User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
73 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Soğuk DİZEL motor kullanımı hakkında

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

Exclamation Soğuk DİZEL motor kullanımı hakkında

Sabahları dikkat ediyorum millet arabasına yeni binmiş çoğu dizel araçlar tapagaz gidiyor devir çevirte çevirte kimse dikkat etmiyor sıkışık trafik açık trafik hızlı gitmeseler bile ani gaza basmalar kafa çıkartmalar..

Motorun ısınmasını bekleyen yok, soğuk dizel motora devir çevirte çevirte kullanıyorlar bir tek benmi salağım acaba 2400-2500 u geçmemeye çalışıyorum motor ısınana 85-90 a gelene kadar sıcaklık?

Bu insanlar neden bu kadar bilgisiz yada umursamaz? Zaten çoğu arabayı stop etmeden 30sn vs. beklemeden kapatıyor hadi diyelim beklemeyi sevmiyorlar ama bari motor ısınana kadar bekleyin hızlı gitmek için yazık günah arabalara sonra 100.000de dizelde sıkıntı şöle böle. Eski atmosferik benzinli araba değilki bu Turbo dizeller onlar gibi kullanasın millet.

Neden insanlar bilinçlenmiyor bu konuda? yada umursamaz?

Yada ben mi fazla pimpirikleniyorum?
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sen doğru olanı yapıyorsun arkadaşım, bende en az senin kadar hassasımdır bu konuda...
    O tapa gaz gezenlerinde parası çok demek ki...

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk çalıstırıdında 90 a gelmesine kadar beklemene gerek yok sanırsam 3 dakka oldugu yerde çalışsa yeterlidir , tabiki sogukken bi müddet dip gaz yapmamak lazım dizelle alakası yok her araçta böle birde stop etmeden bekleme meselesini ben serviste sormuştum böyle 1.4 1.6 ufacık turbolu yeni nesil araçlarda o beklemeyi yapmana gerek yok demişti.

özgür67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baran bende sen gibiyim ısınmadan hayatta zorlamam.Hatta gideceğim mesafe kısaysa soğukken bilerek uzatıyorum ki sıkıntı olmasın diye.7 yıldır dizel araç kullanıyorum şükürler olsun hiç sorun yaşamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynn abi ben sabah arabayı çalıştırıyorum zaten çıkan motor sesi bekle biraz kendime geleyim tarzında 1 dk falan sonra normale dönünce yola çıkıyorum ondada yaklaşık 20 km yolum oluyor 7-8 km sini sakin sakin gidiyorum bence en iyisini yapıyoruz

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk çalıstırıdında 90 a gelmesine kadar beklemene gerek yok sanırsam 3 dakka oldugu yerde çalışsa yeterlidir , tabiki sogukken bi müddet dip gaz yapmamak lazım dizelle alakası yok her araçta böle birde stop etmeden bekleme meselesini ben serviste sormuştum böyle 1.4 1.6 ufacık turbolu yeni nesil araçlarda o beklemeyi yapmana gerek yok demişti.
    YOk yanlış anlamışsınız ben aracı rölantide çalıştırmıyorum. Çalıştırır çalıştırmaz yola çıkıyorum zaten kitapçıkta öle yazıyor yolda giderken 90 dereceye gelene kadar motor sıcaklığı 2500 deviri geçmiyorum yani motor ısınmadan devirli kullanmıyorum.

Çoğu servisin sölediği sözlere itimat etmiyorum şahsen çoğu bilgisiz bu tarz konularda. 30sn normal kullanım 1.5dk da performanslı kullanım sonrasında aracı stop etmeden bekletiyorum istisnasız her sefer.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    YOk yanlış anlamışsınız ben aracı rölantide çalıştırmıyorum. Çalıştırır çalıştırmaz yola çıkıyorum zaten kitapçıkta öle yazıyor yolda giderken 90 dereceye gelene kadar motor sıcaklığı 2500 deviri geçmiyorum yani motor ısınmadan devirli kullanmıyorum.

Çoğu servisin sölediği sözlere itimat etmiyorum şahsen çoğu bilgisiz bu tarz konularda. 30sn normal kullanım 1.5dk da performanslı kullanım sonrasında aracı stop etmeden bekletiyorum istisnasız her sefer.
    kullanım tarzın doğru bende senin gibi dikkat ediyorum bu konuya fakat herkesin böyle bilgili olmasını ve arabasını özenli kullanmasını bekleyemeyiz belki bizde başka insanların hayatında dikkat ettikleri şeylere dikkat etmiyoruzdur

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi coğu şirket aracıdır bircoğuda bilincsizlikdendir baran kasıtlı yapan zaten kendinin düşmanıdır. muratın dediği gibi herkesin hayatta dikkat ettikleri şeyler farklı olabiliyor.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

UNAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir çok kişi uzn vade düşünmüyor..Ben soğukta ilk çalıştırmada 15 20 sn hiç olmazsa devir normal seviyeye gelene kadar bekliyorum ısınana kadar da dediğin gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo ların dağılma sebebi çoğu bu yüzden zaten
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

gsi_club - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence sen en dogru olani yapiyorsun.baskalarini bosver,genelde kendi mali olmayan sirket arabalarina hayvan gibi davraniyorlar.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla benim peder benzinli arabasınıda uzun kullanmışsa stop etmeden önce bir müddet beklerdi.Sabah arabayla çıkmadan yarım saat önce iner arabayı ısıtırdı.Düzeli adam heryerde düzenli oluyor.Buda arabasına yansıyor.

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende atmosferik benzinli aracımda hava soğukken yarım dakika kadar bekliyorum motorun sesi düzelene kadar sonra aynı sizin gibi sakin şekilde gittikten sonra motor zaten ben hazırım diyor ondan sonra normal kullanıma geçiyorum

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalnız benim punto ısınmak bilmiyor.. Evden çıktıktan sonra 9 km yolum var iş yerine kadar.. Gel gör ki 5. kilometrede felan hararete oturuyor araba.. O yüzden mecburen, sakin gidiyorum... Durduktan sonra asla beklemeden kapatmam arabamı...
    Tango-1 never dies.

Baran^ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizelde olsa benzınlıde olsa calıştırınca 10sn bekleyip yola cıkmak motoru yürürken ısıtmaktır bu işin dogrusu.Kapatırkende cok fazla beklememek lazım ***** hava almıyor önden.20sanıye yeterli ben öle yapıyorum motor zaten yaglıyor kendını o sürede.

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bar35'e katılıyorum. İster dizel ister benzin olsun ben sürekli ilk çalıştırmalar ve kontak kapamadan önce beklerim. İlk çalıştırmada 2-3 dk beklerim yağlanmasıdır ısınmasıdır sonra devam. İnsanlar bilinçsiz bi şekilde çalıştır devam
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yalnız benim punto ısınmak bilmiyor.. Evden çıktıktan sonra 9 km yolum var iş yerine kadar.. Gel gör ki 5. kilometrede felan hararete oturuyor araba.. O yüzden mecburen, sakin gidiyorum... Durduktan sonra asla beklemeden kapatmam arabamı...

Bu Fiatların hepsinde var heralde bu durum,
    Benim babada doblo var z.burnudan güngörene gidene kadar anca ısınıyor motor...

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    o tapagaz gidenler genelde şirket aracı oluyor 50.000'de turbo dağıtan opel combo biliyorum
    he birde altındaki arabaya bakmadan gider yapan salça olanlar var takıcan köşeden tamponu dengesi bozulup çakıcak bi yere ama adama birşey olmazki
    altındaki araba başkasının çarpacağı yer yada araba başkasının onlara acırım
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marşa bastığım andan itibaren gazlarım acımam Ben yaptım siz yapmayın diye anlatayım..

Sürekli öyle kullanırdım c4'ümü.. Soğuk havalarda çalıştırdığım gibi gazlamalar, bi yere park edince beklemeden kapatırdım vs.. Sonuç olarak bi kere turboyu çatlatmışlığım var.. Yukarıdaki bazı yorumları okudum.. Birtek Serkan'a katılıyorum.. Bunun değerle alakası var.. Tamam bende arabamı seviyorum ama o kadar özene bözene kullanmam. c4'le tarlaya girmişliğim de vardır tanıyanlar bilir

Ama sizin yaptığınız doğru tabi.. Servislerin sözlerini bende dinlemem.. En doğrusu bildiğin gibi yapmak.. Bar35 senden araba alınır mesela.. Ben arkadaşlarıma bile söylerim.. Benden araba alınmaz diye.. En doğrusu ve güzelini yapıyosunuz..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)