Merhaba arkadaşlar, öncelikle kendimi tanıtayım, Uşaklıyım ve Uşak' ta oturuyorum, Biyoloji öğretmeniyim, forumu yaklaşık 2-3 aydır takip ediyorum detailing hakkında olsun, araba tamir konusunda olsun birçok şeyi burdan öğrendim, hatta yavaş yavaş çeyizimi bile hazırladım
Gelelim arabamıza; 91 model Honda İntegra aracım var. 7-8 ay önce bir arkadaşımdan aldım, aracımın hiç bir şekilde bir yeri oynanmamış dokunulmamış, tüm elektronik aksamlar çalışır vaziyette sunroof, klima, 4 cam elektrikli vs Kilometresi orjinal 274 bindeydi ben aldığımda şu an 278 binde. Araba da ayrıca LPG de var. Bu arada arabam gri renk.
Aldığımda üzerinde 17 inç jantlar vardı, lastik yanaklarının az olmasından dolayı konforu çok iyi değildi, bir de lastikler 205 olduğu için arabaya ağır geldiğini düşünüyordum böylelikle jant ve lastiklerimi aracın orjinal jant ebatları olan 14 inç jant ile değiştirdim öncelik olarak. Hem de bu şekilde biraz da olsa yakıttan tasarruf etmiş oldukJantları değiştirdikten sonra hissedilir seviyede konfor artışı oldu, arabanın hizlanması da arttı diyebilirim.
Jantları alırken biraz aceleye geldi o yuzden tam istediğim jant lastik kombinasyonu olmadı ama şimdilik idare ediyoruz, ilerde 15 inç jant ile değiştirmeyi düşünüyorum bakalım.
Jant ve lastikten sonra yağ ve yağ filtresini, trigeri, bujileri ve aks körüklerini değiştirdim ve de lpg ayarı yaptırdım. Yağ olarak Castrol Magnatec 10w40 koydurmuştum ama şu an pek memnun değilim, onun yerine mobilin yüksek kilometreli araçlar için üretilmiş olan 10w60 yağını kullanmayı düşünüyorum.
Bu şekilde birkaç arabaya bindikçe gerçekten yaşına göre konforlu ve sürüşünün gayet iyi olduğunu gördüm, zira almadan önce integraya hiç binmemiştim. Şimdi severek kullanıyorum. Özellikle de uzun yolda çok rahatAncak tabiki konforunun yanında bazı sorun çıkartan yerleri de oldu her araba gibi. Kaputun sağ tarafının boyası çatladı, meğer 1 cm macun çekmişler dayanamamış çatlamış, ben de fazla masraf etmiyeyim diye macuınu güzelce zımparalattım ve üzerine karbon fiber folyo yapıştırttım hiç yoktan iyi oldu bu şekilde idare ediyorum hala ama bi ara kaputu elden geçirmeyi düşünüyorum. Daha başka bazı yerlerden özellikle alt takım ve süspansiyonlardan sesler gelmeye başladı. Benzin motoru sorun çıkarmaya başladı. Bunların yanında nispeten daha küçük arızalar da meydana geldi hepsi çok şükür halledildi birbir.
Aşağıda listede yazılanlar arabayı ilk aldığım bir ay içerisinde yapılanlar:
- Castrol Magnatec 10w40 yağ konuldu.
- Yağ filtresi değiştirildi.
- Triger değiştirildi.
- Aks körükleri değiştirildi.
- Jant ve lastik alındı. (14 inç)
- Kaput karbon fiber folyo ile kaplandı.
- Jant ve lastikler değişince rot-balans yapıldı.
- Ön fren balataları değiştirildi.
- 4xBuji değiştirildi.
- Bu arada ön tamponu garajın kapısına vurdum, onu da komple boyatmak zorunda kaldık.
- Egzoz boruları ve susturucular değiştirildi.
Arabaya yapılan diğer işlemler, tamiratlar, detailing-temizlik-yenileme işlemleri tek tek fotoğraflarla anlatılacaktır
İzlediğiniz için teşekkür ederim.
Devamı gelecek..![]()