonucu hep kötü oldu şimdi onu anlamaya başladım ileride baba olursam daha iyi anlarım herhalde

Atakan-A - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence ne olursa olsun babanla iyi geçinmeye çalış 23teyim nerdeyse 19 yasımda evi ayırdım çalışıyorum ve üniversitede okuyorum okulumda istanbulda ailemde istanbulda yaklaşık 4 yıldır ayrı yasıyorum sadece annemle kardesimle görüsüyorum babamla ayda 1 bilemedin 2 kere ya telefonda görüşürüz yada yüzyüze öyle anlar geliyoki keşke her bağırdığında ben biraz daha altdan alsaydım bi kere daha düşünüp haraket etseydim diye..Sana yapabileceğim tek tavsiye otur adam gibi üniversite sınavına hazırlan iyi bi bölümü tuttur emin ol o zaman sana karsı daha duyarlı olacaktır..Ve şuanda anladığım tek şey var hiç bi zaman benim kötülüğümü isteyerek bi haraket yapmamıs sadece ben yasımın verdiği delice hayatı yasama arzusu ile herseyi bosvermisim o kadar..Önemli olan biyerden hayata tutunabilmek bence..
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sene 96 fuji dağından iniyoruz arkamda takaşi , hujiro , mimi , baktım arkadan anons sesi '' sağa çek ''

MehmetCanA. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle yazılanların hepsini teker teker okudum. Gerçekten yazan bütün abilerime ne kadar teşekkür etsem azdır. Üşenmemiş benim için yazmışsınız bütün bunları, Allah razı olsun.

Babam makina mühendisi. Allah'a şükür kazandığı parada iyi. Kimi abilerim yazmış nasıl kazanıyor ediyor diye. Ben zaten bana verdiği paradan şikayetçi değilim. Bana daha fazlasını versin, daha çok harcıyım gibi bi derdimde yok Allah'a şükür. Benim para konusundaki tek sıkıntım, verdikten sonra lafını etmesi. Benim verdiğim parayla okuyosun, yiyosun içiyosun demesi. E adam ben kaç yaşındayım ? 17. Senin verdiğin paradan başka bi gelirim var mı ? Yada para kazanabiliceğim bi yer ? Elimde çalışmak gibi bi imkan varken ben çalışmayıp senin paranı mı yiyorum ? Hayır. E o zaman niye beni sürekli eziyosun. Bende bu yüzden kendimi idame ettirebilicek parayı kazanmayı istiyorum. Ki bi kaç abimizde yazmış iş için evde orda burda yapabiliceğin şeyler diye. Haber bekliyorum onlardan.

Babası vefat etmiş olan abilerimin başı sağolsun. Allah onlara sabır versin.

Ben babamla gerçekten iyi anlaşırdım. Ama bi anda bişeyler oldu anlamadığım şekilde. Herşeye kızıp bağıran bi adam olup çıktı. Ki zaten annemi aldatmasına bağlıyorum bu durumuda.

Benim bu hayatta en çok istediğim şey kendi işimin patronu olmak. Ama o sürekli git mühendis ol, iyi bi şirkette çalış modunda. Evet haklı belki, iyi bi şirkete belki daha iyi para kazanırım. Kendi işimde daha az. Ama en azından kendi istediğim şeyi yapmış olurum. Kafamda tasarladığım 3-5 fikir var mesela patent alınabilcek. Bunları babama anlattım yardımcı olur belki diye. Sen git model arabalarınla oyna dedi. Eyvallah dedim rafa kaldırdım fikirlerimi.

Hatta çok küçük bi örnek daha veriyim. Belki hatırlayanınız vardır. İş tavsiyesi diye konu açtım. O gün akşam kadıköye geçtim, enişteme fikir sunmaya falan. Ertesi gün eve döndüğümde babamın söyledikleri ;

-Senin aklına gelen fikirlerle anca günde bi ekmek alırsın.
    -Kendi kıçını toplayamıosun, hangi mantıkla fikir veriyosun.
    -Sen adam olsaydın kendin bişeyler yapardın.

bu şekilde uzar gider o gün söyledikleri. O kadar ezik ve beceriksiz biri hissettim ki kendimi.

Örnek veriyorum, ben şimdi ona gidip desem ki baba ben yazılım okuyup arabaların yazılımlarıyla uğraşcam, yürü git odana model arabalarına jant tak sen der.

E bu adam benim söylediğim hiç bir fikre saygı duymuyo, çocuk yerine koyuyo vs.

Belki ben yanlış anlıyorum ama, bu adam beni kötü şekilde yönlerdimeyip te ne yapıyo ?

Ö.öztüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herşeye kızıp bağıran bi adam olup çıktı. Ki zaten annemi aldatmasına bağlıyorum bu durumuda.

babalık bu değil , yazdığına bakılırsa babanı az çok tahmin edebiliyorum üzüldüm durumuna kardeşim.. ama takılma bırak laf bile deme çekil odana takılsın o kafasına göre
    Peugeot Sport

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her insanın bi ters yanı vardır,okulunda başarılı olduğundada bu ters yanı kalkacak emin olabilirsin...
    Lisede derslerin nasıldı ?
    Ben bilgisayarımı 17-18 yaşında almıştım,mahalledeki tüm arkadaşlarımda bilgisayar varken hemde..bütün arkadaşlarımda bisiklet varken bende yoktu
    Ben hiçbi zaman bunları vurgulamadım hala da vurgulamam..maddi durumumuz çok kötü değildi o zamanlar ama benim babam her zaman ayağını yorganına uzatmaktan yanaydı,eğitimim boyunca para sakınmamıştır çok şükür..Bence kıymetini bilmek lazım sonuçta babadır,Allah gecinden versin başına bişey geldiğinde o evdeki sessizlik çok kötü bişey olacaktır..
    bu konu mahvetti beni yaa..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AskinSrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her insanın bi ters yanı vardır,okulunda başarılı olduğundada bu ters yanı kalkacak emin olabilirsin...
    Lisede derslerin nasıldı ?
    Ben bilgisayarımı 17-18 yaşında almıştım,mahalledeki tüm arkadaşlarımda bilgisayar varken hemde..bütün arkadaşlarımda bisiklet varken bende yoktu
    Ben hiçbi zaman bunları vurgulamadım hala da vurgulamam..maddi durumumuz çok kötü değildi o zamanlar ama benim babam her zaman ayağını yorganına uzatmaktan yanaydı,eğitimim boyunca para sakınmamıştır çok şükür..Bence kıymetini bilmek lazım sonuçta babadır,Allah gecinden versin başına bişey geldiğinde o evdeki sessizlik çok kötü bişey olacaktır..
    bu konu mahvetti beni yaa..
    İlkokulda mükemmeldi. Liseye geçince derslerimin iyi olmasının bi boka yaramadığını farkettim ve sallamadım dersleri. Ama hiç bi zaman sınıfta kalma vb gibi bi durumumda olmadı. Orta halliydi yani. Şimdi de 360 falan çıkartıyorum dershanedeki YGS denemelerinde okul puanı olmadan. Fena sayılmaz yani.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ö.öztüRk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herşeye kızıp bağıran bi adam olup çıktı. Ki zaten annemi aldatmasına bağlıyorum bu durumuda.

babalık bu değil , yazdığına bakılırsa babanı az çok tahmin edebiliyorum üzüldüm durumuna kardeşim.. ama takılma bırak laf bile deme çekil odana takılsın o kafasına göre
    Eyvallah hemşerim olan abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    slm seni çok iyi anlıyorum ama bence sen çalışmayı falan düşünme biran önce okulu bitir bu sürede babana katlan ki anlattıkların katlanılmayacak şeyler değil benimde babamla problemlerim oldu hala daha var ve ben okulu 13 yaşımda bıraktım 26 yaşındayım hala çalışıyorum neler yaşadığımı anlatsam burda sayfalar sığmaz benim babam benim hayatımı kararttı diyeyim sadece ama ben nekadar babam beni düşünmedi yaptıklarını düşmanına yapmaz insan diye sürekli kendimi yiyip bitirsem öfkem hiçbişekilde dinmesede başı belaya girdiğinde herkesden önce kendimi ateşe atıyorum ve hiç bi şekilde konuşmadığımız halde selam dahil vermediğimiz halde enteresan bi şekilde ona yapılan bana yapılmış gibi karşılık veriyorum elimde değil inan babanın sana yaptıkları hiçbirşey değil şuanda hala okuyorsan onun sayesinde ve sende bunu iyi değerlendir alttan al okul bitince eline ekmeğini alırsın gerekirse evini ayırırsın ve ozaman gerçekten kıymete binersin ama bu sürede babanla ipleri koparma sakın gerçekten para sıkıntında olmasa hayat sana zindan oluyor

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nacizane tavsiyem, baban her zaman babandır. sende onun evladısındır. alttan alan büyük erdem gösterir, hayatta sana ondan daha yakın 1 bilemedin 2-3 kişi daha var kan bağı olarak. o yüzden sen saygıda kusur etme ne olursa olsun tartışacağın ayrı düşeceğin pozisyonlara girmemeye çalış.

sonra pişman olursun yada o pişman olur ikinizde birbirinizle olan husumetinizle kalırsınız.
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

mesutt1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nacizane tavsiyem, baban her zaman babandır. sende onun evladısındır. alttan alan büyük erdem gösterir, hayatta sana ondan daha yakın 1 bilemedin 2-3 kişi daha var kan bağı olarak. o yüzden sen saygıda kusur etme ne olursa olsun tartışacağın ayrı düşeceğin pozisyonlara girmemeye çalış.

sonra pişman olursun yada o pişman olur ikinizde birbirinizle olan husumetinizle kalırsınız.
    üstüne söylenecek söz yok..
    Alıntı zıpzıp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesutt1bir!!!!!bir!!!1111bir!

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mesutt1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üstüne söylenecek söz yok..
    bencede butun konuyu okudummm yag yak hacıı aman babam canım babam bızım kucuk fırlama oyle yapıyoo gecelerece gezıyoo babam deyıp elını optumu o sınır kupu adam pamuk gıbı oluyoo sonra gerısı maglumm .. benım babamda tır soforu yurt dısında ayda 3ayda belkı 6 ayda bı gelır benımde pek aram yoktur ama karısmaz bana guvenır alttan alttan severde gıderken felan ben yatıyosam opermıs annem dıyoo baban her zaman haklı gormusgecırmıs adamdırr ..
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

luca55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim yasıtların buyuk ıhtımalle takma kafana dıyecekler ama benım gıbı ve daha buyuk olanların sana dıyecegı tek sey vardır; babanın kıymetını bil ki gerçeğide budur.bendee lise sonda iken babamla kalı bıcaklıydım kavga bile ettim ama suan inan öyle pişmanımki ellerim ayaklarım kırılsın dilim kesilsin diye hala soylenıyorum kendıme,aramız çok iyi olmasına rağmen.sana şunu söyleyeyım sen babana ne dersen de ne yaparsan yap o senden asla vazgeçmez,bir dusun baska kım vardır boyle birisi.zamanla herseyı anlarsın.sabırlı ol bıraz daha.
    ayrıca yapabılecegın en guzel iş guzel bır okul kazaamaktır,cunku bu senın butun gelecegını etkıleyecek.
    BaYTaR MURO

mesutt1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bLackModeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bencede butun konuyu okudummm yag yak hacıı aman babam canım babam bızım kucuk fırlama oyle yapıyoo gecelerece gezıyoo babam deyıp elını optumu o sınır kupu adam pamuk gıbı oluyoo sonra gerısı maglumm .. benım babamda tır soforu yurt dısında ayda 3ayda belkı 6 ayda bı gelır benımde pek aram yoktur ama karısmaz bana guvenır alttan alttan severde gıderken felan ben yatıyosam opermıs annem dıyoo baban her zaman haklı gormusgecırmıs adamdırr ..
    bizim ufaklıkta aynı yalasın dursun babayı başka bi numara yok ondan iyisi de yok
    Alıntı zıpzıp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesutt1bir!!!!!bir!!!1111bir!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak kardeşim aynı şeyleri ben yaşadım. Ben babama sen benim babam değil tınağım bile olamazsın bile dedim şimdi bazı arkadaşlar iyi birşey mi yaptın diyebilir ama hak etti ki yaptım. babamın yaptığı hataların bedelini hala ödüyorum ve annemle kardeşlerimde ödüyor. ama yüzüne baktığımda pişmanlık duygusunu görüyorum. evet bana babalık yapmadı ben üniversitede 240 lirayla okudum oda kredi burs bile değil. okul bitti bana gel rizeye dedi gelmicem ben çalışcam dedim bak ben 21 yaşındayım şuan çalışıyorum. okulu bitirdim teyzemin evine geldim gebzeye iş buldum milletin ağız kokusunu çektim ev tuttum abimi yanıma aldım ona iş buldum. şimdiyse rizedeki evi komple eşyalarını buraya aldırıyorum. babamı o çevreden koparıyorum. ama hatalarını düzeltmeye çalışmasından dolayı bu şansı veriyorum yoksa hala benim ona ihtiyacım yok. Baban anneni aldatıyor olabilir ama yiyilcek yutulcak birşey değil kardeşim çok iyi anlıyorum seni ben senin yerinde olsam saygı gösteremezdim bu kadar sabırlı olamazdım. Bügün bir imkanım olsa seni o hayattan çekip çıkarmak isterdim yemin ederim. onun için pamuk tıka kulağını dersine çalış kazan üniversiteni uzaklaş o ortamdan. ALLAH yardımcın olsun dua edicem sana. şimdi yaşadıklarım geçiyoda gözümün önünde ellerimden kayıp gidenlere yanıyorum.

bahadı-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu adam benim babam şarkısını bi kerecik olsun dinle kardeşim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anne-baba cok farkli bir sey. Kizmak isteyip kizamiyorsundur bile belki, degisik bir duygu.

Ama seni cok yanlis yonlendiriyor, git oyuncaklarinla oyna demek cok yanlis, kolay yol. Yanlis gordugu seyleri sana anlatip elinden tutmasi gerekir.

Burak-Akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum sana tek bir tavsiyem olucak. bnde geçen sene mezun oldum ve bu sene sınava hazılanıyorum tekrar. Sana önerim şu; derslerine düzenli şekilde çalış ve bulundugun şehirde bi üniye gitme.. Başka şehirden tercihlerini yap ve orda bi düzen kur. hem daha az tartışma ve laf işitmiş olursun. Şimdiden kolay gelsin
    Honda Civic İes, Nissan 200sx s14, Honda Civic eg6 si, Citroen c2 VTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet, hayatının en deli çağlarındasın. Bu dediğimi yanlış anlama yani demem şu ki; denilen en basit söze bile kırılabilecek, kendini en güçlü ve cesur hissettiğin yaştasın. Eskiler boşuna dememiş delikanlı diye Ancak şunu da unutma ki hayatta en çok hata yapılan yaş dilimindesin. O yüzden bir şey yapacaksan yada bir şeyin kararını alıyorsan 10 kere düşün 1 kere yap. Bir sinir anında ne bir hareket ne de bir laf et babana...

Babanın yaşını bilmiyorum ancak babalar belli bir dönemde galiba erkek çocuklarını kendilerine rakip görüyorlar. Andropoza da girmiş olabilir. Sana git oyuncaklarınla oyna, kumda debelen, benim verdiğim parayla yaşıyorsun demek elbette ki hoş değil. Sanki bu dünyaya gelmeyi sen seçtin! Ancak şunu unutma ki bu şu an da senin hayatın değil. Sana sunulan hayattır. Ne zaman ekmeğini eline alırsın işte o zaman esas hayatın başlar kardeşim.

Müsterih ol ve özgüvenini asla kaybetme. Ne babalar var, ne dertler var insanların hayatında... Bunları demek çok kolay belki ama gerçekler de böyle ama. Azıcık para kazanacağım diye sakın okulunu sekteye uğratma sonra yıllarca kafanı duvarlara vurursun. Ne öksüzler ne yetimler var bu dünyada bir tutunacak dala mahrum insanlar. Annenin hatrına önüne bak ve okulunu bitir. Allah'a dua et. Sabır dile... Çok bunalırsan asla bir psikiyatr a gitmeyi ihmal etme.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim babanın değerini bil. ne derse yap. ben 30 yaşındayım bu yaşta bile ne derse yaparım. kızma ona tamam de. sinirini belli etme. alttan al yeter. ünv kazanman ona en büyük hediyedir.
    AmcaPolo

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)