Merhaba arkadaşlar. Eski kasa bmw araçlarına olan hevesim son olarak aranızda bilen vardır e46 330ci alarak bitirdim diyebilirim en azından şuan için. Çok emek verdiğim gerçekten bazen oturup karşısında izlediğim aracımı satma kararı almıştım, ve bu hafta satıldı. Açıkcası e39 almayı çok düşündüm hadi bir eski kasa efsane bmw' den devam et birşey olmaz uğraşırsın binersin dedim kendi kendime, daha sonrasında ilanlara girdim ve kendimce temiz bakım bir e39 bulamadım. Ve biraz bu olaya ara vermem gerektiğini anladım en azından bir kaç sene.
Araba piyasasını hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı ne alsam ne alsam diye düşündüm saatlerce ve bir anda megane 3 coupe geldi aklıma. Senelerdir kasasını beğendiğim ufak tefek dokunuşlarla çok daha şık hale gelebilen bir arabaydı gözümde. Araba ve motor seçenekleri hakkında az çok bilgi sahibiydim, daha önce kullanmış arkadaşlarım vardı ve onlara danıştım. Kesinlikle daha sportif ve sürüş konfor olarak bir tık önde olan GT line modeline hatta bulabilirsen kesinlikle 1.6 dci manuel bak dediler. Bende aynı anda ne kadar fark olabilir ki arasında ucurum mu var yani diye kendi kendime düşünmeye başlarken aynı zaman forumlarda araştırmaya başladım. Motor seçenekleri ve paket hakkında. Yani veri üzerinde 1.6 dci motor gerçekten 1.5 dci motora göre inanılmaz bir fark gösteriyordu. Çok net. Paket olarak araştırmaya başladığımda GT line koltuklarını görünce aracın alt yürüyenini araştırınca dışarıdan görünen GT line özelliğine gerçekten hasta oldum diyebilirim. Ama yalan yok ister istemez acaba mı diye de sordum kendime emin misin diye.
Saatler süren araştırmalarımın sonucunda ilanlara girdim bakmaya başladım zaten çokta seçenek yoktu 7-8 araç vardı. Aralarında bir tane mavi ama cam tavansız bir araba çıktı karşıma ki daha öncesinde de bilen bilir beni arkadaşlarım vs sunroof olmasa bile kesinlike cam tavan olsun ama açılmasın falan derdim sunroof konusunda çok takıntılıydım. Her neyse ilanda ki açıklamayı okudum yeterince açıktı ve ilanda ki numarayı aradım konuştum. Sağolsun araç sahibi çok sıcak ve ılıman yaklaştı, her şeyi de açık açık bahsetti. Aracın beni kendisine çekmesinin en büyük sebebi ilk sahibinden olmasıydı. Mütiş birşey 9-10 yıldır tek kişi tarafından kullanılması. Çok uzattım biliyorumkısacası anlaştık ertesi gün gittim aldım.
Aracım 2012 model 2013 trafiğe çıkışlı 219000 KM. Değişensiz 2.5 parça boyalı bir araba. Noter satışı yaptıktan sonra istanbul'a yola koyuldum ve gerçekten abartmıyorum bu motora bu performans vayyy be dedirtiyordu. İnanamadım konforuna sürüş rahatlığına arabanın yol tutuşuna. Beklediğimden çok daha iyi bir araba üretmiş reno gerçekten.
Bugün ustamın müsait olduğunu duyunca hemen sabahtan sanayiye gittim. Bütün bakımlarını yaptık çok şükür. Neler yapıldı ve daha sonrasında yapılacak olan veya alınacak olan parçaları aşağıda sizlerle paylaşacağım. Bir kaç resim çektim onlarıda sizlerle paylaşacağım. Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim herkese.
Bakımda yapılanlar;
Motor yağ
Polen filtesi
Hava filtresi
Mazot filtresi
Ön sol alt salıncak
Egzoz Kapağı Borusu (Kronik clio megane fluence araçlarda görülüyormuş)
Rot Balans
Sol far beyni
Ön disk
Ön balat
Sipariş verdiğim bayramdan sonra yapılıcak olanlar;
Zincir seti
Araç içinde ki 3-4 tane tuş değişimi
Termostat değişimi
Rs Ön Tampon ( Tamponun durumu içler acısı o yüzden GT-line tampon mu RS mi karar veremedim biraz gecikicek gibi)
Sağ ve sol far cam değişimi ( Kurtarmazsa şayet sağ sol far alınacak)
Jant boyama
Lastik değişimi
Spacer
Amörtisör bakımları
RS vites topuzu ( Biraz zor bulunucak gibi ama hayırlısı bulucam inşallah)
Bayramdan sonra nasipse bunları yapıcaz tabi 1-2 haftamızı alabilir bakalım artık hayırlısı
Son olarak motor temziliği yaptık
![]()