Merhabalar,
Cooper hep ilgimi çekiyordu. Fakat biliyorsunuz ki benzinlilerinin ve S'lerin kronik sıkıntılarının çok olması biraz korkutuyordu. Biraz araştırmayla 1.6 D'lerin benzinliye nazaran daha sorunsuz sıkıntısız olduğunu öğrendim. Donanım olarak da S'lerle aynı olması motor olarak N47 kodlu bmw motorunu kullanmaları ilgimi biraz daha arttırdı.
Konularıma denk gelenler belki görmüştür. 2056 setuplu 1.6 TDI polom vardı. Hem km olarak düşük olması hem büyük turbo ve bronz balatayla şehir içinde beni yorması ve arabayı da yormamak adına EMS poloyu garaja çekip sadece keyif almak için arada binme düşüncesiyle gündelik kullanmalık cooper 1.6 D arayışına başladım. 1 aylık arayıştan sonra istanbuldan bi tanıdıktan bulduğumuz arabayı beğenmem ve fiyatta da anlaşmamızdan sonra ekim sonunda düşüncemi gerçeğe dönüştürmüş oldum, bundan sonraki aşamaları da ufak ufak burdan paylaşmaya devam edecem
Aldığım ilk gün ve adanaya yola çıkmadan önce birkaç fotoğrafı
Aklımdaki kombinasyon piano black jcw jant, kan kırmızısı tavan ve spoylerdı. Jantları bulduktan sonra ilk işimiz coil taktırmak oldu.
Coil takıldıktan sonra hazır olan jantlarımız ve applerimiz takıldı. Amerikan parklarımız açıldı. Gündüz ampüllerimiz turuncu yapıldı.
Sırada en önemli ayrıntılardan biri olan tavan folyosu vardı. Kan kırmızısı yada elma şekeri kırmızısı olarak piyasada bilinen folyoyu 1 aylık araştırmamın ardından bulabildim. Bu arada spoyler gelmişti fakat tavanın kaplanmasını bekliyordu.
Spoyler da takıldıktan sonra orj felaket kötü durumdaki eksoz ucundan kurtulduk.
Aldığımda araçta dumansız yazılım vardı. Üzerinde dpf'si dduruyor zaten dp suan hazır müsait olduğum bir vakit dp takılıp yazılımı yeniden yaptıracam. Yazılım eksozlu 1.6 tdi polo ile nasıl yürüyeceğini merak ediyorum
18.10.2021 Günceli
Uzun zaman sonra bi güncel çekiyim
Yazılım dp yapıldı orta ve son susturucu iptal edildi. Şuan aşırı keyifli eksozlu hard yazılımlı polo kadar gidiyor diyebilirim, son güncellemeden sonra stage 1+ poloyu geçiyordum şuan biraz daha açıldı sanırım stage 2 ile en kötü yan yana yürür. Denk gelirse deneyeceğim
Video linki IMG_6619.MP4 on Vimeo
![]()