çok iyi yapmışsınız bendede arkadaşın garajında el yapımı araba yapıolar uretime310 beygir olacak inşallah
çok iyi yapmışsınız bendede arkadaşın garajında el yapımı araba yapıolar uretime310 beygir olacak inşallah
OLDSKOOL İS BEST
Türkiye'de kit-car olayının ilerlermesi adına, bu projeye başlayıp, paylaşanlara teşekkür etmek istiyorum. Şu anda İzmir-Antalya ve İstanbul'da gerçek anlamına yakın kit-car üretimi var, ve ne yazık ki çoğu da ülkemizde ya antin kuntin saklanıyor, ya da yurtdışına satılıyor. Ecnebi garajında yaptığı arabaya, teknik kontrolden geçmek şartıyla, --ki o da listedekileri yaptıktan sonra işten bile değil-- gidip ruhsat alabiliyor iken, bizde hemen "yassah hemşerim" ile karşılaşması çok acı..
Ama bütün cehalete, savsaklamaya ve hatta engellemeye karşın, bu işe gönül veren cengaverleri kutlamamak elde değil. Yeter ki, güvenliği, motorlu araç ciddiyetini üretimlerinde yaşasınlar, yaşatsınlar. Misal, ilk gövdedeki kaynaklar çok özensiz ve çarpık atılmış, ama sonra onun maket olduğunu öğrenince yorum yazmadım. Eminim ki, binilecek ve 90 kmh bile olsa sürate çıkacak araçta, çok daha özenli ve doğru kaynak kullanılacaktır, kaynağın şaseyi çarpıtması, profile fazla ısıl işlem yapıp yumuşatması, (bunun gibi space frame bir iskelette, tavan yük taşımadığından dolayı o kalın yan desteklere ihtiyaç var, eksik yapılırsa araç esner ve tehlike yaratır) asıl yük taşıyıcılar ile gövdeye sabitleyici elemanlar arasındaki ilişkiyi doğru kurma ve tabii süspansiyon-fren-aktarma-motor ve şanzıman kulağı gibi kısımlarda azami dikkat sarfedilecektir.
Maket güzel görünüyor, fiber işçiliğinin sağlam olduğu belli. Motor kapağı gibi konularda biraz daha düzeltme olacaktır herhalde. Bu aracın gerçeği ile, ofiste olduğum her gün neredeyse yüz yüze oturduğum için olacak (işyeri garajımda duruyor), orjinalinden farklılıkları gözüme daha kolay çarpıyor.
Bu tür projelerin, en büyük katili (bütçenin bitmesi ve yasal zorluk dışında tabii), o projeye can veren ustaların "bişey olmaz" yaklaşımı olabiliyor, umuyorum ki özenli ve öngörülü ustalar ile, canınızı emanet edeceğiniz bu projeye yön veriyorsunuzdur.
Allah yardımcınız olsun, ellerinize sağlık...
harbiden bunu yapana nobel versinler nobel alanlardan eksik yanı kalmamış
Kimse kusura bakmasın ama ben helal olsun diyemiyorum. Daha arabanın adını doğru düzgün telaffuz edemeyen adamların vallahi ticari beklentimiz yok diyerek arabayı alıp kopyalayıp satması bence emek hırsızlığıdır arabanın gerçeğine olan saygısızlıktır. Bunun çakma parfüm çanta ya da tshirt ya da alkol den farkı yok amaç aynı. Başkasının malını emeğini kopyalayıp üzerinden para kazanmaktır. İleriye gidemememizin nedeni de bu taklitçilik zihniyetidir. Bunu yapabilecek gücün varken daha iyisini yapmaya çalışmak varken taklidini yapmak neden. Taklit etmek demek kendine bir sınır koymak demektir. Harcadığınız emeğe yazık diyorum.
IN BOOST WE TRUST
Evet sevgili kelalper Türkiye'nin neden ileri gidemediğini çok güzel özetledi , halbuki bizden ileri gitmiş ülkelerde bu replica araçlar hiç yok değil mi
kelalper bi konuyada düzgün bi post yazsan fena olmaz bu olay tüm dünyada var hatta kim olduğunu tam olarak hatırlamıyorum ama mercedes den yetkili bi abimiz mercedesin motorsikletinin replikasını yapmıştı hani şu oturduğun zaman bi yerini yakan yani bi olumlu yorum yap veya bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma
sadece fanatiği olduğun insanlar fanatiği olduğun şeyler hakkında iyi yorumlar yapıp gerisine b.. atmayı kessen de şu avatarındaki resmi her gördüğümde aha yine gerileceğim demesem
tum dunyada olmasi demek bunun iyi birsey olmasi demek degil. bilgi sahibi olmadan dedigin adamin kim oldugunu ne oldugunu bilmeden sen nasil yorum yapabiliyorsun. ne is ile ugrastigimi neyi bilip bilmedigimi sen nereden biliyorsun. ben kimin fanatigiymisim bi soylesende bende biliim.
IN BOOST WE TRUST
bizden ileri gitmis ulkelerde replikasi olmasi demek bunun iyi birsey oldugu anlamina gelmiyor. Adamlarin her yaptiklari seyin iyi oldugu yargisini birakin artik.
o replikayi yapan ulke uzaya kac yilinda cikti biz hala oturdugumuz yerdeyiz. adamlarin replikasi disinda urettikleri bir suru arabalar var biz daha uretecegimiz arabanin ismine karar vermeye calisiyoruz. ben adamlarin yaptiklarini kopyalamakla yetinecegimize daha iyisini yapabilmemiz gerekir bunun icin calissak daha iyi degil mi diyorum sen bana ama bak biz den ilerideki ulkelerde de var o nedenle boylesi daha iyi diyosun. Evet gercekten cok haklisin.
IN BOOST WE TRUST
Yoo ben yazımda öyle birşey demedim bir daha oku ama sen yazında neden ileri gidemediğimizi çok sığ bir şekilde özetledin,sadece onu yazdım ben.
Sanki replika bizde olmasa bugünden 10 ışık yılı uzakta olucaktık , benim demek istediğim replika olsa da olmasa da ilerlenebiliyormuş..
Öyle bir yazıyorsun ki , adam sanki kopyalayıp seri üretime geçicek ve bize satıcak.
Adam güzel bir spor otomobili tamamen kendi emeğiyle garajında yapmış , neden dokundu sana bu?
Bu kadar kopyalayana sövmek istiyorsan birebir otomobilleri kopyalayıp piyasaya sunan Çin'e söv.
seri uretimegfecilmeyeck ama satisa cikacak diye biliyorum. yani ticari bir olay var. cin e zaten yeteri kadar sovuyorum. abimin esi cinli onunla hu yuzden bile kavga ettim konusmuyoruz kendi ulkesindeki kopyaciligi savundugu icin. daha iyisini yapamadigimiz icin kopyaliyoruz bir seyi ortaya cikarmak seneler aliyor ama olan kopyalamak cok daha kolay ekonomi bu sekilde ayakta duruyor cinde diyor. Bunu savunuyorla bi de.
IN BOOST WE TRUST
Karadeniz bölgesinde eleman tahtadan araç yapmış , ona da saygı duydum ama 3 gün haberlerde hep gördük. böyle bir çalışmayı belgesel yapmalılar.elinize emeğinize sağlık.çok beğendim.
yapan yapar alan alır kime ne ?
yerli otomobili İtalyanlara yaptırmaya çalışan bir ülkede yaşıyoruz, burada yapılan işle sizin bahsettiğiniz 'taklit' arasında pek bir bağ yok... Konya'da şu an bütün markaların Mercedes BMW dahil ön takım parçalarından balatalarına kadar bir çok parçası üretiliyor, made in Germany basılıp piyasaya sürülüyor, bir tepkin varsa ona olmalı...
Replika otomobil bütün dünyada var, replika olduğu belirtildiği müddetçe de bence hiç bir sorun yok...
Japonya karşılıksız maddi ve mühendislik teklif ettiği halde bizim italyanlara bu işi bırakmamız gerçekten büyük hüsran..
Ayrıca ülkemizde BMW nin yeni modelleri için fren hortumları da üretilio, geçen sene yapılan anlaşmayla artık Kocaelinde Kocaeli Üniversitesinin yaptığı projeyle üretilio buda otomobil sektöründe artık bişeyler değişi demek..![]()
Türkiye'nin otomobil üretmeme ayıbını bu arkadaşa mal etmen çok saçma. Sıfırdan bir araba üretip seri üretime geçmekle Countach replikası yapmak arasında ne kadar maliyet farkı var hesaplayamıyor musun? O kadar gücü olsa belki onu da yapar. Hatta onu yaptıktan sonra bunu da zevk için yapar ve kimse buna laf edemez. Emeğe saygı duyalım, takdir edelim.
helal olsun valla yazdiklarimdan ne sonuclar cikarmissiniz. ben yaraticiliktan bahsederken siz yok sunun parcasi burada yapiliyora kadar getirmissiniz. Merak etmeyin Ferrariye rot kollari imal edilen ulkede turkiye. Bentley icin koltuk iskeletide bu ulkeden gidiyor. hatta ulke araba uretilmemesinn faturasini da bu arkadaslara cikarmisim helal olsun. yazdigim seylerin icerisinden bunlari nasil cikartiyorsunuz yaraticiliginizla gurur duydum. diyorsunuz ya seri imalata donmek ne kadar para gerekiyor diye. sizce fabrikalar yarattiklari modelleri direk seri uretime mi aliyorlar. o gordugunuz concept arabalar nasil yapiliyor saniyorsunuz.
yaw ben diyorum ki bir Lancianin uzerine countach yapabiliyorsan baska seylerde yapabilirsin. countach i kopyalamaya calisacagina el isciliginde bu kadar iyiyken baska seyler cikarmaya calis. baska seyler yarat. neden kendini countach ile kisitliyorsun emegine yazik diyorum.
IN BOOST WE TRUST
Mukemmel gercekten sanat
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
http://www.torkgaraj.com/
Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660
Alper senin söylediklerine de katılıyorum ama sanırım biraz fazla sert yorumlar olduğu için yanlış anlaşılıyor olabiler
Ama benim yorumum biraz farklı olacak. Nereden biliyoruz belki bu adamın ilk çalışması ve daha ilk çalışmadan yepyeni bir konsept ve bir marka üretmek derdine girmek istemedi kendisiAdam belki ilk çalışmasında halihazırda varolan bir konsepti kendine örnek alıp yapabilir mi yapamaz mıyı daha doğrusu kendi el becerisini test etmek ve çıkacak maliyetleri görmek istemiş olamaz mı
Sonuçta bu tür çalışmalarda evdeki hesap hiçbir zaman çarşıdakine uymuyor. Bintane parametreyi bir araya getirerek amatör de olsa bir araba üretiyorsunuz
Ayrıca belki de adamın marka yaratmak, dünyada tek ve ilk olmak gibi bir strateji ve hedefi yok. Belki de bunun için bütçesi yok? Yani bu sebepler dolayısı ile adamın verdiği emeği yerden yere vurmak doğru değil be hocam
Sen vurdun diye demiyorum genel olarak arkadaşın işiyle dalga geçen saygısızlara söylüyorum bunu bu arada.
abi bi yerden başlamak lazım bu arkadaş lambo yapsın başkasıda gaza gelir derki madem yeteneğimiz var kendi aracımızı yapalım gel sende fabrikada şu görevde bizle çalış
bence bu adam iyice desteklense ve medyada ''adam sanayide lambo yapıyor sermaye sahipleri hala yerli otomobil için herhangi bir adım atmıyor'' diye lanse edilse belki birileri daha seri olur bu iş için![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)