Karşılaştırma başlığında c5-laguna-407 konusunu açtıktan birkaç gün sonra bir ilana denk geldim.
Araç Citroen C5 2.0 HDİ SX ve 2005 Model.
Aradım görüştüm adamla, o ara krediyi onaylattım bankadan.
Sonra gezenadam.com dan bir eksper ayarladım.
2 saat sonra telefonda "abi araba benim" deyip kapatırken buldum kendimi.
Baya baya hızlı oldu her şey. Nasip dedikleri böyle bir şey sanırım biraz da fiyatın uygun olması km düşük ve eksperin "benim ihtiyacım olsa o rakama alırım" demesi cezbetti.
Hasar kayıtlı araç, şişirilmiş dediklerinden. Benim takıntım yok bu konuda.
Sol ön kapı ve marşpiyel değişmiş. Kapı sıfır olarak değişmiş.
Ekspertizde satıcının söylediğinin harici bir şey çıkmayınca pazar akşamı atladım gittim, bu sabah satışı alıp döndüm.
Araç 2.0 138 Hp manuel. Donanım olarak oldukça dolu, hele eski aracıma göre (clio ph2) çoook dolu.
Donanım listesi ekleyeceğim aşağıya.
Birlikteliğimiz çok yeni ama 460 Km yaptım bugün.
Aklımda kalanlar: Oldukça konforlu bir araç, geniş ( en çok ihtiyacım olan şey clio dan sonra ) şekli şemali düzgün.
Geri gelirken sağ ayna aşağı iniyor mesela çok hoş. ( yıllardır var ama benim ilk defa var, mağaraya internet muhabbeti olmasın

)
Uzun yolda oldukça ekoomik. 465 KM de ort 5.8 LT ortalama hız 86 KM kasmadım ekonomi için.
Elektronik aksamda çalışmayan yer yok, fransız sahibi olanlar bunun hassasiyetini iyi bilir.
Km 139 bin. Yetkili Servisi arayıp öğrendim 128 Binde triger değişmiş. Triger derdini attık hemen kafadan. (400+ işçilik)
Sol ön çamurluk boyalı, sol arka çamurluk lokal boyalı. Kalanda boya yok. Az sonra göreceğiniz fotodan da anlaşılacağı üzere kaput da boyanacak.
Gözüme takılan eksikler, ön cam çatlak. Sol marşpiyel dış plastik aksamı değişecek. Ön takımda rot rotil vs değişecek, yağ bakımı yapılacak.
Frene basınca saçma sapan bir titreme var, karter muhafaza parçası kopukmuş bu gün hepten gitti yolda.
Hangi aracı alsan bunlar olası zaten, aldığımız araç sıfır değil neticede muhakkak eksikleri olacak. Görmezden geldim bende.
Fotolara geçelim.
Eksper anından fotolar.
Kaputta şeffaf film kavrulmuş resmen :S
Benim çektiklerim.
Marşpiyel çok göze batıyor. Yapılacak en kısa sürede.

Folyo çıkmıyor ısı tabancası ile denedim :S Önerisi olan varsa hemen denerim boyatmadan hallolursa süper olur.

Kardeşi passat ile beraber.
Donanım listesi:
İç tavan, güneşlikler ve yan direkler pek temiz değil, temizlik sonrası daha güzel fotolar ekleyeceğim.
Araca dair izlenimlerim olumlu. f/p olarak benim kriterlerime göre üstüne yok şuan.
Uzun süre beraber olacağız kaza bela olmazsa detay izlenim yazarım.