merhaba Volkan
e60 520d konusunda da yazmıştım, seneler geçti nerden nereye (
BMW 520d ///Msport - LCI 2009 - Sayfa 17)
Tesadüfe bak ki; 2022 ocak ayında ben de e60 520d m sport + superchips'li 0km satın alıp 375 bin km'ye getirdiğim çok sevdiğim arabam yerine, tam da senin dediğin gibi sadece 70 bin km'de kazasız değişensiz bi F10 530d bulup aldım
Çok memnunum, aslında g30 530i de alabilecek olmama rağmen, maserati ghibli/quattroporte 3.0d ile f10 530d arasında gittim geldim, sonra benimsediği arabaya uzun yıllar binen konservatif bi kullanıcı olarak daha sorunsuz ve kolay binerim + artı tanıdık markam diye 530d'yi tercih ettim, memnun mesut gidiyoruz
Ama F10'a ilk geçtiğimde orjinal M sport e60'ı bazı açılardan aradım.
Motor ve konforu ayrı bi yere koyuyorum, ama sürüş dinamiği ve çeviklik olarak e60 kesinlikle f10'dan daha üstün
f10, küçültülmüş 7 serisi gibi, ki zaten aynı şaseyi küçültmüşler miydi öyle bişey olması lazım
f10'u ilk alınca e60'ı baya özledim, karışık duygular yaşadım

, ki e60'ı satmamıştım garajda durdu 2-3 ay, e60 ne zaman kullansam, içimden dedim ki "keşke f10'daki 3.0lt sıralı altı dizel motor ve zf 8hp şanzıman, e60'da olsaydı". e60'ın direksiyon hissi tepkileri falan bambaşka.
Baktım içime sinmiyor bi türlü; f10 için kw v3 yürüyen sipariş ettim, geldi ve montajı yapıldı, ve arabanın kaderi değişti, sertlik/konfor harika oldu, e60'ı aramaz oldum, ama şunu söyliyim, kw v3 ile f10 ancak m sport e60'ın dinamiklik ve çeviklik seviyesine yaklaşabildi, e60'ı referans alarak; orjinal m sport e60 10 üzerinden 10 ise, kw v3 sonrası f10 10 üzerinden 9 oldu. eksi 1 puanın yürüyenle alakası yok, süspansiyon geometrisi ve şase geometrisi ile alakası var, dolayısıyla ona yapacak bişey yok, kabul ettim artık mutluyum
Şunu yazarsam özet olacaktır;
e60, büyütülmüş bir e90 gibiydi dinamiklik ve çeviklik olarak
f10 ise küçültülmüş f01 7 serisi gibi dinamiklik ve çeviklik olarak. Neyse ki kw v3 ile toparladık durumu.
Çok memnunum, kaza bela olmasın inşallah
f10'a eklenen kw v3 + superchips stage 1 yazılım sonrası, nihayet içime sinmesi ile beraber de e60'ımı bi arkadaşıma sattım, 1 senedir çok memnun o da.
f10 530d + superchips + kw v3 ile + ayhan ustanın LSD kilitli diferansiyeli ile, Istanbul'un parlak asfaltlarında 3. hatta 4. viteste bile yan yan yola devam ediyorum
Yeni araban hayırlı olsun, Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.
Çok güzel dokunuşlar yapacağından süphem yok.