Selamlar, Micraya yaklaşık 7-8 ay bindikten sonra satma kararı almıştım. Başta niyetim lpg taktırıp binmeye devam etmekti ancak lpgye uyumsuz olduğu anlaşılınca iyice gözden çıkardım. Üstelik trafikte sıkıştırmalar vs gına geldi. ( bayan arabası imajı )
Piyasasının bu kadar hızlı olduğunu tahmin etmiyordum, ilan açtıktan 2 gün sonra sattım BeGüMü.![]()
Elimdeki son fotosu olsun, hiç bir sıkıntı yaşamadım ve çok memnun kalmıştım. ( yakıt harici)
Sattıktan sonra tekrar baktığımda favorilerimde yaklaşık 12-13 araba vardı. Her telden araç mevcuttu, cupralar, thp araçlar, gtiler,dizel pololar vs.
Ne hikmetse cesaret edip alamadım, yakıttan dert yanıp daha fazla yakan bir araca binmek istemiyordum. Bu sefer kalpten önce mantığı dinledim, clio rs ve slkdan sonra hata yapma şansım kalmamıştı
3 silindirli araçlar ruhumu esir aldı sanıyorum.
Micrayı sattıktan ertesi gün hemen 208i aldım. Lpgye tam uyumlu olması da cazip gelmişti. ( taktırmayı ciddi şekilde düşünüyorum)
Aşırı hızlı oldu, kendim bile inanamadım. Micradan 2 yaş daha genç ve daha düşük kmli olması içime sinmişti. Üstelik cebimde para da kalmıştı.
Değişen olmaması da cezbedici oldu. Hemen ekspere sokup aldım arabayı.
Fren , yol tutuş ve direksiyon tepkisi Micradan sonra çok daha güzel geldi. Donanım olarakta fena değil, cruise kontrol, katlanır ayna, 4 cam otomatiği, usb-aux vs var.
Daha sert ve keskin bir araç gibi. Üstelik kişiselleştirmeye daha uygun bir araçtı, micraya 5 ay yay arayıp bulamamıştım.
Aldıktan sonra hemen sıvıları ve balataları değiştirdim, v kayışı yıldan dolayı yıpranmıştı. Onu da aradan çıkardım.
Parça fiyatlarının da ucuz olması yüzümü güldürdü.
Alır almaz 2 numara cam filmi yaptırdım. Neyse arabaya alıştık vs derken gözüme yüksek gelmeye başladı. Yay araştırırken Ultra racing firması denk geldi, Eibach ve Vogtland yerine tercih edenlerin de memnun kaldığını okudum. Sipariş verdim ve yaylarım da geldi. Ancak henüz takamadım, yüksek ihtimalle lastik ebatından dolayı sıkıntı yaşayacağım. Orj ebat lastikler 65 yanak olduğu için Eylül ayı gibi lastik alıp yayları da taktırmayı düşünüyorum.
Jantlarını da sevmiyorum desem yalan olmaz sanırım, kısmet olursa Speedline Turini alıp takmak istiyorum. Beyaz renk araca beyaz jantın çok yakıştığını düşünüyorum.
[IMG][/IMG]
Yapmayı düşündüklerim arasında ayrıca sis farı yerlerine air duct (görüntü için) , krom egzoz ucu ve standart thp susturucusu ( 208 gti yada thpden çıkma bulursam olabilir) ve spacer var. K&n kutu içi filtre de düşündüklerim arasında ancak verdiğim paraya değecek mi emin değilim
Arka tamponu da boyatsam daha iyi olur, bir kaç sürtme izi duruyor. Yavaş yavaş halledeceğim hepsini.
Herkese kazasız belasız ve de cezasız sürüşler diliyorum, takipte kalın![]()