1- Aracı sadece dışarıdan gözünle inceleyebilirsin öyle sağına soluna, altına üstüne dalayım motorunu çalıştırıp dinleyim filan yok.
2- Aracı 10.000 TL'ye aldın diyelim, hurda belgeli olarak satılan araçlar hariç, aynı yeni araç alımındaki gibi yasal ÖTV ve KDV oranları üzerinden vergini yatırıyorsun. Yani 10.000 TL'ye aldığın 2.500 cc hacimli bir arabaya önce %130 ÖTV ekliceksin ve arabanın fiyatı olacak 23.000 TL ve 23.000 TL'ye %18 KDV ekliceksin olacak 27.140 TL. Sonra bu fiyatlara yok arabanın teybi varsa TRT bandrolü, yok tellaliyesi, yok ambar bilmemnesi gibisinden eklemeler yapılır. Ayrıca arabayı trafiğe çıkarabilmen için yol uygunluk belgesi alman gerek. Yani ben aracı gümrükten aldım, vergilerini ödedim diyip trafik şubeye gidip ruhsat çıkartamazsın. Yola uygunluk belgesi alınacak, sonra trafik şubede motora ve şasiye mühür vurulacak.
İhalelere giren ve aracı orada ihalede aldığı rakam üzerinden çıkarabileceğini sanan tipler var. Hatta bunlardan birisi bir 328i cabrio almıştı 2006 yılında ve araba gümrükten çıktığı haliyle hala sahibinden.com'da satılıkta.
3- İptal etmek için sebep göstermelerine gerek yok. Fiyat az bulunduğu için iptal edilmez, zaten aracın başlangıç fiyatını onlar belirliyor. Belirledikleri fiyatın üzerinde pey sürülmezse teklif alırlar ve teklifi değerlendirmek onların insiyatifindedir.