User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 20 ile 37 arası

Konu: Tasiş Gümrükten araç alımı hakkında bilgisi olan ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu tekrar canlandırmak istiyorum

2 şubatta kapıkuledeki ihaleye girmeyi düşünüyorum sorularım

1.si araçları önceden inceleyebiliyormuyuz?
    2.si para yatırıyoruz ihaleye giriyoruz teklif ediyoruz teklife göre alıyoruz fakat sonra? masrafı vergisi cartı curtu bilen varmı?(mmustu abinin yazdığına ek olarak)
    3.sü iptal etme sebepleri nedir? teklifi az bulup iptal edebilirlermi daha sonra?

şimdilik bu kadar cvplar için teşekkür ederim

1- Aracı sadece dışarıdan gözünle inceleyebilirsin öyle sağına soluna, altına üstüne dalayım motorunu çalıştırıp dinleyim filan yok.

2- Aracı 10.000 TL'ye aldın diyelim, hurda belgeli olarak satılan araçlar hariç, aynı yeni araç alımındaki gibi yasal ÖTV ve KDV oranları üzerinden vergini yatırıyorsun. Yani 10.000 TL'ye aldığın 2.500 cc hacimli bir arabaya önce %130 ÖTV ekliceksin ve arabanın fiyatı olacak 23.000 TL ve 23.000 TL'ye %18 KDV ekliceksin olacak 27.140 TL. Sonra bu fiyatlara yok arabanın teybi varsa TRT bandrolü, yok tellaliyesi, yok ambar bilmemnesi gibisinden eklemeler yapılır. Ayrıca arabayı trafiğe çıkarabilmen için yol uygunluk belgesi alman gerek. Yani ben aracı gümrükten aldım, vergilerini ödedim diyip trafik şubeye gidip ruhsat çıkartamazsın. Yola uygunluk belgesi alınacak, sonra trafik şubede motora ve şasiye mühür vurulacak.
    İhalelere giren ve aracı orada ihalede aldığı rakam üzerinden çıkarabileceğini sanan tipler var. Hatta bunlardan birisi bir 328i cabrio almıştı 2006 yılında ve araba gümrükten çıktığı haliyle hala sahibinden.com'da satılıkta.

3- İptal etmek için sebep göstermelerine gerek yok. Fiyat az bulunduğu için iptal edilmez, zaten aracın başlangıç fiyatını onlar belirliyor. Belirledikleri fiyatın üzerinde pey sürülmezse teklif alırlar ve teklifi değerlendirmek onların insiyatifindedir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ferit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- Aracı sadece dışarıdan gözünle inceleyebilirsin öyle sağına soluna, altına üstüne dalayım motorunu çalıştırıp dinleyim filan yok.

2- Aracı 10.000 TL'ye aldın diyelim, hurda belgeli olarak satılan araçlar hariç, aynı yeni araç alımındaki gibi yasal ÖTV ve KDV oranları üzerinden vergini yatırıyorsun. Yani 10.000 TL'ye aldığın 2.500 cc hacimli bir arabaya önce %130 ÖTV ekliceksin ve arabanın fiyatı olacak 23.000 TL ve 23.000 TL'ye %18 KDV ekliceksin olacak 27.140 TL. Sonra bu fiyatlara yok arabanın teybi varsa TRT bandrolü, yok tellaliyesi, yok ambar bilmemnesi gibisinden eklemeler yapılır. Ayrıca arabayı trafiğe çıkarabilmen için yol uygunluk belgesi alman gerek. Yani ben aracı gümrükten aldım, vergilerini ödedim diyip trafik şubeye gidip ruhsat çıkartamazsın. Yola uygunluk belgesi alınacak, sonra trafik şubede motora ve şasiye mühür vurulacak.
    İhalelere giren ve aracı orada ihalede aldığı rakam üzerinden çıkarabileceğini sanan tipler var. Hatta bunlardan birisi bir 328i cabrio almıştı 2006 yılında ve araba gümrükten çıktığı haliyle hala sahibinden.com'da satılıkta.

3- İptal etmek için sebep göstermelerine gerek yok. Fiyat az bulunduğu için iptal edilmez, zaten aracın başlangıç fiyatını onlar belirliyor. Belirledikleri fiyatın üzerinde pey sürülmezse teklif alırlar ve teklifi değerlendirmek onların insiyatifindedir.
    hocam 14000 e d14 is var bitane şimdi 1400 lira teminat yatırmam lazım ihaleye girmek için o zmn benim teklif yaparken yaptığım teklifin %130 unu ötv ve onun üstünede %18ini kdv olarak belirleyip mi teklif vermem gerek yani;

ben arabaya 2000tl teklif verdim ötvile bana 4600 + kdv ile 5500 gibi bir rakamamı gelmiş oluyor(ben bunu anladım) ve bunun üstüne yola uygunluk belgesi ve ıvır zıvır için bi miktar ödicem ???
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ferit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu bilgiler yanlış;

1- Araca teminat yatırırsan, belirledikleri günlerde aracı gidip görebilir, kapsını,bagajını,kaputunu açıp sağına soluna bakabilirsin, ne zaman görebileceğin ihale şartnamesinde yazar. Ama çalıştıramazsın orası doğru.

2- Artık o kanunlar değişti, artık açık arttırma hangi rakama biterse vergiler içinde hesaplanıp faturası o şekilde kesiliyor, biz 2009 da bir araç aldık 11900 e bitti ihale, faturasını kdv,ötv dahil şekilde 11900 den kestiler. Ondan hariç masrafın, biraz damga vergisi 300-500 civarı olur sanırım, daha sonra da nakliye ve plaka ruhsat işlemlerine para harcarsın.

3- Rakamı beğenmezlerse iptal ederler, o da aracın açık arttırmaya çıkan rakam üzerinde %40'ından az olmamasına dikkat ederler genelde. Ama o komisyonda ki kişinin ruh haline göre de değişiklik gösterebilir.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani teklif ettiğim değerin üstüne sadece damga vergisi falan filan ödüyorum kdv ötv teklifin içinden kesiliyo..

peki bu kıvır zıvır damga falan totalde ne kdr tutar bilginiz varmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla tam hatırlamıyorum ama ihale şartnamesini iyi incelersen orada yazar, ya da gümrüğe teminat yatırırken sorarsan yardımcı olurlar.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla tam hatırlamıyorum ama ihale şartnamesini iyi incelersen orada yazar, ya da gümrüğe teminat yatırıken sorarsan yardımcı olurlar.
    teşekkür ederim bişi daa sorcam bu gümrük muhabbetlerinde çok sık dönen bize yedirmezler muhabbetlerinin bi aslı varmı? yok mafyaymış yok galeriler kapatıyomuş önceden falan?

tunceR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bişey daha var ihale sana kaldı aldın diyelim... sonra aracın bişeyi sorunlu veya eksik çıktı vazgeçtin eminatın yanıyor alamıyosun.. örn: ilana aracn motor numarsını felan yazmışlar motorru felan üstünde gibi teşis konuluyo dıştandan bebek gibi gözüküyo fiyatı uygun olunca alıyosun.. kaputu bi açıyosunki içinde sadece blok var ne üst kapak ne şanzıman ne tesisat hepsi sökülmüş.. vazgeçiyosunuz ama teminatı alamıyosunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ederim bişi daa sorcam bu gümrük muhabbetlerinde çok sık dönen bize yedirmezler muhabbetlerinin bi aslı varmı? yok mafyaymış yok galeriler kapatıyomuş önceden falan?
    En azından Bursa gümrüğünde yok, salonda ses yükselince bile gümrük müdürü dışarı çıkarırım diye söylenmeye başlıyor.

Başka yerlerde durum nasıl bilemem.

Edit: Galericiler şöyle etken olabilir, çok güzel gaza getirip bir anda çekilirlerse kakalak gibi kalırsın Dikkatli olmak lazım, o ortam biraz kumarhane gibi, çok gaza gelip 3 liralık arabayı 5-6 liraya alan oluyor. Sonra yandım anam diye bağırmaya başlıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tunceR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bişey daha var ihale sana kaldı aldın diyelim... sonra aracın bişeyi sorunlu veya eksik çıktı vazgeçtin eminatın yanıyor alamıyosun.. örn: ilana aracn motor numarsını felan yazmışlar motorru felan üstünde gibi teşis konuluyo dıştandan bebek gibi gözüküyo fiyatı uygun olunca alıyosun.. kaputu bi açıyosunki içinde sadece blok var ne üst kapak ne şanzıman ne tesisat hepsi sökülmüş.. vazgeçiyosunuz ama teminatı alamıyosunuz.
    İhale sana kalırsa sadece teminatla yırtamazsın. Diyelim 10 liraya ihale sana kaldı, 3-5 gün sonra dedinki ben vazgeçtim. O zaman teminatın içerde kalır, araba bir daha satışa çıkar, artık ne zaman çıkarsa. Sonra ki satışta diyelim 8 liraya satıldı, aradaki 2 lira farkı senden alırlar.

Ama almadan önce görüş günlerinde her yerine bakabilirsin, o günlerde kapıları, kaputları, içi dışı her yerine bakabilirsin. Sadece çalıştıramazsın, zaten benzini de yoktur.

Ama bazı araçlar vardır, çalışır yürür, zaten onları gümrük içinde sağa sola çalıştırarak götürürler yürümemek için Onları adamın varsa öğrenirsin işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ihaleye hurdacılarda giriyo kalabalık oluyolar onlar biraz münakaşacılar. onların gireceği bi ihaleye girmemende fayda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İhale sana kalırsa sadece teminatla yırtamazsın. Diyelim 10 liraya ihale sana kaldı, 3-5 gün sonra dedinki ben vazgeçtim. O zaman teminatın içerde kalır, araba bir daha satışa çıkar, artık ne zaman çıkarsa. Sonra ki satışta diyelim 8 liraya satıldı, aradaki 2 lira farkı senden alırlar.

Ama almadan önce görüş günlerinde her yerine bakabilirsin, o günlerde kapıları, kaputları, içi dışı her yerine bakabilirsin. Sadece çalıştıramazsın, zaten benzini de yoktur.

Ama bazı araçlar vardır, çalışır yürür, zaten onları gümrük içinde sağa sola çalıştırarak götürürler yürümemek için Onları adamın varsa öğrenirsin işte.

vazgeçtikten sonra iptal dilekçesi veriyosun. ihale senin üstünden kalkıyo.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tunceR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vazgeçtikten sonra iptal dilekçesi veriyosun. ihale senin üstünden kalkıyo.
    Demek ki o kanunda değişiklik olmuş, ondan haberim yoktu.

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lüx araclar olmamak kaydı ıle enıstem yaklasık 10 senedir gumrukten otomobıl-kamyonet-otobus-motorsıklet-traktor alıp sattı.

hatta belkı hatırayanlar wardır bı ara gumrukte sıfır 126bısler wardı onlardanda 5 tane almıstı

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonunda satılmış heralde yakında piyasaya çıkar

Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    perşembe günü basınekspres yolunda bir çekiciye yüklenmiş sanırım kıbrıs plakalı iki araç gördüm. birisi mercedes diğeri markasını bilmediğim bir 4x4. galiba ihaleden çıkmış ikisinin de camında numara yazılmış ve yatmaktan baya tozlu haldelerdi.

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hortlatıyorum tekrar konu açmamak için

Şimdi bi araç var araç gümrükten çekilmiş vergilerivs. ödenmiş gümrük şehadetnamesi verilmiş. Yol uygunluk belgesi alınmamış onuda yarın alacaklarını söylüyorlar,bundan sonraki prosedür nedir? Araç şuan alıcı kişide hatta gelip aracı görebilirsiniz diyor.Araç Hollandadan gelme ve Hollanda plakaları üzerinde.

Asıl sorum şu yol uygunluk belgesini aldıktan sonra bize satış verebilirmi?

Satış alınabilirse daha sonrasında uygulanması gereken prosedür nedir?

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu hortlatıyorum tekrar konu açmamak için

Şimdi bi araç var araç gümrükten çekilmiş vergilerivs. ödenmiş gümrük şehadetnamesi verilmiş. Yol uygunluk belgesi alınmamış onuda yarın alacaklarını söylüyorlar,bundan sonraki prosedür nedir? Araç şuan alıcı kişide hatta gelip aracı görebilirsiniz diyor.Araç Hollandadan gelme ve Hollanda plakaları üzerinde.

Asıl sorum şu yol uygunluk belgesini aldıktan sonra bize satış verebilirmi?

Satış alınabilirse daha sonrasında uygulanması gereken prosedür nedir?
    Zamaninda arastirdigim kadariyla evet. Ben zamaninda essegi saglam kazoa baglamak adina soyle bir yola gittim. Adama dedim ki madem hersey tam, sen cekme belgeli ruhsat cikarttir arabaya. Bende senden tel yaprak ruhsati ile plakasiz noterden satis alayim. Kabul etti. Oyle yaptik. İslemler bitince normal trafige cikardik

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zamaninda arastirdigim kadariyla evet. Ben zamaninda essegi saglam kazoa baglamak adina soyle bir yola gittim. Adama dedim ki madem hersey tam, sen cekme belgeli ruhsat cikarttir arabaya. Bende senden tel yaprak ruhsati ile plakasiz noterden satis alayim. Kabul etti. Oyle yaptik. İslemler bitince normal trafige cikardik
    Aynen adamda bu şekil diyor yarın yol belgesini alıyım geçici tek yaprak ruhsat çıkartıyım size satışı yapıyım sizde muayne yaptırın sigorta yaptırın plakalarını çıkartın sonrada 10 gün içinde trafikten ruhsatınızı alın diyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)