Merhaba,
Aktif bir üye olmasam da zaman buldukça forumdaki konuları takip ediyorum. Bunun büyük bir bölümünü 'Otomobilleriniz' ve 'Project Cars' daki içerikler alıyor. Proje diyecek kadar büyük değişiklikler olmasa da ilk aracıma yönelik yaptığım değişiklikleri sizlerle paylaşmak ve tavsiyelerinizi de almak isterim.
Aracım 2003 Vw Bora Pacific 1.6 8V Otomatik
İlk araç için daha çok spor-coupe düşünüyordum fakat ilandaki ile gerçekte görmeye gittiğim araçlar çok farklı olduğu için fazla da maceraya girmemek lazım dedim. İş sebebiyle ani bir şehir değişiklikliği de yapmam gerektiği için ailemin de kullanabileceği bir araçta karar kıldım. Şansıma bu araç denk geldi. Hevesle bazı kusurları da görmezden gelip almış bulunduk.
Aracın ilk fotoğrafları
Yılına göre donanım olarak hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Tabi çoğu sonradan eklenme. Hız sabitleme, park sensörü, park kamerası, ufak çaplı tesisat, tampon ekleri ve marşpiyeller, 4 egzostu abartı buluyorum bu arada ama sökmedim.
İlk iş filtreleri ve yağı değiştirdik. Lastikleri 2016 tarihliydi onları da yeniledim Petlas pt515 tercih ettim.
Bazı aşamaların fotoğrafı maalesef yok bu süreçte genel olarak sağolsun araç kendisinde olduğu için babam ilgilendi. Ben sadece kaynak sağladım desek yeridir. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır.
Aracı aldıktan yaklaşık 2 ay sonra bir talihsizlik yaşadık ve hiçbir sorunu olmayan şanzıman nazlanmaya başladı. Başta büyük hayal kırıklığına uğramakla beraber bir karar vermem gerekiyordu. En iyisinin sıfır yeni bir şanzıman uygulanması olduğuna karar verdik. Madem böyle bir uygulama yapıyoruz arabaya da biraz harcasam fena olmaz diye düşündüm. Normalde aracı belli bir süre elimde tutup hevesimi alana kadar kullanmak niyetindeydim. Ardından uygulamalara başladık.
Ön farlar orjinaldi fakat tırnakları kırıktı bu sebeple sabit durmuyordu, arka kapakları da yoktu muhtemelen Xenon uygulaması yapılmış daha önce. Gece far yok gibi birşeydi açıkçası. Farları sıfır aldım almışken sisli modeli tercih ettim. Ön-arka sislerin bağlantıları yenilendi hepsini aktif ettirdim.
Aynalara krom kapak takıldı, Pacific de krom kuşaklar olduğu için uyumlu olacağını düşündüm.
Şoför tarafındaki marşpiyel çok zarar görmüştü ikisi de sökülüp temizlendi, düzeltildi hazır boyanacakken tamponları da boyatalım dedik. Plakaları yeniledik. Ön lipte çatlak bulunuyordu onu da yeniledik. (Sonu yok)
Misafir
Araç yaklaşık 1 ay yattıktan sonra aklımda olan bir kaç işlemi yaptırmak için sevgili arkadaşım Tolga'ya aracı teslim ettik. Bir haftasını araçla ilgilenerek geçirdi kendisine selamlarımı yolluyorum.
1 ayın yorgunluğunu atıyoruz.
Aracın kaportası çok iyi değil maalesef bu yüzden özellikle kaput bölümündeki taş yaralarını rötuşlattık ve göçükleri gidermeye çalıştık. Pasta cila uygulaması sonrası (bel hizasında bir kaç rahatsız edici çizik var belki ilerde boyatmayı da düşünebilirim.)
Araç standart bir Pacific olsa bu body-kit ya da tampon eklerini ben yaptırmazdım. Ancak madem mevcut dedim bari spoiler de olsun.
Bu iş hastalık derecesine doğru ilerliyor. Sisler dahil LED e geçtik. Plaka aydınlatmaları ve tavan lambaları da nasibini aldı.
Jantların ikisi boya olarak kötü durumdaydı. Soldaki jantlardan birinde de derin bir çizik bulunuyordu. Başta 17’ wrc veya durban jant takımına geçmeyi düşündüm fakat bu comfortline jantlarını da bir o kadar beğeniyorum. O yüzden lastikleri de daha eskitemediğimi göz önüne alarak jantları boyattık.
Hazır araç bekliyorken karter koruma sacı aldım yere çok yakın bir araç ilk gün baya acemiliğini çekmiştim.
Motor kaput keçesinde deformeler mevcuttu bunu da yeniledik. Silecekleri de Bosch tercih ettim.
Soyulmalara karşı denemeler, sonuç hiç fena değil.
Son durumumuz böyledir.
Yaklaşık 1 seneyi ve 7.000 km yi içeren bir süreçtir.
Kesin olmamakla beraber araca yapmayı düşündüğüm şeyler ise;
-Tampon sinyalleri (Turuncu aldım onlar da yakın zamanda tampon kuşağına montajlanacak)
-İç akşamda plastik malzemelerin yenilenmesi (şoför emniyet kemerinin siyah kapağı yok, arka küllük kapağı yok, otomatik vites perdesi yok gibi)
-Kapı kuşakları ve krom şeritler berbat durumda fakat çıkması dahi bulunmuyor bulsam da çıkma kapıdan daha yüksek fiyat veriliyor. Metre hesabı satılanlar da eğreti duruyor buna henüz çözüm bulamadım.
-ön ızgaradaki krom şeritlerden de biri yok. Bunu da arıyorum. Tek dişi düşmüş gibi duruyor önden bakınca.
-Stopları Füme Hella veya GLI versiyona çevirmek istiyorum bunlar da bulunmaz Hint kumaşı.
-aracın altı hemen yere sürtüyor fakat tekerlek boşluğu da gözü rahatsız etmiyor değil. Belki 35mm bir spor yay kiti takılabilir diye düşünüyorum.
-motor içine girmeyi düşünmedim zaten atmosferik araç pek bir verim alabileceğimi düşünmüyorum. Ama tavsiyelere açığım.
-Gizli özellik açtırma işlemi(kadran selamlama, yol bilgisayarı ek gösterimler vs.)
-cam filmleri uygun zamanda yenilenecek deformeler mevcut maalesef.
Fotoğraf boyutları kurallara uygundur umarım. Mobilden yazıyorum.
Sizlerin de önerilerini bekliyorum.
Teşekkürler.![]()