Maşallah hayırlı olsun deniz abi güle güle kullanınİlandayken görmüştük adımdan dolayı dikkatimi çekmişti plaka. Kısmet sizinmiş. F1 direksiyon projesini bende düşünüyorum doğrusu bakalım kısmet
![]()
Teşekkürler kısmet bizeymiş gece karanlığında gittik aldık valla.
F1 direksiyon M sport olarak bulmak biraz zor. Standart direksiyonlar zaman zaman düşüyor alıp m sport olaran implant edilebilir. Benim önümüzdeki zamanlarda yapmayı düşündüğüm bir proje bu.
Amin teşekkür ederim iyi dileklerin için.
Karantina günlükleri Vol2
Madem eve tıkıldık iyice incik cıncık temizlik işlerini aradan çıkarayım modu halen devam ediyor.
Elimi kaputu açmak için nezaman alta atsam kirlenen parmaklarımdan dolayı kaput altına bir girişeyim dedim.
Kaputun altı sanırım hiç temizlenmemiş olsa gerek gaz yağı ile yıkamama rağmen kirli beyaz olarak hayatımdaki yerini aldı. Bir türlü arındıramadım o dumanlı görüntüsünü.
Neyse kullandığım malzemeler;
gaz yağı 1lt
bulaşık deterjanı 1/10 sulandırılmış
detay fırçası
silikon sprey
3d final touch hızlı cila
![]()
Karantina günlükleri Vol3 direksiyon yağı değişimi ve periyodik bakım
E90 serisinde (2011e kadar) servotronik olmadığı için direksiyonları bir hayli serttir bilindiği üzere. Heh bendede tam olarak kol kası yaptıran bir direksiyon var durur haldeyken. Hareketli haline sözüm yok tam tersine çok çok başarılı sert oluşu. Fakat park manevralarında yada otoparka gir çık yaparken bu durumdan rahatsız olmaya başladım. Araştırmalarım sonucu direksiyon sistemindeki (ATF kapak) sıvıyı yenileyip yeni yedek hazne ile bir nebzede olsa manevralarda yumuşama ve varsa direksiyon pompasındaki sesi kesme sonucuna ulaştım ve düştüm yollara. 32416768094 kodlu yedek rezervuarı satın aldım ve yanında 3 litre automatic transmission fluid (atf) satın aldım. Fotoda 1 lt olarak görünüyor fakat daha sonradan 2 lt daha alıp yeniden yeniledim. Benim direksiyon pompasında 1000-1500 devir civarında bir ağlama sesi geliyordu ve bu ses yok oldu diyebilirim. Ayrıca durur haldeki manevralarda hatrı sayılır derecede yumuşadı. Sonuç olarak yapılacaklar listesinden bir kalem daha eksildi.
Tabi bukadarda değil hazır arabayı kaldırmışken periyodik bakım yapmadan olmaz. wolkanku tavisiyesi üzerine ceratec ekledim ve gerek içerideki seste gerekse titreşimde hatrı sayılır azalmalar gözlemledim. Aşağıda ses azalmasını (henüz tam etki etmemesine rağmen) gösteren öncesi/sonrası ölçümleri mevcut.
Bahco ürünlerini kaliteli ve fiyat performans ürünleri olarak görüyorum ve harcadığım paranın %100 karşılığı olduğunu söyleyebilirim. Tereddüt etmeden alabilirsiniz. (reklam yada sponsor içermez)
Krikoyu youtubeda takip ettiğim birinden gördüm. KEndisi karavan krikosunu çevirmişti bede letgodan ducato krikosu bulup bir güzel adapte ettim iş yerimde.
Yağı nasıl çektiğimi ve yapıılacak işlemleri anlatan kısa bir video;
Sistemdeki 10 yıllık katran gibi olmuş atf yağı. Aslında ilk hali kırmızıydı ve hem ısınma soğuma hemde yılların etkisiyle katranlaşıp işlevini azaltmış.
Yağ tepsisini işyerimdeki hurda saclardan ürettim kendi imalatım;
Yedek hazne içindeki filtreyi burada görebilirsiniz
Hazır sökmüşken karter korumasını bir güzel çitiledim içinde yıllardır biriken toz toprak ve yağ lekeleri vardı.
Ceratecten önceki kabin içi ses;
Ceratecten sonraki kabin içi ses;
![]()
Eline sağlık Deniz özel servisten daha özel servislik yapmışsın ayrıca Ceratec'te bu kadar etki baya iyi.
Siz forumdaki BMW ciler neden böylesiniz ?
Öyle bir yazıyorsunuz ki konuyu okuyunca durduk yere hidrolik yağını değiştiresi geliyor insanın![]()
Maşallah. Elinize sağlık.
Bu arada E60'ın kadranları harika olmuş. E90'ı yaptınız mı ?
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
zaten özel servislerin rezilliğinden dolayı böyle oldu ya. Hem para verip hemde rezil olmak yerine malzeme sahibi oluyoruz işte. Bu gidişle kendi garajımızı açacağız 3 arkadaş. Volkanı hergün bir kadame daha ikna ediyorum.
Valla ben her arabama böyleydim ama e90da seviyeyi baya yukarı taşıdım. Arabayla birlikte sabit gelen problemleri çözerek gitmek arabaya dahada bir yakınlaştırdı beni.
Varsa hidrolik değişim niyetin yardımcı olurum seve seve. Eyvallah.
E90nın kadran ışıklarınıda değiştirdim onuda paylaşacağım burada. Aslında baya konu birikti paylaşmadığım onlarla birlikte yazacağım buraya.
Arabanızı da yaptıklarınızı da keyifle takip ettim deniz umarın keyifle binersiniz araca. Geçmişte aldığım mito qv nin sahibi olma ihtimaliniz varmıdır acaba hem volkanla olan yakınlık hemde yaptıklarınız bana onu çağrıştırdı![]()
Hocam ceratec le alakalı detaylı yorumlarınızı bekliyorum. Her bakımda bu sefer uygulayacağım deyip daha sonra vazgeçtiğim bir ürün kendisi. Sanki motora yağ haricinde başka bir şey koyunca zarar verecek ve yağın viskozitesini bozacak hissiyatına kapılıyorum. Hatta bi kaç yabancı forumda zamanla motor içinde çamurlaşma yapabilir gibi bir yoruma denk gelmiştim ama elle tutulur bir dayanakları yoktu. Bakıldığı zaman kullanıcıların çoğu memnun ama bu memnuniyet uzun süreli mi merak ediyorum.
12 ' GOLF 6 1.6 TDI
22' MEGANE 4 1.3 TCE
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)